GENADE = FEEST Of toch niet?.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Doopdienst, 16 oktober 2011, “Zijn volk, de schapen die Hij weidt”
Lied 328:1-3 1 Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen. Laat in 't hart dat naar U hoort uw genade binnenstromen. Heilig ons, dat wij U geven.
De rivier.
Dankdag 2010 “ De School met de Bijbel” Thema: “Danken is Vieren”
Bijbelhuis Antwerpen (GZB)
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
Thema vanavond: Vol verwachting…
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © Unisong Music Publishers Songs 1/4 JUICHT, AARDE! JUICHT ALOM DE HEER (Psalm 100. Uit:
V Lied: Uw genade is mij genoeg. Opwekking 614
Zingen Vers 1 God in den hoog' alleen zij eer
God en ons.
Welkom in deze kerkdienst
Votum en zegengroet Zingen: Psalm 68: 2, 8,13 Gebed
ONZE HERDER GAAT VOOROP IN 2008
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
Check morgen weer: !!! Welkom op TOV! Check morgen weer: !!!
Werken bij Krusada op Bonaire
Welkom op TOV!.
Welkom op TOV!.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
Zie hoe Jezus daar loopt....
Welkom op TOV!.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Welkom in de trouwdienst van Edwald & Miranda
Zie hoe Jezus daar loopt in Jeruzalem met een kruis op zijn rug en een doornenkroon. Hoor de menigte schreeuwt en roept: 'Kruisigt Hem!‘ Zo gaf God zijn.
WELKOM IN DE CHRISTUS TRIUMFATORKERK
Liederen Sing-in 12 oktober
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge
Leven zoals past bij God
Welkom Kerstnachtdienst 2014.
Preek Jakobus 2:
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate.
Zingen Vers 1 'k Hef mijn ziel in vast vertrouwen
Vers 1 Hoor mij, HEER, wil antwoord zenden, Zie mijn bittere ellende. Hoed mijn leven, U gewijd, stel uw knecht in veiligheid. Heer mijn God, wees mij.
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate.
Zingen Vers 1 Juicht, alle volken, prijst de HEER!
Lekker gegeten??.
Opwekking 614 Uw genade is mij genoeg Tekst & Muziek: Marcel Zimmer
Vers 1 O allerhoogste Majesteit, die in het rijk der heerlijkheid de heem'len hebt tot Uwen troon, wij roepen U, in Uwen Zoon, die voor ons heeft genoeg.
Welkom 6e Lijdenszondag 2015.
Welkom in deze eredienst
Welkom op TOV!.
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
Paasviering 2015 CBS Op de Zandtange.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Welkom 7de Lijdenszondag 2015.
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
De doop in de Heilige Geest
Welkom.
Liturgiebr. D. v Harten Collecte: Diaconaal centrum Eindhoven Psalm100:1, 2 L. Psalm150: Psalm100:3, 4 T. Psalm150: Gezang139:1, 2 Psalm145:1 Gezang107:1,
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
Welkom in deze kerkdienst op tweede lijdenszondag
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 1 – 8.
De preek gaat over: Lukas 24: Voorlezer: Jan Dees Voorganger: Ds. J.F. Harmanny te Hoek Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Eerste.
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing: Handelingen 2:
Welkom in deze kerkdienst Thema: ‘Een discipel van Jezus draagt het kruis’ zondag 14 mei 2017 – morgendienst voorganger: Ds. A. Vastenhoud.
mijn hart en leven zoekt, die mij gevonden heeft;
Ik wil mij gaan vertroosten in ’t lijden van mijn Heer,
Onverschilligheid.
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Transcript van de presentatie:

GENADE = FEEST Of toch niet?

BIDDEN

EEN VERHAAL….. SSST! Probeer je in te leven….. Het is de moeite!

wat is genade eigenlijk? Genade is niet krijgen wat je wel verdient, en krijgen wat je niet verdient. Als je bekeert word is dit genade. Je hebt dan vergeving van zonden ontvangen en eeuwig leven. Dit wil iedereen wel! Als je christen bent en je leeft voor en door Christus dan is dit ook uit genade, dit ontvang je dan iedere dag weer!

