De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Idee Generatie Wit Papier, Warcraft 3, Thrall, Hoofdpijn, denken, rare les, Karel aan het ijsberen, Schrijven, Opdracht, Schaken, Stappen, Oplichten, Vooruit.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Idee Generatie Wit Papier, Warcraft 3, Thrall, Hoofdpijn, denken, rare les, Karel aan het ijsberen, Schrijven, Opdracht, Schaken, Stappen, Oplichten, Vooruit."— Transcript van de presentatie:

1 Idee Generatie Wit Papier, Warcraft 3, Thrall, Hoofdpijn, denken, rare les, Karel aan het ijsberen, Schrijven, Opdracht, Schaken, Stappen, Oplichten, Vooruit Denken, Simpel, Pijn in vingers, Meer Bedenken, Ideeën, Onoverzichtelijk, schrijven, genereren, eten vanavond, plannen, stappenplan, oude concepten, Masters of Battle, uitwerken, regels, oorlog, oplichten, tijdslimiet.

2 Boodschap Denk Goed na voordat je iets doet Speler Mensen met een strategisch inzicht en geen waarde hechten aan mooie graphics. Ervaring Tijdens het spelen zal er Machteloosheid en Verwarring zijn, maar uiteindelijk komt de speler eruit met Voldoening en lol. Acties Enkel Commando ' s doorgeven en Luisteren naar de feedback Mechanics Aanvallen, Lopen, vluchten, Torens, Bossen.

3 Prototype Op papier is er een grid uitgetekend met cijfers en letters om de vakken aan te geven, vergelijkbaar met een schaakbord. Op het grid staan een paar afwijkende vakken met bossen en torens. Soldaten worden aangegeven met papieren vierkantjes met een nummer er op. Een afzetting zorgt ervoor dat de spelers het veld niet kunnen zien. De spelers schrijven hun commando ' s elk op een eigen blaadje en geven die aan de spelleider. Wanneer beide spelers hun blaadje hebben gegeven verschuift de spelleider de soldaten en schrijft dan op de blaadjes wat er is gebeurt. Als er een gevecht is gooien beide spelers een dobbelsteen, het geworpen getal zijn de aantal doden in de tegenstanders unit.

4 Playtest Deze playtest moet voor duidelijkheid zorgen of de spelers wel overzicht kunnen houden. Als ze commando ' s hebben doorgegeven en hun antwoord terug krijgen denken ze dan nog te weten waar hun units staan, etc. Daarnaast wil ik het effect van torens en bossen op het spel uittesten. Het overzicht is duidelijk, de spelers zouden zelfs meer variatie willen zien. Ik ga een nieuw type soldaten toevoegen. De bossen zorgen ervoor dat de tegenstander je niet kan zien als je er in of achter staat dit levert een strategisch voordeel en wordt ook zeker gebruikt door de spelers. De torens worden alleen gebruikt wanneer deze een strategisch punt op het veld hebben, dit is dus een kwestie van goed level design. Als een speler een toren aanvalt mag de tegenstander 1 keer aanvallen voordat het echte gevecht begint.

5 Boodschap Denk Goed na voordat je iets doet Speler Mensen met een strategisch inzicht en geen waarde hechten aan graphics. Ervaring Tijdens het spelen zal er Machteloosheid en Verwarring zijn, maar uiteindelijk komt de speler eruit met Voldoening en lol. Acties Enkel Commando ' s doorgeven en Luisteren naar de feedback Mechanics Aanvallen, Lopen, vluchten, Torens, Bossen, Schieten, Heuvels.

6 Prototype Op papier is er een grid uitgetekend met cijfers en letters om de vakken aan te geven, vergelijkbaar met een schaakbord. Op het grid staan een paar afwijkende vakken met bossen en torens. Soldaten worden aangegeven met papieren vierkantjes met een nummer er op. Een afzetting zorgt ervoor dat de spelers het veld niet kunnen zien. De spelers schrijven hun commando ' s elk op een eigen blaadje en geven die aan de spelleider. Wanneer beide spelers hun blaadje hebben gegeven verschuift de spelleider de soldaten en schrijft dan op de blaadjes wat er is gebeurt. Als er een gevecht is gooien beide spelers een dobbelsteen, het geworpen getal zijn de aantal doden in de tegenstanders unit.

