E VALUATIE VAN DE SENSIBILISERINGSACTIES VAN DE OCMW' S Nathalie Wuiame Engender asbl.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Workshop Implementatie Arbo Catalogus SW
Advertisements

SEPA Wat verwacht de toezichthouder van u? NFS SEPA-voorlichtingsmiddag, 30 mei 2012 Prof. Dr. Olaf C.H.M. Sleijpen Divisiedirecteur, Toezicht pensioenfondsen.
ESF Krachtlijnen van de komende programmering (Stand van zaken januari 2005)
Grote nutteloze bouwwerken….
Quid stages alvorens art. 60§7 ?. Introductie Stages alvorens contract met toepassing van art.60§7 Minimale / maximale duurtijd van de stages ? Verloning.
Tevredenheidonderzoek Maatjesproject
Model RI&E Sociale Werkvoorziening
Art. 60 en welzijnwetgeving Werkgroep activering 7 juli 2012.
Welzijn op het werk van uitzendkrachten koninklijk besluit van 15 december 2010 Invullen van de werkpostfiche Nadine Gilis attaché FOD WASO AD Humanisering.
OEPS ? BOEBS !! BLIJF OP EIGEN BENEN STAAN
ANALYSE VAN HET VERBRUIK EN KOSTPRIJS VAN MEDISCHE MATERIALEN BIJ PVS/MRS- PATIËNTEN IN EEN RVT Project in opdracht van het Bestuur van de Gezondheidszorg.
FAQ Activering – Nieuws. WINWIN Is WINWIN Activaplan ook van toepassing op OCMW- gerechtigden?
Zelfstandige activiteit OCMW- begunstigden Werkgroep activering 7 juli 2012.
Donderdag 14 mei  Seniorenrestaurant  In contact brengen van (alleenstaande) senioren met leeftijdsgenoten  Betaalbaar door samenwerking met.
Algemene feedback bij strategieën vanuit sectoren Gezondheidsconferentie tabak, alcohol en drugs 23 november 2006.
EY2010 Europees Jaar van de strijd tegen de armoede.
EMPOWEREN VIA VRIJWILLIGE INZET Renilde Nulens Hoofd maatschappelijk werker OCMW Genk Brussel, 4 juli 2011.
Structurele aanpak risicobeheersing
MOGELIJK TOEKOMSTIG BELGISCH BELEID EREMOORDEN ! ? Voorstellen van het Instituut Marijke Weewauters Adviseur Instituut voor de gelijkheid Diensthoofd.
Risicomanagement Beperking van vrijheid of ruimte voor kansen
Het regeerakkoord van 1 dec Werkgroep activering 20 januari 2012.
Nieuwe regelgeving dienstencheques en de impact op de OCMW’s Werkgroep activering 7 juli 2012.
Flankerend onderwijsbeleid. Waarom? Vlaams lokaal onderwijsbeleid heeft lokale hefbomen nodig vb inzake kleuterparticipatie, spijbelen,… + lokale besturen.
Oproep Werkervaring 2009 artikel 60 Verwelkoming & inhoudelijke duiding oproep.
5 Werving en selectie.
ACTIVEREND VOORTRAJECT "IMPULSION" Meerjarenproject OCMW van Bertrix Programmatorische Federale Overheidsdienst MaatschappelijkeIntegratie, met de steun.
Evaluatie van de sensibiliseringsacties van de OCMW's Engender asbl.
De stages die voorafgaan aan een artikel 60§7. Context Werkgroep 22 september 2010 Besluiten : Bevoegdheden POD MI Geen nieuwe reglementering Geen wijziging.
ADMINISTRATIEVE VEREENVOUDIGING Forfaitaire kosten / Standaardkosten.
Nieuwe regelgeving dienstencheques en de impact op de OCMW’s Werkgroep activering 11 oktober 2012.
Prince2 Componenten.
Wat is een communicatieplan?
ESF voorlichtingsbijeenkomst
OIDS Novem-traject SKPO Gemert – Bakel.
Valkuilen bij snelle groei van de organisatie
SAMEN LEVEN Team projecten en evenementen. VERLOOP INFO SESSIE  1. De dienst “Samen leven”  2. Projectwerking Antwerpen Noord (team projecten en evenementen)
Wetgeving overheidsopdrachten. Welke organisaties? 4 Categorieën: –De overheid –Organisaties die aan bepaalde voorwaarden voldoen –Privaatrechtelijke.
Armoede en gezinszorg.
Implementatie arbocatalogi bij de EMCO-groep Probleem of uitdaging?
Cellule Environnement – Santé / Cel Leefmilieu – Gezondheid / Zelle Umwelt- Gesundheit 1 Perspectieven Mogelijk gemeenschappelijke projecten.
Zelfcontrole door agrarische bedrijven: samen beschouwd.
Werkgroep activering 27/6/2014. Context Verschuiving focus activeringsbeleid POD –van professionele nr sociale activering en sociale innovatie Colloquium.
Werkgroep activering 27 juni Agenda -Beste praktijk : KB 500€ door OCMW Jette (uitstel van vergadering van 21 maart) -Uitvoering van de omzendbrief.
Opleidings- en begeleidingstraject organisatiebeheersing door PIVO
Ouderenraden en Actief ouder worden Colloquium GroenPlus
NVAB Leidraad Verplichte Medische Keuringen September 2007 [datum]
Zelhem 2mei 2013 Hanneke Verweij Biedt u hulp aan de meest kwetsbaren?
© VIGeZ 2013.
Modelontwikkeling doorgangswoningen OCMW’s. Oproep medewerkers kerngroep OCMW’s.
Kwaliteitszorg in archieven
Derde jaarvergadering BIN LIEZEBOS maart 2015 Jaarvergadering 2015 van het B.I.N. LIEZEBOS.
ALGEMENE VORMING. Inhoud infosessie managementteam 1. Visieontwikkeling 2. Rollen van verschillende actoren 3. Toekomst / transitie binnen de organisatie.
Evidence based onderzoek. Wat is evidence-based ?  Letterlijk betekent dit aanduiding of bewijs.  het gebruik van een bewijs dat de keuze voor een bepaalde.
Audit van de OCMW's in het kader van de door de POD MI gesubsidieerde materies.
Presentatie van de resultaten taakgroep Pastoraat op Maat en Missionaire Dynamiek Ton Snepvangers, projectleider vanuit het bisdom Dick van Klaveren, lid.
Presentatie van de resultaten taakgroep Pastoraat op Maat en Missionaire Dynamiek Ton Snepvangers, projectleider vanuit het bisdom Dick van Klaveren, lid.
Workshop sponsoring Delft voor Elkaar
Werkstress en de rol van de preventiemedewerker Jan Harmen Kwantes inPreventie.nl.
EVC en Kenniscentrum Handel NVE 29 mei 2008 John Dekker Teamleider Examinering en beoordeling.
VERHOOGDE STAATSTOELAGE Focus op sociale activering.
Evaluatieverslag coördinator ouderensteunpunten gemeente Landerd.
Opleiding Hiërarchische lijn Onthaalbeleid
Tevredenheidsmeter.be Een praktisch, eenvoudig en bruikbaar antwoord op de wetgeving inzake psychosociale risico-analyses.
Werkgroep sociale activering
Pilootproject ‘De Brug’
POD Maatschappelijke Integratie Evaluatie van de energiefondsen
PAR-dag, , De Sensatie van een Goed Leven Workshop ‘Zonder gelijkwaardigheid geen communicatie’
De Sensatie van een Goed Leven Prikkelverwerking bij mensen met autisme en een verstandelijke beperking Samen ontwikkelen van een ‘zorgtraject’ voor begrip.
Wetgeving overheidsopdrachten
MOVE UP! OCMW VAN BRUSSEL.
Transcript van de presentatie:

