Studie2daagse directies Unicoz 15 en 16 november 2012 Communicatie, ouderbetrokkenheid, educatief partnerschap een ideale combinatie . . . . . . voor.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Schoolwide Positive Behavior Support (SWPBS)
Advertisements

Doorn – 23 januari 2013 Jaap van Petegem
Op weg naar het “IKC” en een nieuw onderwijsmodel ‘t Schrijverke, loc
7 november Pedagogische Tact en Pedagogisch Leiderschap als antwoord…
Programma – Voorstellen & verwachtingen
Psalm 86 : 6 Leer mij naar Uw wil te hand’len, ‘k Zal dan in Uw waarheid wand’len; Neig mijn hart, en voeg het saam, Tot de vrees van Uwen Naam. Heer’,
Samen op weg naar je eigen toekomst. Open voor talent Kleinschalig en gedegen Op maat en interessant Aanspreekbaar en betrokken Sociaal emotioneel dichtbij.
De historie & de toekomst
Realisatie kindcentrum
Introductiebijeenkomst
Samenwerkingsverband
Wie zijn wij? • Stichting Regionale Kinderopvang de Paraplu • Vanaf 1991 professionele kinderopvang in de Kempen • Begonnen met 1 vestiging in Bladel.
Waar staan we voor met ons onderwijs?
Dialoogdag Ouderswerking Vlaams-Brabant
Agenda vanavond Welkom Presentatie OB (20 minuten) Koffie (15 minuten)
Toekomstige ontwikkelingen Basisonderwijs Graft-de Rijp.
Spelen(d) leren!. Visie Onderwijs en Opvang samen (5 + 7 = 12 uur) in één organisatie die hierin de regie voert! – Dezelfde identiteit – Dezelfde waarden.
Identiteit is geen kwestie van kiezen, maar van delen. SOPOW, 31 oktober 2012 Vereniging Openbaar Onderwijs.
Titel: Groeiproces de Ceder.
AutiTalent is dé werkgever voor mensen met autisme!
Samen met ouders aan het werk!
Omgaan met goed gedrag / pbs
MBO passend onderwijs
Ouderbetrokkenheid is altijd een persoonlijk verhaal !
De school wil meer dan de inspectie vraagt ?! Ronde tafel bijeenkomst Vrijdag, 9 april 2010.
MULTI DISCIPLINAIR OVERLEG
Educatief partnerschap en VVE
Godsdienst.
Welkom !!! Bs Meuleveld SBO Peelhorst
OCW 3 juli 2012 Gemeenten en Ouder- betrokkenheid.
Kwaliteitszorg als ontsluiter voor professionele ontwikkeling op school Opleiden in School (OiS) (V)SO Start-upconferentie.
Ouderbetrokkenheid op het MBO
De kern van het arrangeren
Anders kijken naar zorgsignalen. Het is pas zorg als
Van wie is de school? … en over welke school hebben we het dan? Over de schoolleider: zetbaas of ondernemer? … en de leraar die zijn vak kwijt is. Onderwijscafé.
De Wingerd: een brede school in ontwikkeling….  Ontwikkelingsarrangementen  Buurt  Kunst en cultuur.
Openbare Jenaplanschool de Buizerd
EDUCATIEF PARTNERSCHAP
PASSEND ONDERWIJS Wat is er veranderd sinds vorig jaar?
Online leergang LOB stimulans voor LOB-ontwikkeling
Ouderbetrokkenheid op Het Kompas
Bijeenkomst voor (G)MR passend onderwijs
Vernieuwing Voortgezet Onderwijs Lelystad Presentatie persbijeenkomst 28 november 2012 Ambitie: uitstekend opgeleide en kansrijke leerlingen Doelstelling:
Handelingsgericht werken en de rol van de zorgcoördinator
Programma Opening door Tilly Film Shift Happens Presentatie Visie op Slim Fit Stelling bespreken met behulp van de gekleurde hoeden Film van Slim Fit op.
Ouderbetrokkenheid.
PLG Partnerschap school en ouders 1. Onderzoeksvragen 1.Op welke manier kan de samenwerking tussen school en ouders de ontwikkeling van het kind stimuleren?
3umH3H0. Studie reis Canada Renate en Henco (14 t/m 22 november 2014)
Basisscho ol Op De Horst Ervaringsgerich t Onderwijs Afstemming.
Ouderbetrokkenheid Sliedrecht november 2015.
Module ‘Ouderbetrokkenheid’ AD opleiding ‘Pedagogisch educatief medewerker’ Week 1 Pascal van Schajik
Houtens : welkom, begroeting en ontmoeting
Samen de krimp te lijf! Blijvend goed onderwijs in Drachtstercompagnie
10 krachtlijnen voor een sterk basisonderwijs
Peuterspeelzaal De Woezel Een kleine partner met een grote visie. Of hoe klein duimpje het hart wil laten kloppen………………….
Samenwerken en niet concurreren binnen SPIL Eindhoven
leren opvoeden spelen vieren……… de school maken!
Pilot november 2011 Utrecht. GRONINGEN DLL en REFERENTIENIVEAUS.
Regels in school Leerlingen van groep 1/2/3 van CBS De Gearrin:
Samenwerking leerling, school, ouders. Programma uurWelkom; terugkoppeling opbrengsten vorige ouderavond; presentatie over het cultuurprofiel.
Ouderbetrokkenheid 3.0 Uw kind Onze leerling.
Johan van de Watering en Gerard Kusters
Visie op zorg DOOSG – IVA SOG
Hoever staan wij met ouderbetrokkenheid?
Gesprekkencyclus en overlegstructuur leerlingzorg
Een herziene, bestuurlijke visie op passend onderwijs en Plein 013
Is de economische recessie een zegen voor de relatie ouders en school?
Ouderbetrokkenheid 3.0 Uw kind Onze leerling.
Arline Spierenburg november 2018
Instrument om teamwerking tegen het licht te houden
Transcript van de presentatie:

