Het is volbracht … Tegen zombies & plaaggeesten ! - VYA 18 mei 2014 -

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Is er leven na de dood?.
Hoe verstaat men vandaag: “Jezus, zoon/Zoon van God?”
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Evangelie der genade Vragen :
De wapenrusting van God 2. WELKE STRIJD?.
Bestemming God eren ….
Maar wat zeg jij?.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Gezag en autoriteit De Bron 20 februari 2011.
VASTEN bezinning maandag 21 maart 2011.
Jezus vroeg zijn leerlingen: `Wie is de Mensenzoon volgens de mensen?' Matt 16/13.
Het wassen van voeten.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
HOEZO BIDDEN?.
Deel II verzoening.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
De Ben Adam Psalm 8.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Vaders & ouwe jongens Moeders & ouwe taarten.
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Verbonden … Van boven bekeken
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
Alles komt door U of niet…?
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Genade schenken 1.
HET KARAKTER VAN EEN LEIDER
Hoe kan ik mijn leven veranderen? Gen. 32: Geldermalsen
Dé sleutel van genade … Over macht en wachten - VYA 01 juni
31 augustus 2014 Zoetermeer 1. de vorige keer... Handelingen 20  Paulus' derde 'zendingsreis'  is op doorreis naar Jeruzalem  passeert Efeze (waar.
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Ik wil jou van harte dienen
4 oktober 2014 Leusden.  het grote gebrek van de gangbare bijbelvertalingen  aeonen zijn onbekend en wegvertaald  in het NT komt 'AEON' 193x voor!
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Preek Jakobus 2:
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
1 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Laatste advent - zondag 21 december
24 nov Zoetermeer 1. de context van Filippi
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
Van boven bekeken Mind of Christ Want wie kent de zin des Heren, dat hij Hem zou voorlichten? Maar wij hebben de zin van Christus. (Jes.55:9)
28 juli 2013 Zoetermeer 1. 17x eeuw 61x eeuwigheid/ eeuwigheden 14x wereld 2.
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Een voorbeeld dat navolging verdient
13 juni 2015 Maarn. Efeze 3 6 (het geheim van de Christus): de natiën zijn mede-lotbezitters, mede-ingelijfden en mede-deelhebbers van het beloofde in.
14 juni 2015 Maarn 1. Efeze 3 6 (het geheim van de Christus): de natiën zijn mede-lotbezitters, mede-ingelijfden en mede-deelhebbers van het beloofde.
GRAPES GratieGenade Gunst Gratie ‘Niet krijgen wat je wel verdiende’ (leven i.p.v. de dood)
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
30 januari 2016 Urk Jozef bij Potifar (Genesis 39)
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Transcript van de presentatie:

Het is volbracht … Tegen zombies & plaaggeesten ! - VYA 18 mei

Volbracht Jezus’ laatste woorden De punt achter een tijdperk Begin van iets nieuws What’s new?

En Jezus trad naderbij en sprak tot hen, zeggende: Mij is gegeven alle macht in de hemel en op [de] aarde … (Mat. 28:18) En Hij heeft alles onder zijn voeten gesteld en Hem als hoofd boven al wat is, gegeven aan de gemeente, die zijn lichaam is, vervuld met Hem, die alles in allen volmaakt … (Ef. 1:22-23)

What’s new? Hoe zal Hij, die zelfs zijn eigen Zoon niet gespaard, maar voor ons allen overgegeven heeft, ons met Hem ook niet alle dingen schenken … Rom. 8:32 God echter, … heeft ons mede opgewekt en ons mede een plaats gegeven in de hemelse gewesten, in Christus Jezus, om in de komende eeuwen de overweldigende rijkdom zijner genade te tonen... Ef. 2:4-7

Niets te verliezen …(Jezus) wetende dat de Vader Hem alles in handen had gegeven en dat Hij van God uitgegaan was en tot God heenging, (stond) van de maaltijd op … Joh. 13:3

Hannah Arendt (the movie) Eichmann proces in Jeruzalem – En banaal mannetje – Zei dat ie nooit een Jood kwaad had gedaan – Geen verantwoording voor het geheel De banaliteit van het kwaad – Handelingen opbreken in weinig betekenende klusjes – Mensen helpen niet na te denken grotere gevolgen Oplossing (volgens Arendt): nadenken

Worldwar Z (the movie) Zombie films als ‘sign of the times’ Wat is een zombie – Levende doden – Geen ‘mens’ meer dus tot alles in staat – Niets te verliezen, ze zijn al dood – Zeer besmettelijk … Gelukkig ben jij nog geen ‘zombie’, toch?!

Verschillende antwoorden Buddha: ‘The root of suffering is attatchment.’ Detatchment of ontledigen is dus de oplossing Dat is echter volgens Arendt juist het probleem Allemaal juist zombi’s worden … Bijbel: ‘Laat die gezindheid bij u zijn, welke ook in Christus Jezus was … (die) Zichzelf ontledigd heeft, en de gestalte van een dienstknecht heeft aangenomen …’ Phil. 2:5-11

De Cocooning verleiding Worldpeace & faal-angst … Doe maar (dood-)gewoon … ? Jongelingen ‘gij hebt de boze overwonnen’ ‘gij zijt sterk geworden’ ‘het woord van God blijft in u’

Waarom zou je knokken? als jij het niet aanpakt erven je kinderen het je vecht niet alleen voor jezelf alleen ‘zombies’ geven het op! Cocooning als quick-fix … als de Heer niet meteen fikst … ? Wat heb je te verliezen als je doorzet?