Verdienen?? ‘We verdienen straf, maar we krijgen die niet’ ‘Onze Heer Jezus krijgt die doodstraf, maar die verdient Hij niet’ ‘Wij krijgen vrijspraak, maar die verdienen wij niet’ ‘Als God naar ons kijkt, houdt Hij van ons zoals van Zijn Zoon’ ‘Wij krijgen Gods liefde, maar dat verdienen wij niet. Nog steeds niet.’

Genade = feest…..waarom ook al weer? Fillipenzen 3:8 ; Ja, beslist, ik beschouw ook alles als schade vanwege de voortreffelijkheid van het kennen van Christus Jezus, mijn Heere. Satan wil voorkomen dat je dit te weten komt….. en hij is er verdraaid goed in!

Psalm 100 : 1 en 4 Juich aarde, juich alom den Heer', Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht; Zingt Hem een vrolijk lofgedicht.

Psalm 100 : 1 en 4 Want goedertieren is de Heer'; Zijn goedheid eindigt nimmermeer; Zijn trouw en waarheid houdt haar kracht Tot in het laatste nageslacht.

Uw genade Zie hoe Jezus daar loopt in Jeruzalem met een kruis op zijn rug en een doornenkroon. Hoor de menigte schreeuwt en roept: 'Kruisigt Hem!' Zo gaf God zijn eigen Zoon.

Uw genade Zie het Lam aan het kruis daar op Golgotha, als de koning der Joden wordt hij veracht. Zie de liefde voor ons in zijn ogen staan als hij roept: 'Het is volbracht'.

Uw genade Ja, ik dank U voor uw genade, o Heer, dat U het kruis voor mij droeg. U bewijst uw genade aan mij telkens weer. Uw genade is mij genoeg.

Uw genade In het rijk van de dood is Hij neergedaald. Ja, uit liefde voor ons heeft Hij dit gedaan. Maar de steen van het graf is nu weggehaald, Jezus leeft, Hij is opgestaan.

Uw genade Ja, ik dank U voor uw genade, o Heer, dat U het kruis voor mij droeg. U bewijst uw genade aan mij telkens weer. Uw genade is mij genoeg.

Uw genade En nu kom ik tot U met vrijmoedigheid, met ontzag en respect kniel ik voor U neer. U bent Koning en God tot in eeuwigheid, U bent Jezus, de hoogste Heer.

Uw genade Ja, ik dank U voor uw genade, o Heer, dat U het kruis voor mij droeg. U bewijst uw genade aan mij telkens weer. Uw genade is mij genoeg, uw genade is mij genoeg.

U bent de god die roept U bent de God die roept, mijn hart en leven zoekt, die mij gevonden heeft; het eeuwig leven geeft. Als aan U toegewijd, mijn hart en mond belijdt: Ja, Jezus is mijn Heer; dan kniel ik voor U neer.

U bent de god die roept Ik heb jou gekozen, opgedragen om mijn weg te gaan. In Mij blijvend vrucht te dragen, ga dan in mijn Naam. Heer, wij zeggen ja en amen, brengen U daarvoor de eer. Wij belijden allen samen; Jezus onze Heer.

U bent de god die roept Mijn Jezus, geef mij kracht, als ik uw hulp verwacht; voltooi in mij uw werk en maak in zwakheid sterk. Als U mijn wegen leidt, in moeite en in strijd, houd ik gelovig stand; Heer, neem me bij de hand.

U bent de god die roept Blijf in mijn liefde, alle dagen; in liefde voor elkaar. Wat je de Vader ook wilt vragen, vraag het in mijn Naam. Heer, wij zeggen ja en amen, brengen U daarvoor de eer. Wij belijden allen samen; Jezus onze Heer. Belijden onze Heer, Jezus onze Heer, Jezus, amen.

MEDEDELINGEN