Biobank symposium 31 mei 2013 Lot Winkel, manager bedrijfsvoering DLA

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Programma Sociaal Domein Project AWBZ-Wmo April 2014.
Advertisements

SEPA Wat verwacht de toezichthouder van u? NFS SEPA-voorlichtingsmiddag, 30 mei 2012 Prof. Dr. Olaf C.H.M. Sleijpen Divisiedirecteur, Toezicht pensioenfondsen.
Gezamenlijke uitwerking adoptiegroepen Wijkwerkers & Gezinswerkers
Toekomst Oudegeinlaan en omgeving
Commissie Wijkgericht werken
Regionale bijeenkomst Werken naar Vermogen Regio Limburg Geert Schipaanboord.
DEELGEMEENTEBESTEL ROTTERDAM. AAV 31 oktober • Presentatie nieuwe modellen “gebiedsbestuur” en “wijkparticipatie” door gemeente – veel vragen over exacte.
Informatieavond formatiebeleid St. Michiel Schalkwijk
Ontwikkelplan MFC De Kreek Visie en rendement Presentatie Commissie Samenleving en Financiën Gemeente Maasdriel, 21 augustus 2012 door Leendert de Jonge.
Molen Ceres Mogelijke ontwikkeling terrein rond molen Ceres.
De case Zevenhuizen Regiobijeenkomst Stedendriehoek 11 november 2003
Methodisch begeleiden
Waarom ‘Financiën en Leermiddelenbeleid’? Doel van deze presentatie Het budget en de kosten De verdelingssystematiek Twee scholen, twee scenario’s De logistiek.
Fietsparkeren bij stations
T h e q u a l i t y m a k e r s 10 juli 2014 VAB bijeenkomst 10 maart Uitvoering GMO bij FresQ Loek Jochems.
Kostprijsdekkende huurprijs Arno Struik
Welkom bij de presentatie van
Stichting de Jansheeren Perspectief na kortingen ?
1 Kostendekkende huur  Wat is kostendekkende huur? inzicht kosten  Optimalisatie door kostendekkende huur? -standaard kwaliteit -tijdig investeren en.
Motie Bij politiek relevante aanbestedingen de gemeenteraad in de gelegenheid stellen vooraf kaders te stellen ten behoeve van het op stellen van het Programma.
UMCU Centrale BioBank: Hoe verder
Personeel – tripartiete overeenkomst Mobiliteit als instrument voor kwaliteit en continuïteit.
Procesmanagement voor de afdeling ADICT
Middenmanagement in positie VO Congres 2013
Bert van Mourik Stationsmanager Kennemerland & Schiphol Fietsparkeren bij stations Verdeling verantwoordelijkheden en bevoegdheden in het stationsgebied.
Presentatie Onderhandelaarsakkoord. Vereniging van Nederlandse Gemeenten Hoofdlijnen Akkoord Focus op: Decentralisatie operaties (principes en proces)
Uitgangspunten Transparantie Efficiency Normale (goede) bedrijfsvoering = Professioneel vastgoedbeheer.
Harmonisatieplannen kabinet
Vereniging van Nederlandse Gemeenten Ontwikkelingen afvalwaterketen De aanpak afvalwaterketen VNG en UvW.
Het portfolioproject van de AOC’s EduExchange 2006 Groene Scharnieren.
Werkagenda budget jeugdhulp vanaf 2015
Databank Ondergrond Vlaanderen Situering van een beleidsdomeinoverschrijdend project Van Damme Marleen DOV-coördinator Afdeling Land en Bodembescherming,
Stimuleringskader Groen-Blauwe diensten Stika Kempenland 16 April 2014
Transitiearrangement Decentralisatie Jeugdzorg FoodValley
Regiobijeenkomst - Utrecht 'In Dialoog over de VMSD’
Wet Banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten Ine Neefjes
NGI Datamanagement Datamanagement in een procesgerichte organisatie
Perspresentatie Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012.
1 De businesscase: een belangrijke stap op weg naar een KlantContactCentrum Doret Boonstra Intern adviseur.
Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt Ervaringen bij opmaak stappenplan en organisatiebeheersing Netwerking organisatiebeheersing.
Wet Banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten Ine Neefjes
“Kijken, denken en doen met voor risico”
Tripartiete overeenkomst personele gevolgen passend onderwijs.
UKB symposium 16 mei 2002: Reclaiming Academic Output Auteursrechtelijke aspecten Auteursrechtelijke aspecten m.b.t. de beschikbaarheid van de Nederlandse.
Keuzes in regionale samenwerking Eerste verkennende regiobijeenkomst declaratieprocessen.
Parochieavond “Op weg naar de toekomst” Joannes de Doper 25 mei 2010.
Project Architectuur en Beheer BI2-DT en Inf2-DT Module CMIPRJ25DT George Pluimakers en Jacques Wetzels Studiejaar 2011/2012 Opdracht 3.
Taakteam Kennisdeling bij PROF 8 december 2015 Aftrapsessie.
Streekgemeente samen geloofsgemeenschap zijn. Uit de Kerkorde, Ordinantie 2 Artikel 17 Streekgemeenten Een streekgemeente is een gemeente bestaande uit.
Preventief toezicht Gemeente Delft.
Conceptbegroting Presentatie EFT Commissie Valkenburg a/d Geul, 15 oktober 2014.
Transitie oprichten beheerstichting Sport Alblasserdam Han de Krijger Tonia Ruybroek 9 oktober 2012.
Stedendag verantwoording GSBIII GSB prestatie-indicatoren 20 november 2008 Drs.D.E.(David) Zijlmans RA.
Inclusief organiseren in Kampen het Kamper inkoopmodel presentatie MO-Groep 5 juni Zwolle Hans van der Haar.
De corporatiesector, onderwijs en zorg vergeleken Naar Maatschappelijk ondernemen 2.0 in de corporatiesector Gebaseerd op: Omgevingsanalyse t.b.v. de parlementaire.
Decentralisatie jeugdzorg: Transitie en Transformatie Klankbordgroepen Maandag 13 februari 2012.
DOELSTELLING Gericht op integrale aanpak voor ontwikkeling van sportbeleid door samenwerking tussen de gemeente, de georganiseerde sport en de plaatselijke.
Communicatie met leden Taakverdeling bestuur Erick van der Schouw Henk Edgar Februari 2016.
Brainstorm woensdag 10 september 2014 Wat verwacht de moderne WaterScout? Alexander Haccou.
G e m e e n t e H a r d i n x v e l d - G i e s s e n d a m Bijeenkomst Onderzoek Maatschappelijke Agenda (MAG) 1 juni 2016.
In gesprek met de Raad Transitie Jeugdzorg Remko Iedema
Streekgemeente samen geloofsgemeenschap zijn
Organisatieontwikkeling
Informatiebijeenkomst 22 maart 2016
De bestuurlijke organisatie van een zorggroep
Doordecentralisatie-Overeenkomst
De Rechtspersoon voor Doordecentralisatie
ALV Woningbouwvereniging Maarn
Algemene ledenvergadering
Het E-depot van Rotterdam
Transcript van de presentatie:

