Geloof en gemeenschap.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Schriftlezing: Efeze 2: Efeze 3: 1-13.
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
De VRUCHT van de GEEST Galaten
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Opstand door de Opstanding n.a.v. Kolosse 2: april 2014 Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg De Prachtige Revolutie Deel 4.
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
3. GORDEL, PANTSER & SCHOEISEL
De wapenrusting van God 2. WELKE STRIJD?.
toegang tot de Vader in één Geest
28 En het geschiedde, toen Jezus deze woorden geëeindigd had, dat de scharen versteld stonden over zijn leer, 29 want Hij leerde hen als gezaghebbende.
5 De eenheid van de Geest.
1 donderdag 6 december 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 12 donderdag 6 december 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 12.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
HOEZO BIDDEN?.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Deel II verzoening.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
"in geen ding bezorgd" 1.
DE INHOUD VAN DE PREDIKING 1Korinthe 15. evangelie 1 Ik maak u bekend, broeders, het evangelie dat ik u verkondigd heb…
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
Gaven gegeven ... totdat Efeze
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
1 19 sept 2013 Rijnsburg 19 sept 2013 Rijnsburg. 2 Lezen: Hebreeën 6:1-8 BELANGRIJK voor het verstaan van de Hebreeën-brief  de brief staat (oorspronkelijk)
27 december 2012 bijbelstudie nr. 2 Vanaf hoofdstuk 1:11.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Galaten 1:11-12 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. Want ik heb het ook niet van.
Hoofdstuk 3 vers 1- 5 Een vermaning om standvastig te blijven in het geloof.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
HET UNIEKE VAN DE HEILIGE GEEST…
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
10 april 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik en overzicht (I) 1Korinthe 12 t/m 14: "de geestelijke uitingen" (12:1) spreken in tongen/talen: de laagste in.
VREDE.
10 juli 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik (1Kor.15:1-11)  1-4: het ABC van het Evangelie: Christus gestorven, begraven en ten derde dage opgewekt (naar.
Strijd tegen de zonde?.
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
De gekruisigde Christus 1 Corinthiërs 1: :10 Maar ik spreek jullie aan, broeders, door de naam van onze Heer Jezus Christus, opdat jullie allen.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
1 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21.
13 december 2012, Bodegraven bijbelstudie nr. 1 Vanaf hoofdstuk 1:1.
Standvastig... waarin?.
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
De Hebreeën-brief (6) donderdag 18 april 2013 vanaf Hebreeen 31.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
2 58 Daarom, mijn geliefde broeders… 20 Maar nu, Christus is opgewekt, als Eersteling…" 1Korinthe 15 3.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Efeze 4: Efeze 4:10 Hij, die nedergedaald is, Hij is het ook, die is opgevaren.
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
Het evangelie van de opstanding
22 februari 2015 Zoetermeer. negatieve associaties...  gebaseerd op huidskleur  in de Bijbel: een sociale status  in de wet van Mozes: max. 49 jaar.
Samen met Christus 3 mei 2015 Urk. Kolossenzen 3 1 Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zoekt de dingen, die boven zijn, waar Christus is, gezeten.
De doop in de Heilige Geest
12 juni 2015 Maarn. Efeze 3 1 Daarom is het, dat ik, Paulus, die ter wille van Christus Jezus voor u, heidenen, in gevangenschap ben; gevangene van de.
13 juni 2015 Maarn. Efeze 3 6 (het geheim van de Christus): de natiën zijn mede-lotbezitters, mede-ingelijfden en mede-deelhebbers van het beloofde in.
20 december 2015 Urk De wijzen uit het oosten. 2 Korinthe 5 16 Zo kennen wij dan van nu aan niemand naar het vlees. Indien wij al Christus naar het vlees.
Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf  
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
    Christelijke vrijheid samen God willen dienen in de gemeente
de tussenmuur weg ge broken
Transcript van de presentatie:

Geloof en gemeenschap

Geloof Efeziërs 2:11-18 Bedenkt daarom dat gij, die vroeger heidenen waart naar het vlees, en “onbesneden” genoemd werd door de zogenaamde besnijdenis, die werk van mensenhanden aan het vlees is, dat gij te dien tijde zonder Christus waart, uitgesloten van het burgerrecht Israels en vreemd aan de verbonden der belofte, zonder hoop en zonder God in de wereld. Maar thans in Christus Jezus zijt gij, die eertijds veraf waart, dichtbij gekomen door het bloed van Christus. Want Hij is onze vrede, die de twee een heeft gemaakt en de tussenmuur, die scheiding maakte, de vijandschap, weggebroken heeft, doordat Hij in zijn vlees de wet der geboden, in inzettingen bestaande, buiten werking gesteld heeft, om in Zichzelf, vrede makende, de twee tot een nieuwe mens te scheppen, en de twee, tot een lichaam verbonden, weder met God te verzoenen door het kruis, waaraan Hij de vijandschap gedood heeft. En bij zijn komst heeft Hij vrede verkondigd aan u, die veraf waart, en vrede aan hen, die dichtbij waren; want door Hem hebben wij beiden in een Geest de toegang tot de Vader. Efeziërs 4:13-14 …totdat wij allen de eenheid des geloofs en der volle kennis van de Zoon Gods bereikt hebben, de mannelijke rijpheid, de maat van de wasdom der volheid van Christus. Dan zijn wij niet meer onmondig, op en neder, heen en weder geslingerd onder invloed van allerlei wind van leer, door het valse spel der mensen, in hun sluwheid, die tot dwaling verleidt. Efeziërs 4:4-6 Er is een lichaam en een Geest, gelijk gij ook geroepen zijt in de ene hoop uwer roeping, een Here, een geloof, een doop, een God en Vader van allen, die is boven allen en door allen en in allen.