Studie2daagse directies Unicoz 15 en 16 november 2012 Communicatie, ouderbetrokkenheid, educatief partnerschap een ideale combinatie . . . . . . voor ontwikkeling en het leren van kinderen, thuis en op school http://youtube.com/watch?v=rOAh2ymru50

Uit de notitie ‘Hoe verder met het primair onderwijs!’ Om het maximale uit onze leerlingen te halen willen wij: staan voor kwaliteit en continuïteit; leren en ontwikkelen; ondernemen; open, inspirerend en zichtbaar zijn.

De kernwaarde Openheid We staan voor een inbreng van ieder in gesprekken over identiteit en schoolontwikkeling om te komen tot een gezamenlijke visie en de uitvoering daarvan. We willen open staan voor de ander en in de ontmoeting met anderen onszelf verrijken.

Onderwijskwaliteit In ons strategisch beleidsplan staat onder meer dat scholen, binnen hun eigen organisatorische eenheid, “onderwijsconcepten” aanbieden die gekenmerkt worden doordat het onderwijs: levensbeschouwelijk is; maatschappelijk geëngageerd is; in samenwerking met ouders wordt gegeven; gericht is op de optimale persoonlijkheidsontwikkeling van de leerling; ruim aandacht besteedt aan waarden en normen.

Ouders, relaties en vertrouwen Relaties: Gelijkwaardigheid is voor een goede relatie een belangrijke waarde. Vertrouwen: Uiterst belangrijke basis onder relaties.

Kwaliteitslabel en ouders Iedere Unicoz-school: zorgt voor een geborgen schoolklimaat waar opvoeding, onderwijs en zorg samengaan; heeft oog en oor voor tevreden en enthousiaste leerlingen en personeelsleden, die met plezier naar school komen; is laagdrempelig en werkt samen met de ouders/verzorgers; beschouwt ouders/verzorgers als partners en handelt klantgericht.

De focus op ouders duidelijke informatie over de resultaten van hun kind; nabijheid van onderwijs; continuïteit van goed onderwijs; passend onderwijsaanbod voor elke leerling; op duidelijke manier verantwoording afleggen; medezeggenschap op open manier betrekken bij belangrijke beslissingen over onderwijs; ouderbetrokkenheid en educatief partnerschap.

Educatief partnerschap tussen ouders en school 1 Hieronder kunnen we verstaan: een wederzijdse betrokkenheid van ouders en school teneinde optimale omstandigheden te realiseren voor de ontwikkeling en het leren van kinderen, thuis en op school. Daartoe gaan ze met elkaar in gesprek en werken ze zoveel mogelijk samen. http://www.youtube.com/watch?v=MbOoRPG-rkA

Educatief partnerschap tussen ouders en school 2 twee pijlers als fundament; pedagogische driehoek; Kenmerken; algemene doelen en wederzijdse betrokkenheid; posities, rollen en eindverantwoordelijkheden.

Tot slot . . . . . . . meer lezen Wil je hier meer over lezen, dan kan je de volgende publicaties gratis downloaden: Educatief partnerschap tussen ouders en school. Visie en praktijk op de Wittering.nl door C. de Wit http://www.kpcgroep.nl/publicaties/educatief-partnerschap.aspx Educatief partnerschap met ouders in het primair onderwijs. Samen kun je meer dan alleen. Suzanne Beek, Arie van Rooijen & Cees de Wit http://www.nko.nl/webfm_send/29