Biobank symposium 31 mei 2013 Lot Winkel, manager bedrijfsvoering DLA

Agenda Uitgangspunten bedrijfsvoering Centrale Biobank (CBB) RVB besluit Budget Wie betaalt wat ?

Uitgangspunten bedrijfsvoering Overeengekomen principes in de BUCA en RVB besluit zijn leidend: besturing en budget DLA neemt het initiatief voor het uitvoeren van het overeengekomen beleid en de acties die vereist zijn om te komen tot een Centrale Biobank waarin kwaliteit en service gewaarborgd zijn => in goed overleg met de gebruikers DLA draagt zorg voor een efficiënte bedrijfsvoering en de financiële gezondheid van de Centrale Biobank Heldere afspraken rondom kosten en verrekeningen met gebruikers

Het RVB besluit Overwegende: - de Centrale Vriezerfaciliteit en de Centrale BioBank voortaan als één entiteit gezien moeten worden; - de Raad van Bestuur onverminderd achter haar voornemen staat om lichaamsmateriaal dat beschikbaar komt voor onderzoek in een centrale faciliteit onder te brengen; - de toegankelijkheid van de faciliteit gewaarborgd dient te worden door de kosten voor het gebruik van de faciliteit niet door te belasten aan de onderzoekers; - een duidelijke positie ingenomen dient te worden wat betreft de empowerment en de positionering van de centrale biobankfacilitiet en dat dit beschreven dient te worden in een UMC Utrecht Biobankreglement.

Het RVB besluit Besluit: - de divisie L&A verantwoordelijk is voor de exploitatie van de biobank faciliteit; - de bouw in samenspraak met GBI en V&H verder dient te worden uitgewerkt, waarbij het bedrag uit het oorspronkelijke besluit over de Centrale Vriescapaciteit [110/21699] als maximaal budget gehanteerd moet worden. - het exploitatiebudget van de divisie L&A met €1.754.828 wordt verhoogd, conform de verdeling in bijgevoegde tabel; - het exploitatiebedrag van de divisie L&A in 2013 met €197.689 wordt verhoogd om de bewerkingskosten van lichaamsmateriaal ten behoeve van de nader gebruik biobank te financieren . De divisie L&A de opdracht te geven in afstemming met de poortdivisies een tarief te bepalen ten behoeve van de interne verrekening vanaf 2014;

Het RVB besluit Besluit: -het investeringskader van de divisie L&A incidenteel wordt verhoogd met €35.000 voor de aanschaf van apparatuur; - de kosten voor de faciliteit vanaf 2017 structureel en volledig gedekt zullen worden uit de centrale divisiebudgetten, waarbij het uitgangspunt is dat kosten niet doorbelast worden aan de onderzoekers. De divisie L&A zal daartoe in overleg met de betrokken divisies en afgestemd met de DIF op basis van daadwerkelijk gebruik een interne verrekensystematiek uitwerken;  

Uitgangspunten bedrijfsvoering Overeengekomen principes in de BUCA zijn leidend: besturing en budget DLA neemt het initiatief voor het uitvoeren van het overeengekomen beleid en de acties die vereist zijn om te komen tot een Centrale Biobank waarin kwaliteit en service gewaarborgd zijn. => in goed overleg met de gebruikers DLA draagt zorg voor een efficiënte bedrijfsvoering en de financiële gezondheid van de Centrale Biobank Heldere afspraken rondom kosten en verrekeningen met gebruikers

Het budget

Wie betaalt wat ? Centrale Biobank - Inleg, opslag en beheer lichaamsmateriaal met bijbehorende biobankgegevens - Onderhoud en investering in vriezers obv aantallen BUCA - Ruimte - Inrichten ICT systeem catalogus & up to date houden - Opschoonactie huidige vriezers (iom gebruikers) Gebruiker - Uitgifte uit de Centrale Biobank - Bewerking/celisolatie voorafgaand aan inleg en evt. bij uitgifte