E VALUATIE VAN DE SENSIBILISERINGSACTIES VAN DE OCMW' S Nathalie Wuiame Engender asbl

Context

Acties voor de OCMW's ESF project preventie van de psychosociale risico's op het werk Sensibilisering en vorming inzake de wettelijke bepalingen betreffende de bescherming van werknemers tegen geweld en pesternijen. ESF project preventie van de psychosociale risico's op het werk Sensibilisering en vorming inzake de wettelijke bepalingen betreffende de bescherming van werknemers tegen geweld en pesternijen.

Doelgroepen bij de OCMW's De meest kwetsbare werknemers, meer bepaald aangeworven met toepassing van artikel 60 § 7. De personen belast met hun inschakeling De meest kwetsbare werknemers, meer bepaald aangeworven met toepassing van artikel 60 § 7. De personen belast met hun inschakeling

Doel van de evaluatie

Evalueren van de impact van de acties inzake psychosociale risico’sEvalueren van de impact van de acties inzake psychosociale risico’s 1 Verzamelen van toekomstige behoeftenVerzamelen van toekomstige behoeften 2 AanbevelingenAanbevelingen 3

Methodologie

-Sensibilisering -Vorming Activiteiten en doelgroepen

Analytisch kader Capaciteit om de verworven kennis toe te passen Informatie Begrip van de problemen Capaciteit om te ageren Verworvan kennis door de vorming Reactie van de deelnemers op de vorming Individu Organisatie Sensibilisering Vorming

Referentiekader voor de gesprekken met de OCMW’s

Wat is uw preventiebeleid? Wie zijn de begunstigden?Wat is uw preventiebeleid? Wie zijn de begunstigden? 1 Wat is uw evaluatie van de vormingsacties die hebben plaatsgevonden? Behaalde resultaten?Wat is uw evaluatie van de vormingsacties die hebben plaatsgevonden? Behaalde resultaten? 2 Wat zijn uw noden inzake vorming op het vlak van werkgerelateerde risico’s?Wat zijn uw noden inzake vorming op het vlak van werkgerelateerde risico’s? 3

Voornaamste activiteiten Voorbereidende stappen Selectie OCMW, documenten,contact en gesprekken met opleiders, vragenlijst Bezoeken ter plaatse Personen belast met inschakeling, personen belast met preventiebeleid, gevormde personen AnalyseEvaluatie van de vormingen en toekomstige noden AtelierPresentatie van de resultaten aan de deelnemende OCMW’s en gesprek over de aanbevelingen EindrapportOp te leveren aan DG HUA eind 2011