Met de vriend van mijn beste vriend…

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Oog in oog op de Berg Autoriteit, kracht en heerlijkheid …
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Thema najaar Face t0 face - 2 Hebr. 12: Want gij zijt niet genaderd tot een tastbaar en brandend vuur, tot donkerheid, duisternis en stormwind,
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Discipelschap.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
het koninklijk bruiloftsmaal
DE CHRISTEN = EEN GETUIGE
Gisteren hebben we gezocht naar wat het koninkrijk van God inhoudt.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Bestemming God eren ….
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Romeinen 8:11 En indien de geest van Degene, die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont…
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
Zegen & vloek deel II.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
1 Begin van het Evangelie van Jezus Christus. 2 Gelijk geschreven staat bij de profeet Jesaja: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw.
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
1. 1 En Hij (=Jezus) kwam Jericho binnen en ging erdoor. 2.
vorige keer: verschil tussen SCHULDBETALING en LOSPRIJS voorbeeld 1: schuldbetaling...
Groot geloof 1.
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
is groter dan de grootste…
Rotsen en bergen en water drinken.. EschatonEschaton Het christen leven.
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Van boven bekeken – 4 – 27 oktober Van b0ven bekeken … Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn.
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Galaten 1:11-12 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. Want ik heb het ook niet van.
HET UNIEKE VAN DE HEILIGE GEEST…
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Niemand kan tot Mij komen, tenzij de
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
Samen in de Naam van Jezus, heffen wij een loflied aan
2 juni 2013 Rotterdam 1. Galaten 4 21 Zegt mij, gij, die onder de wet wilt staan, luistert gij niet naar de wet? 2.
Vader Zoon Heilige Geest
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
Welkom in de samenkomst
Van boven bekeken Mind of Christ Want wie kent de zin des Heren, dat hij Hem zou voorlichten? Maar wij hebben de zin van Christus. (Jes.55:9)
2 13 Daarop zeide Mozes tot God: Maar wanneer ik tot de Israelieten kom en hun zeg: De God uwer vaderen heeft mij tot u gezonden, en zij mij vragen:
25 juni 2015 Bodegraven. terugblik: Na de proloog beschrijft Johannes 1 een reeks van vier dagen:  dag 1 (:19-28) Johannes' getuigenis over zichzelf.
De doop in de Heilige Geest
4 juni 2015 Bodegraven. terugblik...  1:1-18, de proloog: het woord dat vlees werd  1:19-28 delegatie uit Jeruzalem interviewt Johannes  priesters.
14 juni 2015 Maarn 1. Efeze 3 6 (het geheim van de Christus): de natiën zijn mede-lotbezitters, mede-ingelijfden en mede-deelhebbers van het beloofde.
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
“…Deelgenoten (2)… Zoon of Knecht” 11 oktober Hebreeën 3:1-6.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
1 Pinksteren De Heilige Geest als onderpand. 2 Wie immers van de mensen weet wat er in de mens omgaat? Alleen de geest van de mens die in hem is! Zo ook.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
1. Wat is het verschil … 3. Nat van binnen naar buiten …
11 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
26 mei 2016 Bodegraven. terugblik...  n.a.v. de genezing van de 38 jaar verlamde, wordt Jezus door de leidslieden neergezet als schender van de sabbat;
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Gods stem leren verstaan
Als God onze Vader is, hoe kunnen wij dan een kind van God worden?
Transcript van de presentatie:

Met de vriend van mijn beste vriend… Vrienden …? Met de vriend van mijn beste vriend…

Toekomende eeuw Deze eeuw Christen Eschaton

1. HOE HET KONINKRIJK KOMT Joh. 16:7-15 Doch Ik zeg u de waarheid: Het is beter voor u, dat Ik heenga. Want indien Ik niet heenga, kan de Trooster niet tot u komen, (zie Col.2:9) maar indien Ik heenga, zal Ik Hem tot u zenden. erfenis begint met de komst en de gave van de Heilige Geest Jezus is heengegaan naar de Vader. Hij is hier niet! Jezus is je Heer en jouw Heer zegt: ik stuur je de Heilige Geest! 

De HG brengt je de hele weg naar huis, zonder Hem verdwaal je! Ef. 1:13-14 In Hem zijt ook gij, … toen gij gelovig werdt, ook verzegeld met de heilige Geest der belofte, die een onderpand is van onze erfenis  Hij is degenen die je helpt en hielp om het evangelie te begrijpen!  1 Cor. 12:3 Daarom maak ik u bekend, dat niemand ... kan zeggen: ‘Jezus is Heer’ dan door de Heilige Geest. Hij schept de band met de de hemel! Romans 8:15-16 Want gij hebt niet ontvangen een geest van slavernij om opnieuw te vrezen, maar gij hebt ontvangen de Geest van het zoonschap, door welke wij roepen: Abba, Vader. Die Geest getuigt met onze geest, dat wij kinderen Gods zijn.

2. ZONEN EN DOCHTERS Christen zijn = Mat. 3:16-17 Terstond nadat Jezus gedoopt was, steeg Hij op uit het water. En zie, de hemelen openden zich, en hij zag de Geest Gods nederdalen als een duif en op Hem komen. En zie, een stem uit de hemelen zeide:Deze is mijn Zoon, de geliefde, in wie Ik mijn welbehagen heb. Rom. 8:14 Want die door de Geest Gods geleid worden, zijn zonen Gods. Christen zijn = eren wat Jezus je als erfenis geeft leven met en door de Heilige Geest

3. GEEN AMBIVALENTIE MEER! John 1:47-52 En Natanaël zeide tot hem:Kan uit Nazaret iets goeds komen? Filippus zeide tot hem:Kom en zie. Jezus zag Natanaël tot Zich komen en zeide van hem: Zie, waarlijk een Israëliet, in wie geen bedrog is! Natanaël zeide tot Hem: Vanwaar kent Gij mij? Jezus antwoordde en zeide tot hem: Eer Filippus u riep, zag Ik u onder de vijgeboom. Natanaël antwoordde Hem: Rabbi, Gij zijt de Zoon van God… Getuigenis Filippus blijkbaar niet genoeg voor N Filippus: kom en zie!

Wie is de HG wel? Joh. 16:7-15 …wanneer Hij komt, de Geest der waarheid, zal Hij u de weg wijzen tot de volle waarheid; want Hij zal niet uit Zichzelf spreken, maar al wat Hij hoort, zal Hij spreken en de toekomst zal Hij u verkondigen. Hij zal Mij verheerlijken… Pijnlijke reserves 1 Thes. 5:19-20 Dooft de Geest niet uit, veracht de profetieën niet, maar toetst en behoudt het goede! Ef. 4:30 bedroeft de heilige Geest Gods niet… Chistenen zijn mensen van de weg, en mensen in de Geest!!! Door Hem word je bewaard en beschermd en naar je verlossing gebracht! Denk je dat je het zonder Hem kunt?

De Heilige Geest wil dat je vrienden met Hem word! Respect voor dat wat je vriend boeit Luisteren naar wat Hij daarover kwijt wil Elkaar spreken en 'like-en'   Vragen: Wat is je beeld van de HG en waar komt dat vandaan? Ben je ambivalent? Wil je dat vandaag opgeven? Kom en zie!