Romeinen 12-15 Denken en Dienen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Mat 5: 1-16 Barmhartigheid.
Advertisements

Plaatje vrienden op een bank
Korte inleiding op de Psalmen & Vier vragen bij Psalm 1.
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Leven in de kracht van de Heilige Geest
De les van de graankorrel
Romeinen 14 sterk en zwak.
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Psalm 118 vers 11 (ob) De steen, dien door de tempelbouwers Veracht'lijk was een plaats ontzegd, Is, tot verbazing der beschouwers, Van God ten hoofd des.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
VEG Halle Prediking 15 december 2013.
Evangelie der genade Vragen :
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Denken en dienen Romeinen 12-15
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
HOEZO BIDDEN?.
Zegen & vloek deel II.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
Romeinen Denken en Dienen.
Romeinen Denken en Dienen. 4 Want al wat tevoren geschreven is, is tot onze onderwijzing eerder geschreven… TeNaCH: alles wijst op Christus.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
Welkom op TOV!.
Galaten 1:11-12 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. Want ik heb het ook niet van.
Preek thema: Zeker weten?.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
God is trouw Hij gaf zijn woord
GOED NIEUWS.
DE KRACHT DIE IN ONS WERKT. Romeinen 1:16 16 Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
Op de Berg van God “Ik zal je in een kloof laten schuilen en mijn hand beschermend voor je houden tot ik voorbij ben. Als ik mijn hand weg haal,
Verlangen naar licht.
Romeinen Denken en Dienen.
Koen Minderhoud 30 november 2014
Ik wil jou van harte dienen
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Preek Jakobus 2:
Gods ideaal: helemaal gezond
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
De gekruisigde Christus 1 Corinthiërs 1: :10 Maar ik spreek jullie aan, broeders, door de naam van onze Heer Jezus Christus, opdat jullie allen.
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Standvastig... waarin?.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Sola Scriptura - alleen de Schrift Solus Christus – alleen Christus Sola Gratia – alleen genade Sola Fide – alleen geloof Soli Deo Gloria – alleen GOD.
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Jezus volgen kan niet in deeltijd
EEN VOOR ALLEN allen voor één n.a.v. Joh. 16:32-33, Mt. 26:31, Joh. 16:4-7, Hd. 1: mei 2015 R.Rausch © HEMELVAART Evangelische Baptistengemeente.
“…Deelgenoten (2)… Zoon of Knecht” 11 oktober Hebreeën 3:1-6.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
De offers – HET OFFER, beeld(en) van het werk van de Heer Jezus
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
Visie Marcel en Tjarda. Visie Visie geeft eenheid Joh 17: 21 Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn,
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Brief aan de Galaten -53- Gods genade aan het werk.
Transcript van de presentatie:

Romeinen 12-15 Denken en Dienen

De heerlijkheid van God: Romeinen 1-8, 9-11,12-15 eindigen ermee

Zwak leunt tegen sterk

Niet: elkaar oordelen, maar oordeel dit liever, elkaar geen aanstoot of ergernis te geven

Wie bent u, dat u de huisslaaf van een ander oordeelt Wie bent u, dat u de huisslaaf van een ander oordeelt? Of hij staat of valt, gaat alleen zijn eigen heer aan. Hij zal echter staande gehouden worden, want God is bij machte hem staande te houden.

Hebt u geloof. Heb dat bij uzelf voor God Hebt u geloof? Heb dat bij uzelf voor God. Gelukkig, die zichzelf niet oordeelt in wat hij goed acht.

maar wij die sterk zijn, zijn verplicht (verschuldigd zijn) maar wij die sterk zijn, zijn verplicht (verschuldigd zijn) * de zwakheden van hen die niet sterk zijn te dragen, * en niet onszelf te behagen.

eenheid – wanneer?

Wat is goed? Wat is tot opbouw van de gemeente  Wat tot eer van God is

Wie is mijn naaste? br of zr

10 melaatse mannen (Luc 17) geloof dank

dienen Want ook Christus heeft niet zichzelf behaagd..

Want Ik ben uit de hemel neergedaald, niet opdat Ik Mijn wil zou doen, maar de wil van Hem die Mij gezonden heeft. Joh.6:38

Als iemand de wil heeft om Zijn wil te doen, zal hij van dit onderricht weten of het uit God is, of dat Ik vanuit mijzelf spreek. Wie vanuit zichzelf spreekt, zoekt zijn eigen eer, maar wie de eer zoekt van Hem die Hem gezonden heeft, die is waarachtig en geen ongerechtigheid is in Hem. Johannes 7:17,18

Want de ijver voor Uw huis heeft mij verteerd; al de smaad van wie U smaden, is op mij gevallen. Psalm 69:10

Wíj hielden Hem echter voor een geplaagde, door God geslagen en verdrukt. Maar Hij is om onze overtredingen verwond, om onze ongerechtigheden verbrijzeld. De straf/discipline die ons de vrede aanbrengt, was op Hem, en door zijn striemen is er voor ons genezing.

Want al wat tevoren geschreven is, is tot onze onderwijzing eerder geschreven, opdat door de volharding en door de vertroosting van de Schriften de verwachting zouden hebben.