Woord van Leven Mei 2010.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Woord Van Leven Oktober
Advertisements

Woord van Leven April 2011 “Laat niet gebeuren wat Ik wil, maar wat U wilt.” Marcus 14,36.
Woord van Leven Januari 2010.
Woord van Leven Januari 2014.
Woord van Leven Februari 2011.
Tekst van Chiara Lubich 1949
Woord van Leven Maart 2013.
Woord van Leven Juli 2010 “Het is met het koninkrijk van de hemel als met een koopman die op zoek was naar mooie parels. Toen hij een uitzonderlijk waardevolle.
Woord van Leven November 2013.
Discipelschap.
Woord van Leven Mei 2013.
Woord van Leven September 2012.
Woord van Leven Oktober "Volg me." Matteüs 9,9 Matteüs 9,9 "Volg me." Matteüs 9,9 Matteüs 9,9.
Woord van Leven Augustus 2013.
Welkom in de samenkomst
Woord van Leven Februari 2013 “Wij weten dat we van de dood zijn overgegaan naar het leven omdat we elkaar liefhebben.” 1 Johannes 3,14.
Woord van Leven April 2014.
Woord Van Leven September 2009.
September 2013 Woord van Leven “We moeten niet liefhebben met de mond, met woorden, maar waarachtig, met daden.” 1 Johannes 3,18.
Woord van Leven Juli 2012 “Wie heeft zal nog meer krijgen, en het zal overvloedig zijn; maar wie niets heeft zal zelfs het laatste worden ontnomen.”
Woord van Leven Februari 2010.
Woord van Leven November 2009.
Woord van Leven Mei 2011.
Woord van Leven Woord van Leven April 2012 April 2012.
Woord van Leven December 2011.
Woord Van Leven Maart 2014.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Woord van Leven Novermber 2011 “Wees dus waakzaam, want jullie weten niet op welke dag en op welk tijdstip hij komt.” Matteüs 25,13.
Woord van Leven December
Woord van Leven November 2012.
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
Woord van Leven Woord van Leven Januari 2012 Januari 2012.
Woord van Leven Februari
Woord van Leven Januari 2013 “Overdenk eens goed wat het wil zeggen: ‘Barmhartigheid wil ik, geen offers’.” Matteüs 9,13.
Woord van Leven Juli 2011 Blijf wakker en bid dat jullie "Blijf wakker en bid dat jullie niet in beproeving komen; de geest is wel gewillig, maar het.
Woord van Leven December 2012 “Wie Hem ontvingen en in zijn naam geloven, heeft Hij het voorrecht gegeven om kinderen van God te worden” Johannes 1,12.
Woord van Leven September 2010 “Niet tot zevenmaal toe, zeg ik je, maar tot zeventig maal zeven.” Matteüs 18,22.
Woord van Leven Juni 2011 “U moet u niet aanpassen aan deze wereld, maar uw gezindheid vernieuwen. Zo zult u ontdekken wat God van u wil en wat goed.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Woord van Leven Augustus 2011.
December 2013 Woord van Leven "Moge de Heer uw liefde voor elkaar en ieder ander groter maken, zodat uw liefde even overvloedig wordt als onze liefde.
Woord van Leven Oktober 2012 “Als U het zegt, zal ik de netten uitwerpen.” Lucas 5,5.
Woord Van Leven Mei 2014 “Namens Christus vragen wij: laat u met God verzoenen.” 2 Korintiërs 5,20.
Juni 2013 Woord van Leven "Het is een blijk van Gods genade, wanneer u verdraagt wat u moet lijden voor uw goede daden." 1 Petrus 2,20.
Woord van Leven Oktober 2013.
Woord van Leven Oktober 2009.
Oktober 2014 Woord van Leven “Ik ben het brood dat leven geeft. Wie bij mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in mij gelooft zal nooit meer dorst.
Woord van Leven Juni 2014.
Woord van Leven September 2011.
Woord van Leven Juni 2010.
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
“Jezus zei tegen haar: ‘Geef mij wat te drinken’.” Johannes 4,7
Woord van Leven Juli 2014.
Preek Jakobus 2:
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Woord van Leven Augustus 2014.
Woord van Leven Woord van Leven Augustus 2012 Augustus 2012.
Woord van Leven November
Woord van Leven Maart 2015.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Woord van Leven Maart 2011.
Welkom in de samenkomst
September 2014 Woord van Leven “Aanvaard elkaar daarom ter ere van God, zoals Christus u heeft aanvaard.” Brief aan de Romeinen 15,7.
Woord van Leven November 2014.
“Ga de weg van de liefde.”
«Heb uw naaste lief als uzelf» (Marcus 12, 31).
Woord Van Leven November 2015 “Laat hen allen één zijn.” Johannes 17, 21 Commento di P. Fabio Ciardi OMI.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
Woord van Leven Mensen van diverse godsdiensten voelen zich aangetrokken door de geest van broederschap die de Focolarebeweging kenmerkt. Men doet de ervaring.
Transcript van de presentatie:

Woord van Leven Mei 2010

“Wie Mij liefheeft zal de liefde van mijn Vader en Mij ontvangen, en Ik zal Mij aan hem bekend maken.” Johannes 14,21

In de laatste gesprekken die Jezus met zijn leerlingen had, kort voordat Hij werd verraden en ter dood gebracht, sprak Hij over de liefde: de liefde van de Vader voor Hem en de liefde van zijn volgelingen voor Hem, een liefde die inhoudt dat we zijn geboden onderhouden.

