waarom zouden we bidden?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Bidden of danken? 2 febr Rotterdam.
Advertisements

Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
15 juni 2014 Den Haag 1. De Bijbel... geschreven  door feilbare mensen  door kinderen van hun tijd  in verloop van duizenden jaren  op talloze plaatsen.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
4 De kracht van de Geest.
Weten en... beseffen Weten en beseffen zijn twee verschillende dingen. Weten dat de bergen in de Alpen hoog zijn is wat anders dan dit ook te beleven.
Studiedag “Screening versus roeping?” MCNL – Amersfoort
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
HOEZO BIDDEN?.
Zegen & vloek deel II.
GEZEGEND nieuwjaar! wat is dat?.
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
De wapenrusting van God 1. INLEIDING.
Groot geloof 1.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
1 donderdag 3 januari 2013 bespreking vanaf Kolosse 4 4 donderdag 3 januari 2013 bespreking vanaf Kolosse 4 4.
De Ben Adam Psalm 8.
1 3 okt 2013 Rijnsburg 3 okt 2013 Rijnsburg. 2 9 Maar wat u betreft, geliefden, ook al spreken wij zo, wij zijn overtuigd van iets beters, waaraan uw.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
In de moederschoot gevormd Psalm 139.
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
GENADE in huis Kolosse
1 donderdag 20 december 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 17 donderdag 20 december 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 17.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Handelingen Handelingen Ziet dan toe, dat u niet overkome, wat in de profeten gezegd is: dat ik zo mogelijk de naijver van mijn.
Votum en zegengroet Zingen: Psalm 68: 2, 8,13 Gebed
Godsdienst 1 1.
WELKOM TOV’ERS.
Math.23 : 39,  Want Ik zeg u, gij zult Mij van nu aan niet meer zien, totdat gij zegt: Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren !
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
12 december 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Gij kunt niet de beker des Heren drinken en de beker der boze geesten, gij kunt niet aan de tafel des Heren.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Genade schenken 1.
1 29 juni 2014 Zoetermeer. Filippi 4 4 Verblijdt u in de Here te allen tijde! Wederom zal ik zeggen: Verblijdt u!... DANKT te allen tijde in de naam van.
17 augustus 2014 Den Haag 1. schrijver: Paulus geadresseerden: Kolossers > Kolosse 2.
31 augustus 2014 Zoetermeer 1. de vorige keer... Handelingen 20  Paulus' derde 'zendingsreis'  is op doorreis naar Jeruzalem  passeert Efeze (waar.
1 2 oktober 2014 Rijnsburg 2 oktober 2014 Rijnsburg.
1 18 september 2014 Rijnsburg 18 september 2014 Rijnsburg.
1 Daarom, mijn geliefde broeders, naar wie mijn verlangen uitgaat, mijn blijdschap en kroon, staat alzo vast in de Here, geliefden! 2 Euodia vermaan ik.
1 16 jan Rijnsburg 16 jan Rijnsburg. 2 de vorige keer:  "de hoofdsom van het gezegde" (8:1)  de aankondiging van een nieuw verbond (8:8)
Ik wil jou van harte dienen
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
Strijd tegen de zonde?.
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
De nieuwe levenswandel Efeze
Waarom bidden? Filippi 44-7.
Standvastig... waarin?.
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
De wapenrusting van God 5. SCHILD, HELM & ZWAARD.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
2 58 Daarom, mijn geliefde broeders… 20 Maar nu, Christus is opgewekt, als Eersteling…" 1Korinthe 15 3.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
2 13 Daarop zeide Mozes tot God: Maar wanneer ik tot de Israelieten kom en hun zeg: De God uwer vaderen heeft mij tot u gezonden, en zij mij vragen:
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
Transcript van de presentatie:

waarom zouden we bidden?

moslims bidden

Hindoes bidden

Joden bidden

                                                                                           christenen bidden

uit de aankondiging op goedbericht.nl Als God tóch alles al weet, waarom zouden we Hem onze zaken dan nog melden? En als God alles wijs bestuurt, waarom zouden wij Hem dan van advies moeten dienen? Kortom: waarom zouden we bidden? Het antwoord is verrassend...

bidden we om God te informeren? Psalm 139 1. Voor de koorleider. Van David. Een psalm. HERE, Gij doorgrondt en kent mij; 2. Gij kent mijn zitten en mijn opstaan, Gij verstaat van verre mijn gedachten; 3. Gij onderzoekt mijn gaan en mijn liggen, met al mijn wegen zijt Gij vertrouwd. 4. Want er is geen woord op mijn tong, of, zie, HERE, Gij kent het volkomen; 5. Gij omgeeft mij van achteren en van voren en Gij legt uw hand op mij. 6. Het begrijpen is mij te wonderbaar, te verheven, ik kan er niet bij.

