De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Anatomie en Fysiologie

Verwante presentaties


Presentatie over: "Anatomie en Fysiologie"— Transcript van de presentatie:

1 Anatomie en Fysiologie
Les 4 De dia presentatie hoeft niet aan de klas te worden laten zien. Die is er alleen ter ondersteuning van de docent. Alle info op de dia’s krijgen de studenten samen met het orgaan op papier. Zie bijlage. De organen waarbij ze een ziektebeeld moeten uitwerken zijn de volgende: Longen Hersenen Spieren Lymfeklieren Lever Darmen Alvleesklier Reserve orgaan voor een groep met meer dan 28 studenten: Hart Als er minder dan 7 groepen zijn in een klas worden er minder organen uitgedeeld. Studenten mogen op eigen verzoek ook een ziekte in een ander orgaan uitwerken. Maar ook dan geldt, bij voorkeur geen kanker. Als de docent niet weet of een gekozen ziekte ook daadwerkelijk in het desbetreffende orgaan voorkomt, dan die hij/ zij dit even op te zoeken op internet.

2 Terugblik vorige les Wat doen de longblaasjes?
Benoem het spijsverteringskanaal van het begin tot het eind. Longblaasjes  Zorgen ervoor dat de O2 vanuit de longen in het bloed komt en koolstofdioxide (CO2) uit het bloed wordt gehaald Afvalproduct van verbrandingsproces in lichaam= koolstofdioxide (CO2). Dat gaat via de aders naar de longblaasjes en dan wordt het uitgeademd. Spijsverteringskanaal: Mond met tong en speekselklieren Slokdarm Maag Twaalfvingerige darm  werk nauw samen met lever en alvleesklier. Deze laatste 2 zijn echter geen onderdeel van het spijsverteringsKANAAL Dunne darm  laatste stukje waar daadwerkelijk bruikbare stoffen uit eten wordt gehaald. Dikke darm  vindt het rottingsproces plaats en wordt vocht aan de brei onttrokken Endeldarm  Opslagplaats voor ontlasting voor de lozing

3 Opdracht Zorg voor diepgang!
Maak nu een originele presentatie van 10 minuten over een ziekte die voorkomt in het orgaan dat je groep heeft gekregen. (bij voorkeur geen kanker). Zorg voor diepgang! Aandeel groepsleden gelijkwaardig in de presentatie. (week 7) Beoordeling is individueel en telt voor 1/3 van het cijfer. Cijfer wordt pas bekend gemaakt na de toets in week 9. Doel van de opdracht: In periode 2 gaan de lessen over pathologie en ziektebeelden. Deze opdracht is al een aanzet daartoe. Daarnaast leren studenten samen te werken, te overleggen en compromissen te sluiten. De docent neemt mee: Op papier (zie bijlage ) 7 verschillende organen en de uitleg van de opdracht. Er worden groepjes gemaakt van maximaal 4 personen. Ook niet meer! Dit omdat het groepje een presentatie moet maken waar elke deelnemer een evenredige bijdrage van 2,5minuut moet aanleveren. Er komen maximaal 7 groepjes die elk 10 minuten presenteren = 70 minuten. Dan blijven 20 minuten over voor A&A en losse presentaties van studenten die er in les 4 niet zijn. Als een student in les 4 niet aanwezig is maakt hij/ zij een eigen presentatie van 5 minuten. Keuze uit de organen (galblaas of milt). De klas vragen dit aan de desbetreffende studenten door te geven. Een groepje van 3 personen geeft ook een presentatie van 10 minuten en moet individueel dus langer presenteren. Diepgang wordt verkregen door verdieping in een ziektebeeld waarbij wordt uitgezocht wat de: Verschijnselen/ symptomen zijn Behandelvormen zijn Ethische aspecten van het ziektebeeld zijn jargon woorden uitgelegd Informatie kan worden verkregen uit boeken en/ of internet. Deze laatste alleen betrouwbare bronnen. Dus niet Wikipedia!

4 Eisen Presentatie: 10 minuten. Niet langer en niet korter.
Elke deelnemer presenteert 2,5 minuten. Een groep van 3 personen presenteert ruim 3 minuten per persoon. Iemand die les 4 afwezig is maakt een individuele presentatie van 5 minuten over ziekten die in aders of slagaders voorkomen. Hoeft niet perse een PowerPoint te zijn. Wees creatief. Er moet per persoon een bronvermelding (waar je de info uit hebt) aan de presentatie zijn toegevoegd Iedereen wordt individueel beoordeeld Beoordeling Onvoldoende: Alleen informatie dat al tijdens de lessen is behandeld Voldoende: Nieuwe informatie en gebruik jargon Goed: Ethische aspecten rondom de ziekte Ik merk dat veel studenten een PowerPoint maken en de informatie die ze willen vertellen op een apart word document schrijven. Ik leg klassikaal uit hoe ze de notiepagina van een PP kunnen vullen: Open een PP  klik op beeld  kies voor notitiepagina Daarnaast vertel ik de studenten dat de minimale lettergrootte van een PP 20 is en bij voorkeur 24. Dit ivm een goede leesbaarheid.


Download ppt "Anatomie en Fysiologie"

Verwante presentaties


Ads door Google