Koning Boudewijnstichting "De sociaalprofessionele integratievrijstelling in de berekening van het leefloon: knelpunten en denkpistes met het oog op hervorming"

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De stages die voorafgaan aan een tewerkstelling
Advertisements

Quid stages alvorens art. 60§7 ?. Introductie Stages alvorens contract met toepassing van art.60§7 Minimale / maximale duurtijd van de stages ? Verloning.
De nieuwe wetgevingsprocedures
FAQ Activering – Nieuws. WINWIN Is WINWIN Activaplan ook van toepassing op OCMW- gerechtigden?
Beleids- en Beheerscyclus
Bérénice Storms 13 december 2012 Beter samen leven : 10 jaar recht op maatschappelijke integratie- 10 jaar POD MI, werkgroep 9, De hoogte van het leefloon.
Zelfstandige activiteit OCMW- begunstigden Werkgroep activering 7 juli 2012.
Provinciale ronden mei 2008
1 De rechtenverkenner: een hefboom voor het lokaal sociaal beleid in Vlaanderen Steven Vanackere Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.
Flexibel inspelen op leerlingenkenmerken Dag SO – 3 februari 2014
BELEIDSNOTA MAATSCHAPPELIJKE INTEGRATIE EN ARMOEDEBESTRIJDING S TAATSSECRETARIS VOOR A SIEL EN M IGRATIE, M AATSCHAPPELIJKE I NTEGRATIE EN A RMOEDE ­ BESTRIJDING.
Taal(beleid) in het Hoger Onderwijs: een veld onder spanning Linguapolis 17 maart 2011 Prof. Dr. Joke Denekens Voorzitter Onderwijsraad.
"Beter samen leven: 10 jaar recht op maatschappelijke integratie, 10 jaar POD MI" – 13 december 2012 Atelier nr. 7 gewijd aan het "Recht op werk".
1 Diplomaruimte Infosessie studenten Faculteit Sociale Wetenschappen.
Het regeerakkoord van 1 dec Werkgroep activering 20 januari 2012.
EY2010 Europees Jaar van de strijd tegen de armoede en sociale uitsluiting Julien Van Geertsom.
Nieuwe regelgeving dienstencheques en de impact op de OCMW’s Werkgroep activering 7 juli 2012.
Stavaza dossier Copernicuspremie politie
Doel -werkervaring; -volledige opbouw sociale zekerheids-rechten.
Werkgroep Activering 10 januari Agenda Goede praktijk: Intégra plus "Parcours Territoriaux d’Inclusion Sociale " Stand van zaken: –Ontwerp van omzendbrief.
Evaluatie van de sensibiliseringsacties van de OCMW's Engender asbl.
Doorstromingsstages. Juli 2012 Relancestrategie Relancestrategie van de federale Regering 3 assen: de koopkracht van de burgers ondersteunen de competitiviteit.
FAQ Activering – Nieuws. Vraag Kan men aanspraak maken op werkloosheidsuitkeringen wanneer de tewerkstelling in het kader van een programma voor wedertewerkstelling.
De stages die voorafgaan aan een artikel 60§7. Context Werkgroep 22 september 2010 Besluiten : Bevoegdheden POD MI Geen nieuwe reglementering Geen wijziging.
Het leefloon en alternatieven voor de socio-professionele vrijstelling Werkgroep activering 20 januari 2012.
Kwartaalpublicatie POD Maatschappelijke Integratie Persconferentie 31 januari 2014.
Partnerschapsovereenkomst - Nieuws. De omzendbrief Op 7 december verstuurd naar de Beleidscel Aanvraag om praktische informatie Teruggestuurd op 18 december:
De uitkeringsgerechtigden van de RVA toegelaten op basis van arbeidsprestaties voor de OCMW's in toepassing van artikel 60 § 7 van de organieke wet betreffende.
Contingent art.60 verhoogde staatstoelage Werkgroep activering 11 januari 2013.
Vraag 1) juist/onjuist. De plichten van de patiënt:
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Voorlichting en de Pensioenwet 7 juni 2005 Inleiding voor de Vereniging voor pensioenrecht.
Atrikel: 05/03/2012 Mega-proces tegen sociale fraude.
Dia 1 Productencatalogus: technische sessie Samen beter informeren.
SOCIALE COMPETENTIE Jacqueline Blaak-Venneman.
Master Sociaal werk en sociaal beleid Infosessie schakeljaar 24 september 2007.
Gezondheidszorg voor asielzoekers. Opvang Elke asielzoeker wordt sinds 2001 toegewezen aan een opvancentrum waar voor bed-bad-brood wordt gezorgd.
SOS SCHULDEN OP SCHOOL Gelijke schoolkansen in uw stad en gemeente VOORSTEL OM SCHOOLARMOEDE AAN TE PAKKEN Gelijke schoolkansen in uw stad en gemeente.
Werkgroep activering 27/6/2014. Context Verschuiving focus activeringsbeleid POD –van professionele nr sociale activering en sociale innovatie Colloquium.
Focus juli 2014 RVA-SANCTIE EN DOORSTROOM NAAR DE OCMW'S.
'Ondernemen met je hart' Presentatie Participatiewet, Werkgeversservicepunt.
STATISTISCH RAPPORT Laatste ontwikkelingen – Juli 2014.
De (T)OR en de bestuurder
Het leefloon en alternatieven voor de SPI-vrijstelling van bestaansmiddelen Natascha Van Mechelen Gebaseerd op 3 onderzoeksrapporten in opdracht voor de.
Federaal Regeerakkoord oktober 2014 Provinciale ontmoetingsdagen Najaar 2014.
Federaal memorandum 2010 van de OCMW’s Algemene vergadering afdeling OCMW’s Dendermonde 17 juni 2010 Piet Van Schuylenbergh directeur afdeling OCMW’s.
Van leeftijdsbewust naar duurzaam personeelsbeleid casus Kind en Gezin 12 december 2007.
Audit van de OCMW's in het kader van de door de POD MI gesubsidieerde materies.
Hoorzitting de Commissie voor de Transversale Aangelegenheden - Gemeenschapsbevoegdheden van de Senaat 11 mei 2015 Julien Van Geertsom.
Visstand Beheer Commissie; VBC Beleidsbesluit binnenvisserij 1999 Sport- en beroepsvisserij verplicht samenwerken: Instellen VBC’s. Opstellen Visplannen.
Infosessie: Welkom! Artikel 60 OCMW-wet Nele Goffin & Abdullah Ciçek Beveiliging aan OCL-tarief Erwin Rousseau.
OVD 27 november 2015 Karin Geurts. Ontwerpen is keuzes maken.
Info voorstellen mobiliteit centrum Lennik Deel A: parkeervisie Deel B: oplossingen voor de circulatie- en verkeersknooppunten.
DERDE AANVRAAGTERMIJN SECTORPLANNEN Actieteam crisisbestrijding Stichting van de Arbeid
Preventief toezicht Gemeente Delft.
Subsidieregeling opleidingen publieke gezondheidszorg november 2012.
15 mei 2012 Stimuleringsmaatregelen woningbouw Gemeente Landerd 2012.
Dordt aan Zet. De gebruikswaarde van een voorziening maximaliseren door de behoefte van alle belanghebbenden centraal te stellen. Gemeentelijk Eigendom.
Informatiebijeenkomst Agrarisch Groen Private aanvulling WW en WGA: wat en hoe? Albert Smolenaers Woerden, 9 juni 2016.
MISBRUIK VAN RECHT Een nationaal, internationaal en unierechtelijk perspectief Discussiebijdrage Koen Verburg 12 mei 2016 Vereniging voor Belastingwetenschap.
Werkgroep Sociale Activering 8 december Agenda 1.Goedkeuring verslag van 13 oktober Voorstelling conclusies studie GPMI (door Kristel Driessens,
Commercieel beleid van de MIVB inzake voorkeurstarieven Mei 2016.
WELKOM Werkgroep Activering 28 juni 2016
Werkgroep Activering 16 maart 2017
IMPLEMENTATIE KWALITEITSKADER
Jongeren uit de jeugdzorg aan het woord:
ONDERWIJS EN ARBEIDSMARKT
De algemene omzendbrief betreffende het recht op maatschappelijk integratie Wijzigingen.
De algemene omzendbrief betreffende het recht op maatschappelijk integratie Wijzigingen.
Laaggeletterde ouders digitaal aan de slag
VLAAMSE REGERING 29/6/2018 Eerste principiële goedkeuring
Transcript van de presentatie:

