Ik hou van Holland spel!.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Verantwoord volgen.. De woorden van een leider bepalen met hun regels het karakter, de sfeer en de mentaliteit van de groep Soms gaat dat fout, doordat.
Advertisements

Simultaan Tafelrondje
Binnen / Buitenkring Maak een binnen- en buitenkring
Welkom iPad of Laptop uit. Tassen tegen de achterwand s.v.p. Ga rustig zitten en wacht tot de les begint. Tafels staan opgestapeld, blaadje met pen ligt.
Coöperatieve leerstrategieën
Quiz hoofdstuk 6.
Atari ! Ik speel KO, als je niets doet heb je nog maar één oog. Amai ! Ik ben dood. Ik gooi deze steen dan maar in dat kost je een hele groep Ik splits.
OBS Twekkelerveld Op 18 maart 2007 heet OBS Twekkelerveld voortaan een BOOM school. BOOM staat voor Beter Onderwijs Op Maat. In de nu volgende PowerPoint.
4.1: Het parlement is baas boven baas
De Paasquiz.
Binnen buiten cirkel 1. Leerlingen in 2 cirkels
Geld tekort en geld over
Een lessenserie van drie lessen
Werkloosheid Nadelen en voordelen.
Ik hou van Holland spel!.
Brainstorming. In de loop der jaren is brainstorming zo populair dat het begrip wat inflatie heeft opgelopen. Als twee mensen bij de koffie iets hebben.
Maand programma bij receptie dit project is gemaakt door: soufian.
Mario party is een spellen reeks, er komen steeds nieuwe. Mario party is een soort monopoly met spellen. Je speelt het met 2 of 4 spelers. Het doel van.
Idee Generatie Wit Papier, Warcraft 3, Thrall, Hoofdpijn, denken, rare les, Karel aan het ijsberen, Schrijven, Opdracht, Schaken, Stappen, Oplichten, Vooruit.
Domein: Breuken, kommagetallen, verhoudingen en procenten
Hoe ik paddenstoel word
Experts werkvorm + begrippentest
Overheid Prinsjesdag en lonen.
MET DANK AAN COLLEGA’S IN DEN LANDE ! vee 2012
Samenwerkend leren Opdracht: Experts.
Voorbereiding op toets H13 Klas: 4G
¡me gusta España! spellen zoveel mogelijk adjetivos
Techniek toernooi Het energieke lampje.
(bijna) eindexamen.
Staatsinrichting.
Kijk eerst even waar je moet zitten!
Samenvatting Havo 5.
Ben jij reclamewijs? QUIZ.
Golf Basisbegrippen & Uitleg
Herhalingscombinaties
Skillzz Handleiding voor mentor Powered by. Waarom Skillzz? Jouw school vindt het belangrijk dat: Jullie als klasgenoten nog beter met elkaar omgaan Dat.
CONCEPT CHECKS & FAST FEEDBACK
MINI-ONDERNEMING Periode 2 Opstart & gastcollege Product bedenken & algemeen marktonderzoek Concurrentie & USP (unieke verkoop punten) SWOT-Analyse & tussenevaluatie.
Uitleg  In dit spel is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten verzamelt door vragen goed te beantwoorden.  In ronde 2, 3 en 4 staat er ook een.
Aantekeningen hoofdstuk 2. Arbeidsovereenkomst 4.3 Wat moet je doen? Om in Nederland aan het werk te mogen is het verplicht om een arbeidsovereenkomst.
Je kunt kiezen uit 4 categorieën muziek Raad welke muziek je hoort Bij een goed antwoord krijg je het aantal punten dat bij de vraag hoort Op het eind.
Leesvaardig Examentraining.
Schatronde.
Het land van de lieveheersbeestjes. In een bos hier ver vandaan, leven 100 lieveheersbeestjes. Ze doen allerlei dingen samen. Binnen het land geldt 1.
Centraal Examen Nederlands
Uitleg  In dit spel is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten verzamelt door vragen goed te beantwoorden.  In ronde 2, 3 en 4 staat er ook een.
Verjaardagsronde. Verjaardagsronde: In de verjaardagsronde zitten de teamleden om en om in een kring. Met het ‘cadeau’ op schoot beantwoorde de teamleden.
Spel Politiek Nederland
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Vmbo 2 economie Overheid overbodig?
Belasting en de overheid
Natuurlijk leert de Koninklijke EHBO je helpen
Welkom op school! WELKOM OP SCHOOL de 4e ouderbijeenkomst PP1
Wij zijn FLEX Finn Megan Anouk Nina
Didactische structuren
De Pepernotenquiz Groep ..
Maatschappijleer Nadya Karim
De Slimste Mens van LEUVEN
JULLIE WETEN DAT IK HET HEB, MAAR WAT IS HET?
Zeeslag Bron: csunplugged.org / csunplugged.nl.
Ik hou van social media Mediabegrip week 27.
week 2 Pragmatiek + conversatieanalyse
Les 8: Samenwerkingsvaardigheden 1
KEN JE KERK.
ADL Les 1.
Anatomie en Fysiologie
Overdrachtsdocument Hallo allemaal,
SLIMMER DAMMEN Door [Naam] Voorkant: ruimte voor titels, foto’s etc.
Transcript van de presentatie:

Ik hou van Holland spel!

