Sigismund Schlomo Freud.. Hij was van Joodse afkomst en daarom werd hij gedwongen Oostenrijk-Hongarije te verlaten en naar het Verenigd Koninkrijk te.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Boekbespreking van: Mitch Slemmer
Advertisements

Het tweede werkstuk.
Een gewone timmerman….
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Gewetensvrijheid.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
30 maart 2014 Rotterdam 1. 2 Romeinen 4 17 (...) van die God Voor het aangezicht van die God, in wie hij geloofde, die de doden levend maakt en het niet.
Ik ga hier in deze publicatie uitleg geven over kunst
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Gods verborgen glans.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Hij wacht alleen nog maar
Wat wil ik eigenlijk met kernreflectie?
Woord van Leven April 2014.
Sigmund Freud Joycka Neirinck.
Het leven van Jezus. Hier leefde Jezus.
Psychoanalyse en psychologie
Sigmund Freud.
Grondlegger van de psychoanalyse
Modern Sprookje Kikkerkoning.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
Napoleon Bonaparte Door LENKA en SOPHIA.
Wij doen onze presentatie over het boeddhisme.
Kunstproject over Pablo Picasso
Gemaakt door: Denise Nicole Max
gemaakt door: Eshan-joshua & Priya
…..overrompeld door verdriet
Boekbespreking van Levi Steevensz 12 Mei 2009
Godsdienst.
Wetenschappelijke revolutie
Sjakie en de chocoladefabriek
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Genesis 39:6 Daarom vertrouwde hij alles volledig aan Jozef toe; nu Jozef er was, bekommerde hij zich alleen nog om wat hij te eten kreeg.
Wat geloven de wereldgodsdiensten?
Hoe je kijkt bepaalt wat je ziet
Liefdevol en genadig is de HEER,
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Voor Aranka... Van Aart.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Preek Hebreeën 4:
Stromingen binnen de Psychologie
17de eeuw: Wetenschappelijke revolutie
Jij, God en je kind.
AANGRIJPENDE BRIEF AAN EEN ABORTEUR
Het begint zoals een sprookje, maar het is er geen .....
Welkom 6e Lijdenszondag 2015.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Welkom 7de Lijdenszondag 2015.
Leonardo da Vinci Door Tine.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
“de liefde van God”.
De doop in de Heilige Geest
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
De herfst is begonnen.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Het wonder van de mens Wie is de mens. Wie is de mens? De mens onderscheidt zich van dieren door: Cultuurscheppend te zijn  creativiteit en structuur.
Stromingen in de psychologie Werkcollege 2
22 mei 2016 Rotterdam. Korinthe.... ... een havenstad met in Paulus' dagen rond de inwoners;
Thema voorbereid met jongeren. Licht van de wereld U scheen in mijn duisternis, nu mag ik zien wie u bent. Liefde die maakt dat ik U wil kennen Heer’,
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
Transcript van de presentatie:

Sigismund Schlomo Freud.

Hij was van Joodse afkomst en daarom werd hij gedwongen Oostenrijk-Hongarije te verlaten en naar het Verenigd Koninkrijk te vluchten. Dit gebeurde op het eind van zijn leven. Freuds geboortehuis.

Geboren in Freiberg op 6 mei Gestorven in Londen op 23 september 1939 Grondlegger van de psychoanalyse. Een van de meest invloedrijke psychologen en denkers van de 20 ste eeuw.

Van kinds af aan was hij gefascineerd door de menselijke geest. Dit werd een obsessie voor hem. Zijn ouders prefereerden dat hij zich bezighield met exacte wetenschappen.

Hij werkte in het ziekenhuis in Wenen, aan de afdeling ‘hersenanatomie’. Hij doceerde tevens ook aan de Universiteit van Wenen. Hij deed onderzoek naar cocaïne.

In 1885 deed hij een studiereis naar Parijs. Daar leerde hij Jean-Marie Charcot kennen. Hij leerde op een andere manier naar geestesziekten kijken, d.m.v. klinische methodes. Charcot vertelde hem veel over hypnose en mysteries.

Een van de meest bekende theorieën van Freud is de theorie van het ‘Es, Ich und Uberich’. Dit waren zijn Es, Ich en Uberich ideeën: Het Es, dat wil zeggen het onbewuste; het Es is het lustprincipe: wil alleen maar van alles heel graag, en is onbevredigbaar. Als je het ene hebt wil het Es alweer het volgende. Het Uberich (dit is het geweten, de waarden en normen, wat wel en niet mag); dit nemen we in eerste instantie over van onze ouders: we identificeren ons met hun waarden een normen. Het Ich, dat wil zeggen ons ik, dat de beslissingen neemt; het Ich bemiddelt tussen wat het Es graag wil, en wat het Uberich toelaat

Hij werkte samen met Josef Breuer nieuwe theorieën uit. Dit wekte veel belangstelling op omdat zijn theorieën tegen veel bestaande gedachten in gingen. Breuer was het na een tijd niet meer eens met Freud, en ze gingen uit elkaar. Doch werd Freud steeds populairder.

Freud stierf in 1939 aan kanker. Tijdens zijn pensioen hield hij zich bezig met het schrijven van boeken. Na zijn dood schreef zijn dochter Anna verder aan zijn boeken en theorieën.