GIS en de burgemeester ondersteuning bij calamiteiten en rampen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
7 juni 2005 Vereniging voor Pensioenrecht Henriëtte de Lange
Advertisements

Risico- & crisiscommunicatie in de Wet Veiligheidsregio’s
Samen werken aan inzetbaarheid en mobiliteit 1. Grote veranderingen • Jeugdzorg heeft te maken met grote veranderingen: • Transitie • Gemeenten worden.
Workshop Positie in crisisnetwerk
1 © Boot Advocaten U heeft een risicovol bedrijf in uw gemeente; wat dan? Alexandra Boot Erik van der Steen Boot Advocaten 2 juli 2012.
De eerste 10 Nederlandse grondrechten (bron: Schooltv)
Belangenbehartiging door ouderenbonden in Oost Veluwe
Aansprakelijk? Reken maar…!.
Risicokaart Antwerpen: 8 oktober 2009 Monique van Spijker
Arbeidsrisico’s in de zorg
Communicatie en risico’s
Verhelle Jill 1BaswB Informatieve vaardigheden : sadan opdracht.
GIS-ondersteuning aan lokale besturen in Limburg
Medezeggenschap Samenwerkingsverband passend onderwijs
Voorontwerp van decreet houdende diverse maatregelen betreffende de rechtspositie van leerlingen in het basis- en secundair onderwijs en betreffende de.
De GHOR, de zorginstelling en het regionaal crisisplan
VEILIGHEID EN GEZONDHEID BIJ DE UT
Paragraaf 3.4 Het inschatten van natuurlijke gevaren
Evangelie = blijde boodschap = goed bericht Paulus in 1Timotheüs 1:11 “... de gezonde leer, naar het evangelie der heerlijkheid van de gelukkige God, dat.
Taskforce Mobiliteitsmanagement:
Jan van Belzen Voorzitter Platform Transportveiligheid
Netwerkdag 15 april Implementatie Handhaving in de VR 2 Workshop Implementatie Handhaving in de VR Robert Luinge 15 april 2009.
Het MT in de kinderopvang Boek & veldonderzoek ‘ Ze zijn op Heidagen’
Juridische aspecten swv passend onderwijs december 2012.
Iedereen zet zich in Tegenprestatie of Maatschappelijke bijdrage.
1 Programma: Duurzaamheid MER Ambities Werktuigbouwkunde.
Planvorming, van oud naar nieuw, van papier naar een werkende organisatie ir. Ad van Leest.
Van opperbevelhebber naar boegbeeld
BRZO dag 15 mei 2014 Marike Bakker.
Regie in Eigen Hand 15 mei Wat is Regie in Eigen Hand? Geen afhankelijkheid, gelijkwaardigheid Zelf uitzoeken medewerkers Zelf afspreken werktijden,
Cees de Heer Jan Kliest RIVM Moerdijk vanuit het perspectief
inzicht op de invloed van veranderingen op het gedrag van medewerkers
Herman Nys Directeur CBMER KULeuven.  Wet 28 mei 2002 (BS 22 juni 2002)  Wet van 10 november 2005 tot aanvulling van W. 28 mei 2002 met bepalingen over.
Met Stakeholders Gedeelde Visie
Passend onderwijs & gemeentelijke transities
De (T)OR en de bestuurder
BOT Bedrijfs Opvang Team
ITALIË.
DE ARBOWET In deze presentatie zal worden ingegaan op de hoofdlijnen van de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet), zoals deze er uit ziet na de wijziging.
Communicatie en voorlichting Welke informatie bereikt de consument (volledig, voldoende, niet eenzijdig, van wie, etc.) Wat is de achtergrond van de beleving.
KAM H5 Veiligheid Logistiek teamleider.
Regionale Aanpak Kindermishandeling Landelijke uitrol In opdracht van het programmaministerie Jeugd en Gezin Uitvoering: Nederlands Jeugdinstituut Utrecht.
DE ARBOWET In deze presentatie zal worden ingegaan op de hoofdlijnen van de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet). In deze presentatie wordt geen aandacht.
Inspectie SZW en handhaving. DE INSPECTEUR Toezichthouder op basis van artikel 24 Arbowet. Buitengewoon opsporingsambtenaar op grond van artikel 142 Wetboek.
Dat doen we aan de hand van de volgende drie centrale vragen:
Zorgbehoevenden en woonoverlast Verplicht medicijngebruik en andere mogelijkheden.
Mini- symposium zorg. Passend onderwijs. Expertisecentrum Studentbegeleiding Alle 2 e en 3 e lijns-begeleiding samengebracht in één team Regie, samenhang.
El Niño treft Afrika. Hongersnood in Afrika In grote delen van Afrika voltrekt zich een grote humanitaire ramp door de gevolgen van El Niño. Na maanden.
Basisschool de Wegwijzer Hunsel. Passend onderwijs Passend onderwijs is de nieuwe wet voor het PO en het VO. Voor het PO geldt: (speciaal) basisonderwijs.
Modernisering WVO Ralph Dingemans. 2 Modernisering WVO Vereenvoudiging bekostiging scholen voor voortgezet onderwijs Integrale (wets)technische modernisering.
Zorg Zwaarte Pakketten Voorlichting aan cliënten die bij het GORS wonen.
Hoe wordt ons land bestuurd?
+. +  DAS nou Nooit Gedacht  Doelstelling – Wat willen we bereiken?  Realisatie – Hoe gaan we dit doen?  Afsluiting Programma.
Schakeldag, 21 juni Sessies over gezondheid en r.o.:  1.4 Waarom gezondheid? Zijn milieunormen niet genoeg?  2.18 Gelderse Gezondheidswijzer 
TUCHT: BASIS EN DOEL leerdienst ‘tucht’-1 1 NGB art. 29: De kenmerken waaraan men de ware kerk kan kennen, zijn deze: dat de kerk de zuivere prediking.
Witte kolom vanuit burgemeestersperspectief Wouter Jong Nederlands Genootschap van Burgemeesters 1.
…..LET OP…………. Deze powerpoint gaat over de Knelpunten in de politiek.
Schakeldag, 21 juni Sessies over gezondheid en r.o.:
Sturing op verbonden partijen
Vraag en antwoord Datum: 28 september 2017.
Presentatie Korpschef G.H.P.K. Huijser van Reenen
Oprichting Regionaal Landschap Schelde–Durme vzw
Veranderopgave handhaving
Krachtenveld gemeente & provincie Overijssel
KAM – Integrale kwaliteitszorg
Gemeente en Provincie Hoofdstuk 7.
Een veilige leefomgeving?
CRISISTEAM ZOV.
Voorstel Statutenwijziging TTW Aanpassing Huishoudelijk Reglement
Transcript van de presentatie:

GIS en de burgemeester ondersteuning bij calamiteiten en rampen Almelo 26-1-6 Herman Jan Frieling Oud UNIGIS-student Medewerker GIS en Geo-informatie gemeente Beverwijk

WRZO artikel 11, lid 1: De burgemeester heeft het opperbevel in geval van een ramp of een zwaar ongeval of van ernstige vrees voor het ontstaan daarvan. Degenen die aan de bestrijding van een ramp of een zwaar ongeval deelnemen, staan onder zijn bevel. Hij doet zich bijstaan door een door hem samengestelde gemeentelijke rampenstaf.

WRZO artikel 11a lid 1: De burgemeester draagt er zorg voor dat de bevolking, Onze commissaris in de provincie, en Onze Minister op passende wijze informatie wordt verschaft over de oorsprong, de omvang en de gevolgen van een ramp die of een zwaar ongeval dat de bevolking en het milieu bedreigt of treft, alsmede over de bij deze ramp of dit zware ongeval te volgen gedragslijn.

WRZO artikel 11a lid 2: De burgemeester draagt er zorg voor dat de bij de bestrijding van een ramp of een zwaar ongeval betrokken personen op passende wijze informatie wordt verschaft over een ramp die of een zwaar ongeval dat de bevolking en het milieu bedreigt of treft, de risico’s die hun inzet bij deze ramp of dit zware ongeval heeft voor hun gezondheid en de voorzorgsmaatregelen die in verband daarmee zijn of zullen worden getroffen

toegankelijkheid informatie

Organisatiestructuur

Organisatiestructuur

Burgemeester handelt en beslist op basis van: Afspraken wettelijke bepalingen gemeentelijke rampenplannen en beleidsstukken Informatie van leden van het Beleidsteam van andere organen binnen de rampbestrijdingsorganisatie (Operationeel Team, Crisis Management Team) van buiten (internet, pers)