Regels Iedereen doet actief mee. (inzet beïnvloedt je cijfer van de toets en het verslag!) Rust is belangrijk! We kunnen dit spel alleen spelen als het rustig is/blijft! (ook dit beïnvloedt je cijfer) Er wordt dan ook niet door de klas geschreeuwd!

Uitleg Er worden 2 groepen van 4 personen gevormd. Binnen deze groep wordt één teamleider gekozen. De overige leerlingen vormen het publiek bij één van de teams. Het spel wordt gespeeld in een aantal rondes. Per ronde volgt een aparte uitleg! Per ronde wordt ook aangegeven hoeveel punten er te verdienen zijn. Het team met de meeste punten wint!

Ronde 1 De spelronde - Je groep moet één begrip uit de leerstof spellen. Om beurten geeft een teamlid één letter. Uiteindelijk vormt dit een begrip. Als het goed gespeld is krijgen jullie 2 punten. Daarna krijgen jullie 30 seconden de tijd om te overleggen over de betekenis van het begrip. Geven jullie de juiste betekenis dan krijgen jullie weer 2 punten. Het publiek mag helpen bij het omschrijven van het begrip. Maar mag niet helpen bij het spellen! Stopwatch

Ronde 2 Roddelronde De teamleider leest een roddel voor aan een mede teamgenoot. De overige teamleden bevinden zich buiten het klaslokaal. Als de teamleider de roddel heeft door vertelt, komt het volgende teamlid naar binnen. Deze krijgt de roddel van het andere teamlid te horen. Uiteindelijk heeft iedereen de roddel gehoord. Het laatste teamlid moet de roddel herhalen voor het publiek. In de roddel zitten woorden verstopt die punten opleveren. Per goed woord worden er 2 punten toegekend. LINK

Ronde 3 Verjaardags spel ronde Er wordt door de teamleden een cirkel gevormd. Om en om komt een teamlid te zitten. DUS: team1 , team 2, team 1, etc. Om beurten krijgen de teamleden individueel een vraag. Er wordt ook steeds een voorwerp doorgegeven. Als de vraag goed is beantwoord mag het voorwerp aan de buurman gegeven worden. Dit spel gaat op tijd (Het is onbekend hoelang). Als de wekker af gaat is het spel afgelopen. Het team dat het voorwerp in de handen heeft verliest. Per goede vraag wordt één punt toegekend.

Ronde 4 Namen ronde De teamcaptain krijgt 2 minuten de tijd om verschillende begrippen uit te leggen aan het team. Ze mogen echter het woord zelf niet gebruiken. En ook niet een gedeelte van het begrip. Het team moet raden welk begrip er wordt uitgelegd! (hierbij mag het publiek uiteraard helpen) spel lijkt een beetje op Hints! LINK

Ronde 5 Weetjes ronde Aan team 1 wordt een vraag gesteld. Team 1 geeft hier antwoord op. Daarnaast bepaalt team 1 hoeveel punten zij voor de vraag willen hebben. Team 2 geeft aan of zij denken dat het antwoord lager of hoger ligt. Het team dat het dichtst bij het goede antwoord zit krijgt de punten die team 1 heeft in gezet. Daarna volgt het zelfde voor team 2

TEAM 1 Hoeveel personen zijn er in Nederland momenteel werkloos. En moeten rond komen van een werkloosheidsuitkering?

TEAM 2 De overheid krijgt inkomsten vanuit verschillende bronnen: belasting, premies, verkoop van aardgas en het bezit van aandelen. Hoeveel procent van de inkomsten bestaat uit belastingen?

Ronde 6 Rijtjes ronde Er wordt door de leraar een titel van een rijtje gegeven. Dit rijtje bestaat uit een aantal woorden. Team 1 krijgt de opdracht om aan te geven hoeveel woorden zij denken te kennen die in het rijtje zitten. Als team 2 dit beter denkt te kunnen mogen zij overbieden. Om beurten geeft het teamlid één antwoord. Het team heeft 1 minuut de tijd. Als iemand het niet weet kan hij passen! Per goed antwoord wordt één punt toegekend. Daarna draaien we het om!

Rijtjesronde 1 In de vorige lessen hebben we per ministerie een rijksbegroting gemaakt. In Nederland kennen we 11 verschillende soorten ministeries! Hoeveel ministeries kennen jullie? Stopwatch

Overzicht van ministeries: Ministerie van Financiën Ministerie van defensie Ministerie van algemene zaken Ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid Ministerie van veiligheid en justitie Ministerie van onderwijs cultuur en wetenschap Ministerie van infrastructuur en milieu Ministerie van binnenlandse zaken Ministerie van buitenlandse zaken Ministerie van landbouw

Rijtjesronde 2 De overheid regelt veel dingen die voor het hele volk zijn. Dit noemen we collectieve voorzieningen. Deze worden gemaakt en betaalt door de overheid. Een voorbeeld hiervan is een lantaarnpaal. Noem minimaal 8 collectieve voorzieningen… Stopwatch

TOETS Woensdag 21 december Op papier  Dus denk aan een pen!!! Er zitten ook rekenvragen in de toets dus  rekenmachine!!