bidden we om God te informeren? Matteüs 6 7. En gebruikt bij uw bidden geen omhaal van woorden, zoals de heidenen; want zij menen door hun veelheid van woorden verhoord te zullen worden. 8. Wordt hun dan niet gelijk, want God uw Vader weet, wat gij van node hebt, eer gij Hem bidt.

bidden we om God te adviseren? Jesaja 40 12. Wie meet de wateren met zijn holle hand, bepaalt de omvang der hemelen met een span, vat met een maat het stof der aarde, weegt de bergen met een waag en de heuvelen met een weegschaal? 13. Wie bestuurt de Geest des HEREN en onderricht Hem als zijn raadsman? 14. Wie raadpleegt Hij, dat deze Hem inzicht zou geven, het rechte pad zou leren, kennis bijbrengen en de weg des verstands doen kennen? 15. Zie, volken zijn geacht als een druppel aan een emmer en als een stofje aan een weegschaal...

bidden we om God te adviseren? 1Korinthe 2 16. Want wie kent de zin des Heren, dat hij Hem zou voorlichten?

wie kan God keren? Job 23 13. Maar Hij blijft Zichzelf gelijk; wie kan Hem keren? Wat Hij begeert, voert Hij uit. 14. Want Hij zal volbrengen wat over mij beschikt is...

God verandert niet Jesaja 46 10. Ik, die van den beginne de afloop verkondig en vanouds wat nog niet geschied is; die zeg: Mijn raadsbesluit zal volbracht worden en Ik zal al mijn welbehagen doen...

God verandert niet Jesaja 14 27. Want de HERE der heerscharen heeft een besluit genomen; wie zal het verijdelen? En zijn hand is uitgestrekt; wie zal haar afwenden?

God heeft geen spijt als een mens Numeri 23 19. God is geen man, dat Hij liegen zou; of een mensenkind, dat Hij berouw zou hebben. Zou Hij zeggen en niet doen, of spreken en niet volbrengen?

God heeft geen spijt als een mens 1Samuël 15 29. Ook liegt de Onveranderlijke Israels niet en Hij kent geen berouw; want Hij is geen mens, dat Hij berouw zou hebben.

laat God zich dan niet verbidden? Genesis 25 21. Nu bad Isaak de HERE voor zijn vrouw, want zij was onvruchtbaar; en de HERE liet Zich door hem verbidden, en zijn vrouw Rebekka werd zwanger.

laat God zich dan niet verbidden? Genesis 25 21. Nu bad Isaak de HERE voor zijn vrouw, want zij was onvruchtbaar; en de HERE liet Zich door hem verbidden, en zijn vrouw Rebekka werd zwanger. 2Samuël 24 25. En David bouwde daar een altaar voor de HERE en bracht brandoffers en vredeoffers. Toen liet de HERE Zich verbidden ten gunste van het land, en de plaag werd van Israel weggenomen.

laat God zich dan niet verbidden? (4) Ezechiël 36 36. Dan zullen de volken die om u heen overgebleven zijn, weten, dat Ik, de HERE, herbouwd heb wat vernield was en beplant heb wat verwoest was. Ik, de HERE, heb het gesproken en Ik zal het doen. 37 Zo zegt de Here HERE: Ook dit zal Ik Mij door het huis Israels laten afsmeken om hun te doen: Ik zal hen zo talrijk aan mensen maken als een kudde schapen...

laat God zich dan niet verbidden? Jesaja 19 22. Zo zal de HERE Egypte geducht slaan en genezen, en zij zullen zich tot de HERE bekeren, en Hij zal Zich door hen laten verbidden en hen genezen. 23. Te dien dage zal er een heerbaan wezen van Egypte naar Assur, en Assur zal in Egypte komen en Egypte in Assur, en Egypte zal met Assur [de HERE] dienen.

