De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ik hou van social media Mediabegrip week 27.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ik hou van social media Mediabegrip week 27."— Transcript van de presentatie:

1 Ik hou van social media Mediabegrip week 27

2 Ik hou van … Vraag 1: Wie van jullie kijkt er wel eens naar Ik hou van Holland? Vraag 2: Welke categorieën uit het spel ken je? In deze les spelen we niet Ik hou van Holland maar… Ik hou van social media!

3 Vooraf – uitleg Verdeel de klas in twee groepen en zet ze beide aan een kant van het lokaal. Wijs per groep een teamcaptain aan. De teamcaptain geeft de antwoorden van de groep. Houdt de scores bij op het bord of op een papier. Zet in het midden van het lokaal een tafel, deze is voor sommige rondes nodig. Het spel bestaat uit 5 categorieën. Elke categorie bestaat uit 3 vragen. Het team dat 2 van de 3 vragen goed heeft, wint die categorie.

4 Ronde 1 – Hoger of lager? Uitleg:
Het team dat begint vertelt, na een kort overleg, welk getal zij schatten. Het andere team geeft hierop hun antwoord: ‘hoger’ of ‘lager’. Het juiste antwoord verschijnt in beeld, het winnende team krijgt een punt. De oudste teamcaptain begint! Bron afbeelding:

5 Hoger of lager? Vraag 1 Er wonen 7 miljard mensen op onze aardbol, hoeveel beschikken over een social media account? Antwoord: twee miljard mensen Bron afbeelding:

6 Hoger of lager? Vraag 2 Hoeveel uur besteden we gemiddeld per dag aan media? (Denk aan tv, smartphone, tablet, pc bij elkaar) Antwoord: 8 uren en 33 minuten per dag Bron afbeeldingen:

7 Hoger of lager? Vraag 3 Hoeveel procent van de jongeren in Nederland ( jaar) heeft een smartphone? Antwoord: 78 % Bron afbeelding:

8 Ronde 2 – Rijtjes maken Uitleg:
De teams overleggen, de teamcaptain van het winnende team mag het eerste woord zeggen. Is dit goed, dan mag hij nog een keer. Staat het woord niet in het rijtje, dan is de beurt voor het andere team. Het team dat het laatste juiste antwoord geeft, krijgt een punt. Let op! De woorden hoeven niet in de juiste volgorde te worden genoemd. De jongste teamcaptain begint!

9 Rijtjes maken – Vraag 1 Waarvoor gebruiken jongeren hun smartphone het meest? Noem zoveel mogelijk uit de top 15 Bron afbeelding:

10 Rijtjes maken – Vraag 2 Welke social media worden in 2016 het meest gebruikt? (Top 8) Bron afbeelding:

11 Rijtjes maken – Vraag 3 Welke sterren vind je in de top 10 ‘meeste volgers op Instagram’? 1. Kim Kardashian 6. Justin Bieber 2. Beyoncé 7. Kendall Jenner 3. Taylor Swift 8. Kylie Jenner 4. Selena Gomez 9. Nicki Minaj 5. Ariane Grande 10. Khloe Kardashian

12 Ronde 3 – Jongens tegen de meisjes
Uitleg: Het team dat begint, krijgt een vraag. In overleg met de groep, geeft de teamcaptain het antwoord: ‘jongens’ of ‘meisjes’. Het antwoord verschijnt in beeld. Is het antwoord goed? Het team dat het antwoord heeft gegeven krijgt een punt. Is het antwoord fout? Dan gaat de punt naar het andere team. Weet jouw team het antwoord: dan rent de teamcaptain naar de tafel! Wie als eerste bij de tafel is, mag het antwoord geven.

13 Jongens tegen de meisjes – Vraag 1
Wie kijken vaker naar filmpjes? Bron afbeelding:

14 Jongens tegen de meisjes – Vraag 2
Wie spelen minder vaak spelletjes op hun smartphone?

15 Jongens tegen de meisjes – Vraag 3
Wie gebruiken hun smartphone vaker functioneel? (Bijvoorbeeld voor rekenen en notities maken) Bron afbeelding:

16 Ronde 4 – Wat staat daar nou?
Uitleg: De teamcaptain overlegt kort het antwoord en rent naar de tafel. De teamcaptain die als eerst met zijn hand op de tafel slaat, mag zijn/haar antwoord geven. Voor elk goed antwoord krijgt het team een punt, is het antwoord fout? Dan gaat de punt naar het andere team.

17 Wat staat daar nou? Vraag 1
Xintfel Antwoord: Netflix Bron afbeelding:

18 Wat staat daar nou? Vraag 2
Ramt lastpak Antwoord: Marktplaats Bron afbeelding:

19 Wat staat daar nou? Vraag 3
En nu een hele zin: Taag wouj samtrphone eme po vakienta? Antwoord: Gaat jouw smartphone mee op vakantie?

20 Ronde 5 – Spellingsronde
Uitleg: Het team met de minste punten begint. De teamcaptain spelt het woord, dat bij de afbeelding hoort. Is het woord goed gespeld? Dan krijgt dit team een punt.

21 Spellingsronde – Vraag 1
Spel de naam van deze app: Antwoord: Snapchat Bron afbeelding:

22 Spellingsronde – Vraag 2
Spel de naam van deze app: Antwoord: Facetime Bron afbeeldingen:

23 Spellingsronde – Vraag 3
Spel de naam van deze app: Antwoord: Whatsapp of WhatsApp Bron afbeeldingen:

24 And the winner is… Bron afbeelding:


Download ppt "Ik hou van social media Mediabegrip week 27."

Verwante presentaties


Ads door Google