Op die dag 1 Op die dag ging Jezus het huis uit... 39 Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welkom op TOV! Bekering.
Advertisements

Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
Openingsavond (huis)bijbelkring
vijf broden en twee vissen
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
Het dak eraf Marcus21-12.
Stromen van levend water Johannes
de genezing te Bethesda
Matteüs DAN 1 DAN zal het Koninkrijk der hemelen vergeleken worden met... 2.
het koninklijk bruiloftsmaal
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
8 mei 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keren: spreken in talen is de laatste in de rij van charisma's (hfst.12); spreken in talen behoort (evenals profeteren)
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
1. Johannes 5 39 Gij onderzoekt de Schriften, want gij meent daarin eeuwig leven te hebben, en deze zijn het, welke van Mij getuigen, 2.
HOEZO BIDDEN?.
Zegen & vloek deel II.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Bij het kolenvuur Johannes
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
"Saulus, anders gezegd Paulus" Handelingen
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
Groot geloof 1.
De Ben Adam Psalm 8.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
David, een profeet psalm 16.
In de moederschoot gevormd Psalm 139.
Tien treden terug Jesaja 38. tien treden terug Jesaja 38.
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Handelingen Handelingen Ziet dan toe, dat u niet overkome, wat in de profeten gezegd is: dat ik zo mogelijk de naijver van mijn.
Sst… Gods Geest spreekt tot mij
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Onkruid vergaat………. Marcus 4 3 ‘Luister! Een zaaier ging zijn land op om te zaaien. 4 Bij het zaaien viel een gedeelte langs de weg.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Verlangen naar licht.
Paulus' eerste brief aan Korinthe (25) 24 april 2014 Bodegraven.
31 augustus 2014 Zoetermeer 1. de vorige keer... Handelingen 20  Paulus' derde 'zendingsreis'  is op doorreis naar Jeruzalem  passeert Efeze (waar.
1 donderdag 20 juni 2013 vanaf Hebreeen 5 10 donderdag 20 juni 2013 vanaf Hebreeen 5 10.
16 november 2014.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
30 november 2014 Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.
15 februari 2015 Urk. Marcus 3 7 En Jezus trok Zich met zijn discipelen terug naar de zee. En een talrijke menigte uit Galilea ging mede.
De jonge Samuël was... hoofdstuk 1: uit een onvruchtbare vrouw geboren hoofdstuk 2: eerstegeborene, priesterlijk 3.
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
1-ste maand 14-de Pascha 15-de onge- zuurde broden eerste- lings- schoof 3-de maand weken- feest 7-de maand 1-ste bazuin- geschal 10-de verzoen- dag 15-de.
Vader Zoon Heilige Geest
27 okt Zoetermeer 1. voorgeschiedenis  Paulus bezoekt de tempel (21:27)  'ontwijding van de heilige plaats' (21:28)  bijna vermoord (21:31) 
De Hebreeën-brief (6) donderdag 18 april 2013 vanaf Hebreeen 31.
15 december 2013 Rotterdam 1. Caesarea – een haven, een poort 2.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
2 13 Daarop zeide Mozes tot God: Maar wanneer ik tot de Israelieten kom en hun zeg: De God uwer vaderen heeft mij tot u gezonden, en zij mij vragen:
17 En het overkwam mij, toen ik te Jeruzalem was teruggekeerd* en in de tempel aanbad, dat ik in zinsverrukking (lett. extase) geraakte… Handelingen.
De geheimenissen van het Koninkrijk (1) Studiedag 16 mei 2015 Urk.
Blijven in het Woord tot erkentenis der Waarheid. Zaaier 3x.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
10 maart 2016 Bodegraven. Johannes 4 35 Zegt gij niet: Nog vier maanden, dan komt de oogst? Zie, Ik zeg u, slaat uw ogen op en beschouwt de velden, dat.
gelijkenissen van de zaaier en de gelijkenis van het onkruid
Transcript van de presentatie:

Op die dag 1 Op die dag ging Jezus het huis uit Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken ontvangen dan het teken van Jona, de profeet. Matteüs 12

bij de zee 1... en Hij zat bij de zee. zee van Tiberias zee van Galilea meer van Genesaret zee van Kinneret

Kinneret = harp

Psalm 49:5 (NBG) Ik zal mijn geheimenis bij de citer ontsluieren. kinor kinneret

2 En vele scharen vergaderden zich bij Hem, zodat Hij in een schip ging en daar nederzat, en de gehele schare stond op de oever.

3 En Hij zeide: Zie, een zaaier ging uit om te zaaien.

4 En bij het zaaien viel een deel langs de weg en de vogels kwamen en aten het op.

5 Een ander deel viel op de steenachtige plaatsen, waar het niet veel aarde had, en terstond schoot het op...

6... maar toen de zon opkwam, verschroeide het en omdat het geen wortel had, verdorde het.