De mensen die naar Jezus luisterden herkenden in wat Hij zei zonder moeite de woorden uit het oude Joodse boek Wijsheid: “Liefde is de voorschriften naleven” (6,18). En ook: “De Wijsheid laat zich gemakkelijk zien aan wie haar liefheeft” (6,12). Bovendien lijkt deze uitspraak van Jezus opvallend veel op een andere zin uit dat boek: “De Heer toont zich aan wie niet weigeren in Hem te geloven (Wijsheid 1,2).

Het Woord van leven van deze maand houdt dan ook in: wie de Zoon liefheeft en in Hem gelooft, wordt bemind door de Vader, maar ook door de Zoon, die zich immers zal laten kennen.

“Wie Mij liefheeft zal de liefde van mijn Vader en Mij ontvangen, en Ik zal Mij aan hem bekend maken.” Johannes 14,21

Jezus maakt zich dus aan ons bekend als wij Hem liefhebben Jezus maakt zich dus aan ons bekend als wij Hem liefhebben. Een christen die geen liefde heeft voor Christus en de mensen, kun je eigenlijk geen christen noemen,

net zo min als je een klok die niet meer werkt een klok kunt noemen net zo min als je een klok die niet meer werkt een klok kunt noemen. Wanneer een christen niet bereid is lief te hebben, verdient hij de naam christen niet.

Want alle geboden van Jezus kunnen in één enkel gebod worden samengevat: God liefhebben en de mensen – in wie we Jezus herkennen – liefhebben.

Liefde is geen kwestie van gevoel, maar vertaalt zich in concreet handelen, in dienstbaar zijn aan onze medemensen, op de eerste plaats aan de mensen met wie we direct te maken hebben. En dan kan het gaan om de kleinste dingen, de nederigste diensten.

Charles de Foucauld zegt: “Wanneer je iemand liefhebt ben je daadwerkelijk in hem. Je bent in hem door de liefde, je leeft in hem door de liefde. Je leeft dan niet meer in jezelf, je bent ‘onthecht’ van jezelf, je leeft ‘buiten jezelf’.”

Door die liefde voor de ander breekt het licht van Jezus in ons door, zoals Hij beloofd heeft: “Aan wie Mij liefheeft, zal Ik Mij bekend maken”. De liefde is bron van licht. Wanneer je liefhebt, begrijp je meer van God die Liefde is. En dat maakt dat je nog meer gaat liefhebben en dat de relatie met de medemensen nog sterker wordt.

Dit licht waardoor we God beter kennen, bevestigt dat er sprake is van echte liefde. In ieder van ons neemt dit licht een andere kleur aan, heeft het een eigen tint.

Maar er zijn ook kenmerken die voor iedereen gelden: in dit licht begrijpen we beter wat God van ons wil, het schenkt ons vrede en innerlijke rust, en we dringen dieper door in het Woord van God.

Het is een warm licht dat ons stimuleert om bewust en vastberaden verder te gaan op onze levensweg.

En wanneer de schaduwkanten van het bestaan ons levenspad verduisteren, wanneer we er misschien zelfs door geblokkeerd raken, herinnert dit Woord ons eraan dat het licht opnieuw zal komen zodra we liefhebben. Een concrete daad van liefde, hoe klein ook, een gebed, een glimlach, een woord, is dan al genoeg om ons dat beetje licht te geven dat ons helpt om verder te gaan.

Het is als met het licht van je fiets in de nacht Het is als met het licht van je fiets in de nacht. Als je stilstaat blijft het donker. Zodra je weer gaat fietsen, geeft de dynamo genoeg stroom om de weg te kunnen zien.

Zo is het ook met het leven Zo is het ook met het leven. We hoeven alleen maar de liefde telkens weer in gang te zetten, de echte liefde, die geeft zonder iets terug te verlangen. Dan bloeien ook het geloof en de hoop weer in ons op.

“Wie Mij liefheeft zal de liefde van mijn Vader en Mij ontvangen, en Ik zal Mij aan hem bekend maken.” Johannes 14,21 “ Woord van Leven”, uitgegeven door de Focolarebeweging. Tekst van Chiara Lubich,”(1920-2008), geschreven in Mei 1999. www.focolare.nl Grafica di Anna Lollo in collaborazione con don Placido D’Omina (Sicilia - Italia) per informazioni www.focolare.org Questo PPS, in diverse lingue, è pubblicato su www.santuariosancalogero.org