De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Evidence based onderzoek. Wat is evidence-based ?  Letterlijk betekent dit aanduiding of bewijs.  het gebruik van een bewijs dat de keuze voor een bepaalde.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Evidence based onderzoek. Wat is evidence-based ?  Letterlijk betekent dit aanduiding of bewijs.  het gebruik van een bewijs dat de keuze voor een bepaalde."— Transcript van de presentatie:

1 Evidence based onderzoek

2 Wat is evidence-based ?  Letterlijk betekent dit aanduiding of bewijs.  het gebruik van een bewijs dat de keuze voor een bepaalde handeling of aanpak ondersteunt

3 Waarom wordt dit zo sterk beleid? Sterker door de efficiëntie de kwaliteit van het werk groter wordt de effecten duurzamer dan wanneer er niet evidence-based gewerkt wordt

4 De basis van het onderzoek 1)Uit de sociale wetenschappen 2)De gezondheidszorg Bronnen: http://www.gvo.be

5 3 soorten kennissen 1) instrumentele kennis 2) informele kennis of praktijkkennis 3) reflexieve of kritische kennis

6 instrumentele kennis is bijvoorbeeld kennis over de theorie die gebruikt wordt, over de te zetten stappen in de implementatie en over de evaluatie- methoden en -instrumenten.

7 informele kennis of praktijkkennis gaat over het in de praktijk opzetten, sturen en bijsturen en evalueren van een interventie.

8 reflexieve of kritische kennis Dit is kennis die ontstaat door te reflecteren op sociale structuren en machtsverhoudingen.

9 Combinatie van de kennisen bepalen van de meest geschikte (combinatie van) evidence Dat onderzoekers en professionelen hun kennis delen om tot een zeer concreet besluit te komen.

10 Conclusie Zowel contextvrije als contextgevoelige soorten evidence dragen bij aan de kwaliteitsborging van gezondheidsbevordering tot op heden zijn de meest gebruikte vormen in gezondheidsbevordering de contextvrije soorten van analytische evidence en impact evidence De contextgevoelige soorten evidence vereisen andersoortige kennis, onderzoek en kwaliteitscriteria in vergelijking met de contextvrije soorten.


Download ppt "Evidence based onderzoek. Wat is evidence-based ?  Letterlijk betekent dit aanduiding of bewijs.  het gebruik van een bewijs dat de keuze voor een bepaalde."

Verwante presentaties


Ads door Google