7 Playtest Op basis van de vorige playtest archers toegevoegd, en heuvels om de archers wat meer te supporten in het spel. Het testen van de nieuwe archers is nu dus heel belangrijk, ook wil ik erachter komen of het vluchten goed werkt. Ik denk dat er nu sowieso meer gevlucht gaat worden vanwege de archers die het spel strategischer maken. De archers hebben zeker een nieuw aspect toegevoegd en alleen maar positieve reacties over gehad. De heuvels zijn echter niet gebruikt en zal ik daarom ook weer uit het spel halen, in plaats van de heuvels kunnen er extra torens neergezet worden die wel uitbundig gebruikt worden. De speler die in close combat de meeste mannen afmaakt mag kiezen in welk vak hij komt te staan ( zo kan een aanvaller zijn verdediger terug dringen ). Iemand mag er altijd voor kiezen om een vak te bewegen zelfs vanuit combat.

8 Boodschap Denk Goed na voordat je iets doet Speler Mensen met een strategisch inzicht en geen waarde hechten aan graphics. Ervaring Tijdens het spelen zal er Machteloosheid en Verwarring zijn, maar uiteindelijk komt de speler eruit met Voldoening en lol. Acties Enkel Commando ' s doorgeven en Luisteren naar de feedback Mechanics Aanvallen, Lopen, vluchten, Torens, Bossen, Schieten, Kasteel.

9 Prototype Op papier is er een grid uitgetekend met cijfers en letters om de vakken aan te geven, vergelijkbaar met een schaakbord. Op het grid staan een paar afwijkende vakken met bossen en torens. Soldaten worden aangegeven met papieren vierkantjes met een nummer er op. Een afzetting zorgt ervoor dat de spelers het veld niet kunnen zien. De spelers schrijven hun commando ' s elk op een eigen blaadje en geven die aan de spelleider. Wanneer beide spelers hun blaadje hebben gegeven verschuift de spelleider de soldaten en schrijft dan op de blaadjes wat er is gebeurt. Als er een gevecht is gooien beide spelers een dobbelsteen, het geworpen getal zijn de aantal doden in de tegenstanders unit. Er is 1 aanvallend team en 1 verdedigend team. De aanvaller wint wanneer hij het kasteel heeft, de verdediger wanneer de aanvaller dood is.

10 Playtest Wat er miste was een uitdaging, daarom wil ik nu proberen om een aanvallende en een verdedigende partij toe te voegen zodat er meer strategisch gespeeld moet worden in plaats van een grote clash in het midden. Het kasteel als toren werkt goed, dit geeft de nodige voorsprong aan de verdediger tegenover de aanvaller. De verdediger moet iets minder man krijgen als de aanvaller anders heeft de aanvaller geen kans omdat de verdediger in de torens kan blijven wachten.

11 Boodschap Denk Goed na voordat je iets doet Speler Mensen met een strategisch inzicht en geen waarde hechten aan graphics. Ervaring Tijdens het spelen zal er Machteloosheid en Verwarring zijn, maar uiteindelijk komt de speler eruit met Voldoening en lol. Acties Enkel Commando ' s doorgeven en Luisteren naar de feedback, rollen van dobbelstenen voor elke gemaakte aanval. Mechanics Aanvallen, Lopen, vluchten, Torens, Bossen, Schieten, Kasteel.


Download ppt "Idee Generatie Wit Papier, Warcraft 3, Thrall, Hoofdpijn, denken, rare les, Karel aan het ijsberen, Schrijven, Opdracht, Schaken, Stappen, Oplichten, Vooruit."

Verwante presentaties


Ads door Google