Jezus over gebed Matteüs 6 5. En wanneer gij bidt, zult gij niet zijn als de huichelaars, want zij staan gaarne in de synagogen en op de hoeken der pleinen te bidden, om zich aan de mensen te vertonen. Voorwaar, Ik zeg u, zij hebben hun loon reeds. 6. Maar gij, wanneer gij bidt, ga in uw binnenkamer, sluit uw deur en bid tot uw Vader in het verborgene; en uw Vader, die in het verborgene ziet, zal het u vergelden. 7. En gebruikt bij uw bidden geen omhaal van woorden, zoals de heidenen; want zij menen door hun veelheid van woorden verhoord te zullen worden. 8. Wordt hun dan niet gelijk, want God uw Vader weet, wat gij van node hebt, eer gij Hem bidt.

wij weten (niet) Romeinen 8 26 En evenzo komt de Geest onze zwakheid te hulp; want wij weten niet wat wij bidden zullen naar wat moet zijn ... 28. Wij weten, dat God alle dingen doet medewerken ten goede voor hen, die God liefhebben, die volgens zijn voornemen geroepenen zijn.

in al onze behoeften... Filippi 4 19. Mijn God zal in al uw behoeften naar zijn rijkdom heerlijk voorzien, in Christus Jezus. 20. Onze God en Vader nu zij de heerlijkheid tot in de aeonen der aeonen! Amen.

boven bidden en denken.. Efeze 3 20. Hem nu, Die machtig is meer dan overvloedig te doen, boven al wat wij bidden of denken...

boven bidden en denken.. Efeze 3 20. Hem nu, Die machtig is meer dan overvloedig te doen, boven al wat wij bidden of denken... 111 111 111

boven bidden en denken.. Efeze 3 20. Hem nu, Die machtig is meer dan overvloedig te doen, boven al wat wij bidden of denken... 111 111

boven bidden en denken.. Efeze 3 20. Hem nu, Die machtig is meer dan overvloedig te doen, boven al wat wij bidden of denken... 111

boven bidden en denken.. Efeze 3 20. Hem nu, Die machtig is meer dan overvloedig te doen, boven al wat wij bidden of denken... 21. Hem, zij de heerlijkheid in de Gemeente, door Christus Jezus, in alle geslachten, van de aeon der aeonen. Amen.

sleutel-passage... Filippi 4 4. Verblijdt u in de Here te allen tijde! Wederom zal ik zeggen: Verblijdt u! 5. Uw inschikkelijkheid zij alle mensen bekend. De Here is nabij. 6. Weest in geen ding bezorgd, maar laten bij alles uw wensen door gebed en voorbede met dankzegging bekend worden bij God. 7. En de vrede Gods, die alle verstand te boven gaat, zal uw harten en uw gedachten behoeden (als in een vesting) in Christus Jezus.

bidden in dankzegging Kolosse 4 2. Volhardt in het gebed, weest daarbij waakzaam en dankt... Kolosse 4 2. Volhardt in het gebed, weest daarbij waakzaam in dankzegging...

genade, danken en blijdschap 1Thessalonika 5 16. Verblijdt u te allen tijde. 17. Bidt zonder ophouden. 18. Dankt onder alles, want dat is de wil Gods in Christus Jezus ten opzichte van u.

genade en danken genade >> charis (=vreugde) danken >> eu-charis

Frans: merci >>> Engels: mercy = genade genade en danken in andere talen Frans: merci >>> Engels: mercy = genade Spaans: gracias Italiaans: grazie >>> Engels: grace = genade

Paulus’ eigen voorbeeld Kolosse 1 3. Wij danken God, de Vader van onze Here Jezus Christus, te allen tijde bij ons bidden voor u...

Paulus’ eigen voorbeeld Efeze 1 15. Daarom houd ook ik, gehoord hebbende van uw geloof in de Here Jezus en van uw liefde tot al de heiligen, 16. niet op te danken, u gedenkende bij mijn gebeden...

Paulus’ eigen voorbeeld Filippi 1 3. Ik dank mijn God, zo dikwijls ik uwer gedenk... in al mijn gebeden bid ik telkens voor u allen met blijdschap...

Paulus’ eigen voorbeeld 1Thessalonika 1 2. Wij danken God altijd om u allen, wanneer wij u gedenken bij onze gebeden...

Paulus’ eigen voorbeeld Filemon 4. Ik dank mijn God te allen tijde, als ik u in mijn gebeden gedenk...

overvloeiende in dankzegging... Kolosse 2 6. Nu gij Christus Jezus, de Here, aanvaard hebt, wandelt in Hem, 7. geworteld en dan opgebouwd wordend in Hem, bevestigd wordend in het geloof, zoals u geleerd is, overvloeiende in dank.

genade - dank - ter ere Gods 2Korinthe 4 15. Want het geschiedt alles om uwentwil, opdat de genade toeneme en ... overvloediger dank worde gebracht ter ere Gods.

in alles dankende ... Kolosse 3 17. En al wat gij doet met woord of werk, doet het alles in de naam des Heren Jezus, God, de Vader, dankende door Hem!