Nathasja & Dilan Christendom.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het verhaal van de koning Hiranyakashipu en de heks Holika
Advertisements

Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Verhoudingen tussen joden en christenen in de eerste eeuw
Introductie op de Islam
Van Jochem,Wouter,Bastiaan,Suzan, Hessel,Mathilde
Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.
Hoofdstuk 4 De middeleeuwen 1
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
De christelijke boodschap
Het oude egypte (deel 2) Goden in Egypte.
Efeze 1:11-14 Tekstboekje Hoofdstuk 4
Deel 3 Jezus Christus.
Godsdienst 1.
Godsdienst 1 1.
De opkomst van het christendom
De opkomst van het christendom
2.5 Goden en heiligen Kenmerk:
Begin van de islam Mohammed een jonge handelaar kwam omstreeks 570 NC ter aarde Trok mee/leidde handelskaravanen.
H3:§ 4:p Begin van de islam Mohammed een jonge handelaar kwam omstreeks 570 NC ter aarde Trok mee/leidde.
De ontwikkeling van Het Christendom..
De ontwikkeling van het Christendom
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
Gemaakt door Melissa En damian-1
Europa wordt christelijk
Houd jij van reizen?. Reizen Jezus in de tempel Hebben de christenen nog steeds een heilige plek waar God is?!
Er zijn 3 mensen nodig voor deze act
Het Christendom.
Het Christendom Paragraaf 8.
ISLAM.
Jezus, Mohammed, Mozes en Boeddha
Wat geloven de wereldgodsdiensten?
Applaus voor alle moeders!!!
De Romeinen en het christendom
Het verhaal van Pasen.
Evolutie of Schepping Bijbel
ROMAANSE ARCHITECTUUR
Voordia: Presentatie bij de belijdeniskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij de 12 artikelen: alleen.
Hoofdstuk 2: Ontdekking en verovering
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Geloof.
Opkomst van het christendom
DE KLASSIEKE OUDHEID De ontwikkeling van het jodendom en christendom als de eerste monotheïstische godsdiensten.
Het evangelie Het Nieuwe Testament begint met de evangeliën van Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes. Deze vier boeken vertellen het verhaal van Jezus. Ieder.
HIJ GAF ZIJN EIGEN ZOON. Tijdens een zondagavond zangdienst in een kerk gaf de dominee het woord aan een oude man, die daar zondag te gast was. De man.
Een nieuw geloof: het christendom
Buig voor je held! Wie is jouw voorbeeld?.
Welke religies zijn er in dit gebied ontstaan?
EEN VOOR ALLEN allen voor één n.a.v. Joh. 16:32-33, Mt. 26:31, Joh. 16:4-7, Hd. 1: mei 2015 R.Rausch © HEMELVAART Evangelische Baptistengemeente.
Waar komt godsdienst vandaan?
H2 De tijd van Grieken en Romeinen
Wie was Jezus? Wat was zijn achtergrond? Wat is er met zijn boodschap gedaan?
Docent: Hans Bruning.
 - Inleiding  - Monotheisme  - Twee Naturen  - Als Rechter  - Als Verlosser  - Als Mens, Leraar en Vriend  - Als Idool.
Les 3 De keizer en andere goden Gemaakt door: Nikki, Chanell, Cas, Tim en Roan.
Toegewijd aan de Bijbel. Ezra 7:1 en 6 Later, tijdens de regering van Artaxerxes, de koning van Perzië, vertrok een zekere Ezra uit Babylonië. Hij was.
4.4 De Opkomst van het christendom. Wat gaan we doen? Een messias in Judea De joodse opstand Het optreden van Jezus Rome wordt christelijk Een populaire.
Zondag 15 mei 2016 Pinksteren Handelingen 1 vers 3 – 5 Jezus zei: Blijf wachten tot de belofte van de Vader, waarover jullie van mij hebben gehoord, in.
Jezus Christus gekruisigd Mattheus 27: Mattheus 1:1-2:3 koningslijn (Jezus) getuigenis (12 discipelen) zending 28:20 3:1-4 Johannes doper kkrijk.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien.
Monniken en ridders 5.4 De opkomst van de Islam
Thema 2 – les 3 Een nieuw geloof.
Goede vrijdag Lucas 23:44-48 uit De Bijbel in Gewone Taal “Om ongeveer twaalf uur ’s middags werd het opeens donker in het hele land. Drie uur lang bleef.
De Islam Circa 610 n. C..
Het Birmingham Quran-manuscript is een perkament waarop twee bladen van een oud Koranisch manuscript zijn geschreven. In 2015 was het manuscript, dat.
De Islam Circa 610 n. C..
Cursus 5.3 : Het ontstaan van de Arabische Wereld 1 BB Lesweek 2
Het Christendom Circa het jaar 0.
Goede vrijdag Lucas 23:44-48 uit De Bijbel in Gewone Taal “Om ongeveer twaalf uur ’s middags werd het opeens donker in het hele land. Drie uur lang bleef.
Gespijkerd kruis Opdracht: Neem een houten plankje en 12 spijkers.
§2.3 De opkomst van het christendom
Transcript van de presentatie:

Nathasja & Dilan Christendom

Jezus en het Christendom Jezus Christendom Jezus en het Christendom

Jezus Christendom De Hemelvaart

Begin van de Christelijke kerk. Tien dagen na Hemelvaart vierden de Christenen samen het heilige feest. Volgens de bijbel was er opeens een windvlaag in het huis. De windvlaag gaf iemand de kracht die ze Heilige Geest noemden. Die gaf de moed om overal te gaan vertellen over Jezus. Die mensen werden apostelen. Apostel betekent boodschapper. De boodschap die ze rondbrachten was het verhaal, het levensverhaal, de ideeën van Jezus. Ze vertelden het verhaal eerst in Palestina en later ook in andere landen rond de Middellandse Zee.

Aan het kruis! ,s Nachts werd Jezus verhoord door een Joodse rechtbank. De rechters waren boos dat Jezus zich Zoon van God noemde en verklaarden hem daarom schuldig. Ze stuurden Jezus naar de Romeinse stadhouder Pilatus. De Romeinen waren toen de baas in Palestina. Alleen Pilatus kon Jezus de doodstraf geven. Jezus moest het zware kruis zelf door de straten van Jeruzalem dragen. Buiten de stad werd hij met handen en voeten aan het hout gespijkerd. Hij stierf op vrijdagmiddag om drie uur. Na zijn dood werd hij in een grafkelder gelegd. Een ronde steen sloot de ingang af.

Protestantse kerk in Veghel De Protestantse Kerk Veghel vormt samen met de Protestantse Kerk Uden de Protestante gemeente Uden/Veghel. Na een periode van 30 jaar, waarin beide kerkgemeenschappen in samenwerkingsverband een sow-gemeente hebben gevormd, gaan zij in 2008 fuseren.

Plaatjes van een Protestantse kerk Binnenkant Protestantse kerk.

Christendom Islam De Islam heeft een speciaal boek “de Koran”. De cijfers en de letters in de Koran zijn Arabisch. Het alfabet van de Koran is hetzelfde als het Egyptisch alfabet.

De Letters van de Koran!!

Islam Islam Koran Het teken van Allah. De Koran ligt op een mooi kleedje.

Christelijk Geloof Dit is een kerk in Den Bosch. De kerk heet St. Jan. Boven op het plafond zit er een oog. Dat oog heet “het Alziendoog”. Het oog dat iedereen ziet.

Christelijke geloof Christelijk Geloof

Dilan& Nathasja FOTO! Dilan& Nathasja FOTO!

Gemaakt door: Nathasja & Dilan Het Eind Gemaakt door: Nathasja & Dilan