Koning Boudewijnstichting "De sociaalprofessionele integratievrijstelling in de berekening van het leefloon: knelpunten en denkpistes met het oog op hervorming"

Rondetafel in samenwerking met het Federaal Planbureau, het Centrum voor Sociaal Beleid en het MAG-netwerk 25 mei Centrale Raad voor het Bedrijfsleven Publicatie beschikbaar op de site van de Stichting Kader

Acties POD MI 12 juni 2012 Nota aan de Staatssecretaris 4 voorstellen om de tool te verbeteren, zodat het een echte hefboom wordt naar werkgelegenheid en in de strijd tegen de onderbenutting ervan in de OCMW's

Voorstellen Uitvoeren van de algemene beleidsnota van 12 januari 2012 De voorwaarden versoepelen De vrijstellingsperiode blijft behouden op 3 jaar, maar de rechthebbende kan er gedurende maximaal 6 jaar een beroep op doen, met ingang vanaf de eerste dag waarop hij/zij de vrijstelling geniet

Voorstellen De noodzakelijke wijzigingen van de reglementering voorstellen om een onderscheid te maken tussen de vrijstellingen van de opleidingspremies en de vrijstellingen met betrekking tot de inkomsten uit een beroepsactiviteit. Mogelijkheid om de opleiding via artikel 22 volledig vrij te stellen (tot een bepaald plafond).

Voorstellen De verschillende alternatieve berekenings- wijzen voor de sociaalprofessionele vrijstelling bespreken met onze partners (federaties en OCMW’s) om een concreet voorstel voor te leggen.

Voorstellen De regels voor de berekening van de vrijstelling verduidelijken, harmoniseren en vereenvoudigen via een omzendbrief en daarbij alle informatiemogelijkheden benutten, zodat alle begunstigden de voordelen van die maatregel op gelijke wijze kunnen genieten.

Voorstellen Focus op: het geval van de kunstenaars het geval van de studenten De specifieke problematiek van de koppels zonder kinderen die een leefloon krijgen.