Human Ambience Van mensenkennis naar een begrijpende omgeving.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Advertisements

Aandacht voor Aandacht
WELKOM Zet je naam in deze dia. Stel jezelf voor en vertel wat over jezelf. BV: Waarom werk je bij de NHS? Wat heb je zelf met het hart? Vertel ook waarom.
Regelhulp Regelhulp.nl is een digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die zoekt naar zorg of ondersteuning. Het webportaal bevat actuele informatie.
(ieder kind speelt toch…!?!) Jeugdformaat, 30 januari 2013
Duurzaamheid Bert van de Merwe.
LIFESTYLE INFORMATICS Faculteit: FEW
SamenVeilig.net Het effectieve groepsbeveiligingssysteem van BySpy.
Sensorische Informatie Verwerking
Collective and Web Intelligence Werken aan een menselijker en intelligenter Internet Human Ambience Van mensenkennis naar een begrijpende omgeving Kunstmatige.
Brainport 2020 Gamaakt door: Quincy wezenberg Danique sabel Joris koolen.
Initiatief Bijstellen Analyse Evaluatie Probleemstelling Netwerken
Lifestyle informatics
Expertisegroep Haptotherapie en Topsport (Sjoerd van Daalen), voor NOC*NSF, 3 april 2013.
Voorlichting voor winkeliers en (sport)verenigingen
Klinische psychologen in een algemeen ziekenhuis
Psychodiagnostiek ten behoeve van PEN PD
Leren voor en door het werk
40 uur 2e semester eerste leerjaar
Take Care Project: Gezondheidstaalgids voor migranten periode: 1 november oktober 2014.
Autisme en intelligentie
Benieuwd naar wie ik ben ...
Psychotherapie bij ouderen
Human Ambience Van mensenkennis naar een begrijpende omgeving Tibor Bosse.
Programma Hoe doe ik een goede suiciderisico- inschatting (bij bordelinepatient) Kan ik zelfmoord voorkomen? Hoe kan ik als huisarts scherper signaleren,
Vrije-CLB-Koepel vzw Maak kennis met het CLB. 2 Voor wie?  Leerlingen  Ook los van de school  En los van de ouders  Ouders  Met hun zorgen en vragen.
Sjoerd Kooiker (met dank aan Josje den Ridder)
Vernieuwing beroepsgerichte programma’s vmbo
Dementie Omgaan met de gevolgen van dementie .
Klinische psychologen in het algemeen ziekenhuis
Conflicten! Lastig of een kans op ontwikkeling?
Welkom!.
Doel onderzoek : ALGEMEEN : De kwaliteit van leven in de verschillende zorggroepen. Is er een verband tussen : veranderingen in fysieke, psychische en.
LES 1 LESMODULE LAAGGELETTERDHEID
Amyloïdose: meer dan een diagnose!
Paul Andreoli & Benno Wiegers
Visie & Strategie.
Vragen subsets OM2. Vragen subsets (1)  Hoe verhoudt de opmerking van BSN over niet te snel starten met een ALP-voorstel zich tot de opmerking van de.
Door te denken, te hopen en te geloven, kom je vaak het grote verdriet te boven. Muziek : Helmut Zacharias – Tanzen Möcht’ Ich.
ROLLEN VAN VERSCHILLENDE ACTOREN
Is dit onderzoek belangrijk? Is dit onderzoek onbelangrijk?
Psychosociale begeleiding bij kanker
RMC Radius verbindt Op 1 januari 2015 zijn RMC, Regionaal Maatschappelijk Centrum en Radius, welzijnsorganisatie Land van Cuijk gefuseerd. RMC Radius heeft.
Agenda Inleiding en Lagerhuis: Proces management en proces keten optimalisatie gaat ons helpen inzicht te krijgen in de impact van toekomstige veranderingen.
Omgaan met de gevolgen van trombose
Project oriëntatie op het beroep
CHRONISCHE ZIEKTE EN LICHAMELIJKE HANDICAP. INHOUDSTAFEL Inleiding Inleiding Chronische ziekte en handicaps Chronische ziekte en handicaps Psychosociale.
High tech human touch Utwente.nl/bachelor
Heel gewoon maar toch anders.
‘Kennis delen = Kennis vergroten’. Programma Kennis delen, hoe doen wij dat Werken met trainingsacteur Kennis vergroten: toekomst plannen.
First ID project Samen werken aan een veilige omgeving Kartrekkers Opleiding.
1 Medische Heroïne-Unit (MHU). 2 De MHU biedt: Gecontroleerde heroïnebehandeling onder medisch toezicht aan 20 patiënten Methadonverstrekking aan ca.
Wijs met media: Deze workshop geeft ouders de gelegenheid ideeën en ervaringen uit te wisselen over het onderwerp “Wijs met media”. De drie kernthema’s.
Psychologische begeleiding van patiënten met kanker.
Marouschka Reezigt-Bos Leerkracht OBS De Werf voltijd HB-onderwijs.
Omgaan met ingrijpende gebeurtenissen. veerkracht Elk kind krijgt te maken in zijn leven met tegenslag of stress en moet vaardigheden leren om daarmee.
Campagne en coalitievorming Contact met politieke partijen 30 januari 2014.
Jeelo van harte welkom. De wereld-oriënterende vakken in projecten Voor kinderen bestaat de wereld niet uit aardrijkskunde, geschiedenis en natuur. Zij.
Digitale marktplaats: Vitaliteitshuis
Vermoeidheid bij COPD Dr. Jan Vercoulen, Klinisch Psycholoog
Introductie zorg en technologie1A_KM01
Introductie Zorg & Technologie
Vluchtelingen en asielzoekers
In gesprek met elkaar Gebruik eventueel rode en groene kaartjes waarmee mensen kunnen aangeven of ze het eens of oneens zijn met de stelling.
Introductie zorg en technologie1A_KM01
Taalontwikkelend lesgeven: een didactische methode voor álle docenten!
Mijn Positieve Gezondheid
Multiple sclerose en toch niet alleen!!!
Gewoon pubergedrag? Over Relaties
In de vuurlinie van een pos
Transcript van de presentatie:

