De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Islam Circa 610 n. C..

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Islam Circa 610 n. C.."— Transcript van de presentatie:

1 De Islam Circa 610 n. C.

2 Het begin… Islamieten geloven in Mohammed (laatste profeet)
Joden geloven in een Messias die nog niet is gekomen.. Christenen geloven in Jezus Christus. Islamieten geloven in Mohammed (laatste profeet) Mohammed is de laatste profeet (iemand die contact heeft gehad met God), dus zijn verhaal is betrouwbaarder dan dat van Jezus Christus.

3 Mohammed Hij hoort, via een engel, van God dat hij het geloof van Abraham opnieuw moet vertellen. Wie was Abraham ook alweer…? De mensen in het Midden-Oosten geloofden in heel veel goden. Op een dag hoorde Abraham een stem en vertelde aan iedereen dat er maar één God was. Dat was bijzonder in die tijd, want de mensen geloofden toen in heel veel goden.

4 Mohammed Veel overeenkomsten met de Joden en Christenen.
Mohammed stief op zijn 62e. Zijn volgelingen namen zijn taak over en veroverden hierbij grote stukken land in het Midden-Oosten.

5 Soennieten en Sjiieten
Christendom: Katholieken & Protestanten Islam: Soennieten & Sjiieten Soennieten: Iedereen kan de leider zijn van de moslims. Sjiieten: Alleen nakomelingen van Abraham kunnen de moslims leiden.

6

7

8

9

10 Moslims Geloven in wat Mohammed zei. Leven volgens de vijf zuilen.
Lezen in hun Heilige boek: De Koran Eten Hallal. 1 De geloofsbelijdenis: je moet dan uitspreken dat Allah de enige God is en Mohammed de belangrijkste profeet 2 Bidden: je moet proberen vijf keer per dag te bidden 3 Ramadan: gedurende een maand moet je vasten 4 Geven aan de armen: als je het kan moet je wat geld geven aan de armen 5 De Hadj: dit is de tocht naar Mekka.

11 Opdrachten maken WikiWijs M&M Levensbeschouwing Werkbladen ‘De Islam’
Maken opdracht 1 t/m 9


Download ppt "De Islam Circa 610 n. C.."

Verwante presentaties


Ads door Google