Rotsen en bergen en water drinken.. EschatonEschaton Het christen leven.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Thema najaar Face t0 face - 2 Hebr. 12: Want gij zijt niet genaderd tot een tastbaar en brandend vuur, tot donkerheid, duisternis en stormwind,
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
Visie, missie en kernwaarden
Israël in de wildernis.
God is Licht In wat bestond, was Hij het leven. En het Leven was het licht der mensen. Het licht schijn in de duisternis, maar de duisternis nam het niet.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Bestemming God eren ….
Vaderdag 2013.
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
Zegen & vloek deel II.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Romeinen Denken en Dienen.
Pasen & Pinksteren op één dag!
de bloeiende staf van Aäron
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
41 En er was ter plaatse, waar Hij gekruisigd was, een hof en in die hof een nieuw graf, waarin nog nooit iemand was bijgezet... Johannes en.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Vaders & ouwe jongens Moeders & ouwe taarten.
Met de vriend van mijn beste vriend…
Thema najaar Face t0 face Kon. 2:9-10 En zodra zij overgestoken waren, zeide Elia tot Elisa: Doe een wens. Wat zal ik voor u doen, eer ik.
Geloven en nu….
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Preek.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Het is volbracht Mt. 26:31-56 Amerongen 2011 Philip Nunn.
De derde grote etappe van de heilsgeschiedenis is de exodus. Om deze etappe te vertegenwoordigen is een van de drie vroege woestijnverhalen gekozen, die.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Niemand kan tot Mij komen, tenzij de
Paulus’ bediening.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
VREDE.
1 2 oktober 2014 Rijnsburg 2 oktober 2014 Rijnsburg.
Prekenserie Mozes Spreker: Arie Davidse 9 november 2008.
14 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 9 19 Want hoewel ik vrij sta tegenover allen, heb ik mij allen dienstbaar gemaakt, om er zoveel mogelijk te winnen;
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Strijd tegen de zonde?.
Preek Jakobus 2:
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
De Hebreeën-brief (6) donderdag 18 april 2013 vanaf Hebreeen 31.
Welkom in de samenkomst
1Korinthe 10: Korinthe 10 1 Want ik stel er prijs op, broeders, dat gij weet... Lett. Want ik wil niet dat jullie onbekend zijn, broeders...
2 13 Daarop zeide Mozes tot God: Maar wanneer ik tot de Israelieten kom en hun zeg: De God uwer vaderen heeft mij tot u gezonden, en zij mij vragen:
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
De doop in de Heilige Geest
Geen angsten! Je hoeft niet bang te zijn… Waar komen angsten vandaan? Genetisch meegekregen Van kinds afaan aangepraat Door een traumatische ervaring.
Mozes in Midian Vreemdeling met God
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
We lezen Deuteronomium 18: De preek gaat over Deuteronomium 18: 15 ‘Luister naar hen/Hém! Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger:
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Rotterdam. Romeinen 9 19 Gij zult nu tot mij zeggen: Wat heeft Hij dan nog aan te merken? Want wie wederstaat zijn wil? Gr. BOULÉMA = raad,
7 februari 2016 Rotterdam. Exodus 17 8 Toen kwam Amalek en streed tegen Israel te Refidim. = volgend op de geschiedenis van Massa en Meriba ('verbittering'
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Transcript van de presentatie:

Rotsen en bergen en water drinken.

EschatonEschaton Het christen leven

Eschaton Het christen leven

Eschaton Het christen leven

De eschaton en jouw eschaton Joh. 16:13-14 doch wanneer Hij komt, de Geest der waarheid, zal Hij u de weg wijzen tot de volle waarheid; want Hij zal niet uit Zichzelf spreken, maar al wat Hij hoort, zal Hij spreken en de toekomst zal Hij u verkondigen. Hij zal Mij verheerlijken, want Hij zal het uit het mijne nemen en het u verkondigen.  De Heilige Geest:  Wijst de weg naar de volle waarheid  Verkondigt de toekomst (die van Jezus is)  Verheerlijkt Jezus

Gods droom, jouw doel Het effect:  Leren denken vanuit je bestemming  Kiezen voor de aanstaande identiteit  Brengt je in een vacuüm  In het vacuüm moet je risico nemen  In vacuüm vind je Gods voorziening Er ontstaat karakter:  Hoe denkt iemand die...  Bestemd tot gelijkvormigheid aan Christus De geest van de profetie = bestemming aankondigen  Het getuigenis van Jezus over jouw leven  Waarom heeft Hij jouw gekocht en betaald?

Mozes’ start… Brandende braambos moment Mozes’ tegenwerpingen  Begint bij RELATIE  Wie ben ik?  Wie bent U?  Daaronder de opgedane ERVARING  Zullen ze luisteren! (eerder deden ze het niet)  Ik kan niet spreken! (eerder lukte me dat niet)  En dan kom je bij de kern; de WIL  Ik durf niet!  Ik wil niet!

Massa & Meriba  Massa & Meriba I (Exodus 17:1-7)  Ga voor het volk uit neem oudsten van Israel met u;  neem ook de staf waarmee gij de Nijl geslagen hebt,  Ik zal daar voor u op de rots bij Horeb staan;  dan zult gij op de rots SLAAN  Massa & Meriba II (Numeri 20:2-13)  Neem de staf en laat de vergadering samenkomen,  gij en uw broeder Aaron;  SPREEK dan tot de rots,  Mozes komt in de strijd opnieuw zichzelf tegen  Driftkikker (sloeg ooit een Egyptenaar dood)  God’s voorziening en mijn karakter ontwikkeling

De rots 1 Kor. 10:4-6 en allen dezelfde geestelijke drank dronken, want zij dronken uit een geestelijke rots, welke met hen medeging, en die rots was de Christus. Jesaja 53:10 Maar het behaagde de Here hem te verbrijzelen. Hij maakte hem ziek. Wanneer hij zichzelf ten schuldoffer gesteld zal hebben, zal hij nakomelingen zien en een lang leven hebben en het voornemen des Heren zal door zijn hand voortgang hebben.  Jezus heeft voorzien en onze roeping is dat laten zien  Zelf doen = getuigenis vertekenen = bestemming missen

Staan of slaan Mozes:  Staat voor een woedende menigte  Moet op een rots gaan staan  Heeft alleen een houten stok  Heeft water nodig…  Wat doe je dan???  Slaan geeft ruimte aan je innerlijke spanning  Maar voortaan is dat niet meer de bedoeling… God plaatst ons op de rots  Er is voorzien maar geloven ik dat  Het uiterlijk zegt soms het tegenovergestelde  Opdracht, staan en spreken  Of ga je slaan ?

Vragen  Welke uitdaging kreeg jij (braambos moment)  Welke rots kom je tegen  Welke karakter punt speelt op  Wat zegt God  Durf je te spreken tot de rots?