Vrijheid?!.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
GOD is liefde.
Advertisements

Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft?
Evangelie der genade Vragen :
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Wat houdt je ‘s nachts wakker?
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
De allergrootste liefde
Hoe kun je Geloven? 1.
De christelijke boodschap
Verbonden.
4 De kracht van de Geest.
zonder angst voor veroordeling
Een heilig leven leiden betekent:
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Leven door Christus’ dood
God en ons.
Genade en veroordeling
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Godsdienst 1 1.
Godsdienst.
Godsdienst 1 1.
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
Besnijdenis Rechtbank in Duitsland: mishandeling Rechtbank in Duitsland: mishandeling Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Vreemd geworden in.
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
“De andere kant van de medaille”
Wat doet de Heilige Geest?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Leven in vrijheid Vrijheid heeft te maken met: in je element zijn… Als mens ben je vrij als je leeft in het ‘element’ waar jij voor gemaakt en bedoeld.
De koninklijke weg Terugpakken, betaald zetten, lik op stuk geven… dat is normaal Wat David doet valt daarom op Hij gaat de koninklijke weg.
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
HOE KAN IK BREKEN MET EEN SLECHTE GEWOONTE? HOE KAN IK BREKEN MET EEN SLECHTE GEWOONTE? LEZEN: ROM.7:13-25; JOH.8:31-36.
Hoe luister je naar de wet van God?
Hartelijk welkom bij deze Bijbelstudieserie. Thema: “Met Christus gekruisigd”
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Strijd tegen de zonde?.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Zitten - Wandelen - Standhouden
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 23 HC Franeker 3 oktober 2010 Thema: Wanneer ben je blij met jezelf?
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Preek Hebreeën 4:
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Jij mag leven onder een open hemel
Hoe gaat het verder na Bethel?
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Ben jij wel eens verwonderd?
5 mei 2013 Zoetermeer 1. politieke vrijheid fysieke vrijheid maatschappelijke vrijheid relationele vrijheid emotionele vrijheid 2.
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Abba, Vader Geen veroordeling meer! Geen veroordeling?? Maar er is toch zoveel kwaad in de wereld?
Welkom. Muziek en zangtalenten Meer dan 300 vrienden op facebook, maar hoe goed kennen die jou eigenlijk als je alleen maar de leuke dingen op facebook.
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Hoe kan het leeg ongelovig hart een ruimte voor God worden?
-Wetten en regels? Thema: Door Christus handhaaft God Zijn scheppings-ideaal.
De zonde zit diep in je Leerdienst zonde DE ZONDE ZIT DIEP IN JE 1.Vraag niet naar het `waarom`
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Zonde – niet je identiteit, wel een realiteit leerdienst zonde -3 1 Welke plek heeft zonde in je geloofsleven? - Leren van andere christenen - Romeinen.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
Romeinen Romeinen De eeuwige liefde van God voor ons Romeinen 8.
Zonde = ‘je doel missen’ Je wilt het doel toch niet missen?
Samen in de naam van Jezus Samen in de naam van Jezus, heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen.
Hoe worden we verlost van de kwade machten, die verleiden en misleiden
Kind van God.
Hoe worden we verlost van de kwade machten, die verleiden en misleiden
Keuzeblok I Wat valt er te geloven?
Hoe worden we verlost van de kwade machten, die verleiden en misleiden
Transcript van de presentatie:

Vrijheid?!

Vrijheid?! De Bijbel spreekt op 2 manieren over vrijheid Vrij van overheersing door een vijand Innerlijke vrijheid We leven in een vrij land, maar … Waarom is er dan zoveel innerlijk on-vrijheid? Hoe vrij zijn we eigenlijk?

1. Mijn onvrijheid De ‘ik’ uit Romeinen 7 Hij is bepaald niet (innerlijk) vrij Zijn onvrijheid is geen verleden tijd ‘ik ontdek in mij de wetmatigheid dat het kwade zich aan mij opdringt, ook al wil ik het goede doen.’ (Rom. 7: 21) Herken je deze ‘ik’? Die ‘ik’ – dat ben ik.

1. Mijn onvrijheid De ‘ik’ uit Romeinen 7 Past niet naadloos op mij … … maar het gaat ook niet over iemand anders  De Bijbel gaat niet over anderen, maar over mij Er zit een onuitroeibaar virus in mij Het virus ‘woont’ er Het heet: de zonde Er is strijd in mij ‘Wij zal mij, ellendig mensen, bevrijden?’

2. Christus heeft me bevrijd! Bevrijd van de wet van zonde en dood Zonde kan op Gods veroordeling rekenen Je komt niet bij God door de wet na te leven dat wordt je dood! Christus doorbreekt het patroon Hij landde in bezet gebied Hij heeft als kanonnenvlees gediend Als je bij Christus hoort, veroordeelt God je niet

2. Christus heeft me bevrijd! We zijn bevrijd door Christus Het is al een feit Ik mag me bevrijd weten Geen reden voor wanhoop: die diepe afgrond komt er niet! Bevrijdend! ‘In Christus zijn’: een diepe beeldspraak Geloven Je geborgen weten Je geliefd weten

3. Mijn leven in vrijheid OK, we zijn bevrijd, maar wat is nu het verschil? Je moet in de vrijheid gaan staan Druk het ‘stemmetje’ in je weg Uiteindelijk spreekt de Bijbel niet ‘zwart’ maar ‘wit’ over je. Je hoeft jezelf niet te bewijzen Er komt ruimte voor liefde … … de vervulling van de wet.

3. Mijn leven in vrijheid Jezus heeft ons bevrijd opdat (Rom. 8: 4) ‘in ons wordt volbracht wat de wet van ons eist’ De Geest van God neemt het over: Hij komt in je wonen; komt mee met de bevrijding Hij strijdt tegen onze zondige natuur

3. Mijn leven in vrijheid Geef je de Geest de ruimte? Dan zul je je vrij(er) voelen De Geest buigt je wil om Ook je hart gaat instemmen met Gods wet/wil. Er komt geestelijke strijd in je leven. De zondige natuur is er nog altijd wel Vrij zijn is een werkwoord Ga in de vrijheidstrijd staan!