7 Een ander deel viel op de dorens en de dorens kwamen op en verstikten het.

8 Een ander deel viel in goede aarde en het gaf vrucht, deels honderd-, deels zestig-, deels dertigvoudig.

9 Wie oren heeft, die hore!

10 En de discipelen kwamen en zeiden tot Hem: Waarom spreekt Gij tot hen in gelijkenissen? te verduidelijken "Gelijkenissen zijn verhalen die tot doel hebben een bepaald idee te verduidelijken".

ude geheimenissen van het Koninkrijk MAARHUN IS DAT NIET GEGEVEN 11 Hij antwoordde hun en zeide: Omdat het u gegeven is de geheimenissen van het Koninkrijk der hemelen te kennen, MAAR HUN IS DAT NIET GEGEVEN.

12 Want wie heeft, hem zal gegeven worden en hij zal overvloedig hebben; maar wie niet heeft, ook wat hij heeft, zal hem ontnomen worden. "wie heeft" = het Woord

12 Want wie heeft, hem zal gegeven worden en hij zal overvloedig hebben; maar wie niet heeft, ook wat hij heeft, zal hem ontnomen worden. "wie heeft" = het Woord "zal gegeven worden" = de geheimen van het Koninkrijk

12 Want wie heeft, hem zal gegeven worden en hij zal overvloedig hebben; maar wie niet heeft, ook wat hij heeft, zal hem ontnomen worden. "wie heeft" = het Woord "zal gegeven worden" = de geheimen van het Koninkrijk "ook wat hij heeft" = verwachting van het Koninkrijk

13 Daarom spreek Ik tot hen in gelijkenissen, omdat zij ziende NIET ZIEN en horende NIET HOREN of BEGRIJPEN.

14 En aan hen wordt de profetie van Jesaja vervuld, die zegt: in Jesaja 6

14... Met het gehoor zult gij horen en gij zult het geenszins verstaan... > b.v. de gelijkenissen

ziende zult gij zien en ziende zult gij zien en gij zult het geenszins opmerken;

1 Op die dag ging Jezus het huis uit en Hij zat bij de zee.

2 En vele scharen vergaderden zich bij Hem, zodat Hij in een schip ging en daar nederzat, en de gehele schare stond op de oever.

15 want het hart van dit volk is vet geworden, en hun oren zijn hardhorend geworden, en hun ogen hebben zij toegesloten...

dit volk Maar zij wilden niet horen 11 Voorwaar, door mensen die een onverstaanbare taal spreken, en in een vreemde tongval zal tot dit volk spreken Hij, die tot hen gezegd heeft: 12 Dit is de rust, geeft de vermoeide rust, en dit is de verademing. Maar zij wilden niet horen Jesaja 28

13 Zo zal voor hen het woord des HEREN zijn: wet op wet, wet op wet, eis op eis, eis op eis, hier wat, daar wat, opdat zij bij hun gaan achterwaarts struikelen en te pletter vallen, verstrikt en gevangen worden Jesaja 28

15... opdat zij niet zien met hun ogen, en met hun oren niet horen, en met hun hart niet verstaan en zich bekeren, en Ik hen zou genezen.

16 Maar uw ogen zijn zalig, omdat zij zien en uw oren, omdat zij horen.

Vele profeten en rechtvaardigen hebben begeerd te zien 17 Voorwaar, Ik zeg u: Vele profeten en rechtvaardigen hebben begeerd te zien wat gij ziet, en zij hebben het niet gezien, en te horen wat gij hoort, en zij hebben het niet gehoord.

GEZOCHTGEVORST NASPEURDEN 10 Naar deze zaligheid hebben GEZOCHT en GEVORST de profeten, die van de voor u bestemde genade geprofeteerd hebben, 11 terwijl zij NASPEURDEN, op welke of hoedanige tijd de Geest van Christus in hen doelde, toen Hij vooraf getuigenis gaf van al het lijden, dat over Christus zou komen, en van al de heerlijkheid daarna. 1 Petrus 1

18 Gij dan, hoort de gelijkenis van den zaaier.

19 Bij een ieder, die het woord van het Koninkrijk hoort en het niet verstaat, komt de boze en rooft wat in zijn hart gezaaid is: dat is de langs de weg gezaaide.

20 De op steenachtige plaatsen gezaaide is hij, die het woord hoort en het terstond met blijdschap aanneemt....

21... maar hij heeft geen wortel in zich, doch is iemand van het ogenblik...

21... wanneer echter verdrukking of vervolging komt om der wille van het woord, komt hij terstond ten val.

22 De in de dorens gezaaide is hij, die het woord hoort, en de zorg van de wereld en het bedrog van de rijkdom VERSTIKT het woord en hij wordt onvruchtbaar.

en dit ALLES zal u BOVENDIEN geschonken worden 33 Maar zoekt eerst Zijn Koninkrijk en Zijn gerechtigheid en dit ALLES zal u BOVENDIEN geschonken worden. Matteüs 6

23 De in goede aarde gezaaide is hij, die het woord hoort en verstaat...

23... die dan ook vrucht draagt en oplevert, deels honderd-, deels zestig-, deels dertigvoudig.