Geloof Laten we er altijd naar streven om eenheid in de leer te hebben! Efeziërs 4:13-14 …totdat wij allen de eenheid des geloofs en der volle kennis van de Zoon Gods bereikt hebben, de mannelijke rijpheid, de maat van de wasdom der volheid van Christus. Dan zijn wij niet meer onmondig, op en neder, heen en weder geslingerd onder invloed van allerlei wind van leer, door het valse spel der mensen, in hun sluwheid, die tot dwaling verleidt. Efeziërs 4:4-6 Er is een lichaam en een Geest, gelijk gij ook geroepen zijt in de ene hoop uwer roeping, een Here, een geloof, een doop, een God en Vader van allen, die is boven allen en door allen en in allen.

Gemeenschap Gemeenschap betekent “delen” IN ELKE DISCUSSIE OVER GEMEENSCHAP MOET DE VRAAG ALTIJD ZIJN: Delen in wat? Efeziërs 5:11 …en neemt geen deel aan de onvruchtbare werken der duisternis… Neem geen deel in de onvruchtbare werken der duisternis! 1 Timoteus 5:22 Leg niemand overijld de handen op, heb ook geen deel aan de zonden van anderen…

Geloof en Gemeenschap Twee wegen die we moeten vermijden, tegenovergesteld in richting maar allebei even verkeerd De ene is om te veronderstellen dat elk meningsverschil gemeenschap onmogelijk maakt De andere is om te veronderstellen dat elk meningsverschil onbeduidend is

Geloof en Gemeenschap Twee wegen die we moeten vermijden, tegenovergesteld in richting maar allebei even verkeerd De ene is SECTARISCH De andere is dat men denkt dat elk meningsverschil onbeduidend is

Geloof en Gemeenschap 1 Korintiërs 1:10 Doch ik vermaan u, broeders, bij de naam van onze Here Jezus Christus: weest allen eenstemmig en laten er geen scheuringen onder u zijn; weest vast aaneengesloten, een van zin en een van gevoelen. Romeinen 14:14 Ik weet en ben overtuigd in de Here Jezus, dat niets uit zichzelf onrein is Openbaringen 2:2 Ik weet uw werken en inspanning en uw volharding en dat gij de kwaden niet kunt verdragen en hen op de proef gesteld hebt, die zeggen, dat zij apostelen zijn, maar het niet zijn, en dat gij hen leugenaars hebt bevonden. Openbaringen 2:14 Maar Ik heb enkele dingen tegen u: dat gij daar sommigen hebt, die vasthouden aan de leer van Bileam Openbaringen 2:20 Maar Ik heb tegen u, dat gij de vrouw Izebel laat begaan, die zegt, dat zij een profetes is, en zij leert en verleidt mijn knechten om te hoereren en afgodenoffers te eten. Twee wegen die we moeten vermijden, tegenovergesteld in richting maar allebei even verkeerd De ene is SECTARISCH De andere BAGATELLISEERT GOD’S WOORD IN DE BIJBEL ZIEN WE NIET DAT BEPAALDE LERINGEN NIET MOETEN WORDEN GELEERD!

Geloof en Gemeenschap Twee wegen die we moeten vermijden, tegenovergesteld in richting maar allebei even verkeerd De ene is SECTARISCH De andere BAGATELLISEERT GOD’S WOORD

Geloof en Gemeenschap Twee wegen die we moeten vermijden, tegenovergesteld in richting maar allebei even verkeerd De ene is SECTARISCH niet alle geschillen zijn zondig (Romeinen 14) zelfs wanneer er zonde is moet men eerst: “wederleg, bestraf en bemoedig met alle lankmoedigheid en onderrichting” (2 Timoteus 4:2) Neem Paulus’ brief aan de Korintiërs in overweging het aanhalen dat geschillen zondig zijn is meestal een poging om zichzelf te rechtvaardigen. Galaten 5:19-20 “Het is duidelijk, wat de werken van het vlees zijn… zelfzucht, tweedracht, partijschappen, …”

&$%#!

Eritheia Zelfzuchtige ambitie &$%#! Dichostasia Partijschappen Partijschappen Eritheia Zelfzuchtige ambitie &$%#! Dichostasia Onenigheden, twisten, tweedracht