Human Ambience Van mensenkennis naar een begrijpende omgeving

Voor Wie? wie een brede interesse heeft in alles wat met mensen te maken heeft wie meer te weten wil komen over hoe mensen in medisch, psychologisch, en sociaal opzicht functioneren wie wil nadenken over en bijdragen aan maatschappelijke thema’s zoals voorkomen van ziekte hoe mensen een menselijke omgeving te bieden zorg voor ouderen omgaan met criminaliteit

De Ingredienten modelleren sociaal biomedischpsychologisch

Integratie modelleren sociaal biomedischpsychologisch

Integratie modelleren sociaal biomedischpsychologisch

Integratie Human Ambience

Human Ambience: Menselijke Omgeving Menselijke omgeving: omgeving van de mens wordt zelf menselijk De omgeving begrijpt het functioneren van de mens en kan daardoor goede zorg en ondersteuning geven.

Mensenkennis als Startpunt Allereerst moet je zelf goed weten hoe mensen functioneren in biomedisch psychologisch sociaal opzicht. Daarom bestaat 60% van de opleiding uit vakken op deze gebieden.

Mensenkennis in Omgeving Het gaat erom zo goed te weten hoe mensen functioneren dat je deze kennis ook in hulpmiddelen in de omgeving kunt verwerken. Daardoor krijgt de omgeving zelf mensenkennis en kan daarmee mensen begrijpen. Dit leer je in uitgebreide modelleeronderdelen en projecten die er in elk jaar zijn. En er zijn een aantal hulpvakken die je bijvoorbeeld laten zien hoe je computers en wiskunde kunt gebruiken.

Geen Dronken Bestuurders Toyota ontwikkelt een auto die registreert of de bestuurder teveel gedronken heeft. Sensors in het stuur meten het zweet aan de handen, een camera houdt de blikrichting en oogbewegingen in de gaten, en het rijgedrag wordt geanalyseerd. Als de bestuurder dronken blijkt te zijn, kan de auto vaart minderen of helemaal stoppen.

Luisterende en Begrijpende Camera’s Aan beveiligingscamera’s worden microfoons toegevoegd die onderscheid kunnen maken tussen gewoon geluid en serieuze dreigingen. Wie te maken krijgt met angst of agressie gaat bijvoorbeeld hoger praten. Dit geluid wordt met kennis van zaken geanalyseerd. In de meldkamer kan dan worden ingeschat of de politie op pad moet worden gestuurd.

In het MyHeart project, onder leiding van Philips, wordt gewerkt aan methoden waarmee chronische hart- en vaatziekten tegengegaan kunnen worden. Er zijn sensoren ontwikkeld die vitale lichaamsfuncties kunnen meten. Deze sensoren worden bijvoorbeeld verwerkt in de onderkleding. De gemeten data worden vervolgens geanalyseerd en teruggekoppeld naar patiënten en doktoren, zodat die maatregelen kunnen treffen. Dagelijkse Zorg voor je Gezondheid