Zouden de mensen in Sodom ook dankdag hebben gehouden?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Advertisements

Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Evangelie der genade Vragen :
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Bestemming God eren ….
Vaderdag 2013.
NIET OP DOOIEND IJS !!.
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Genade en veroordeling
Romeinen Denken en Dienen. Zie! Hinah! Zie, de dag van Jahweh komt, meedogenloos….
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Deel II verzoening.
Godsdienst 1.
Thema voor vanavond is:
Genieten van genoeg Welkom op TOV! Vraag…? Wie, o wie is er echt tevreden met wat die heeft? En vindt dat die genoeg heeft?
‘voor de kinderen’.
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Onze Vader in de hemel.
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Wat doet de Heilige Geest?
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
Op de Berg van God “Ik zal je in een kloof laten schuilen en mijn hand beschermend voor je houden tot ik voorbij ben. Als ik mijn hand weg haal,
Wie is God voor jou?.
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
Verlangens van God.
Welkom op TOV!.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
De wedstrijd van het leven
Verlangen naar licht.
Welkom.
Wij verdienen Zijn genade niet! 10 zoals geschreven staat: Er is niemand rechtvaardig, ook niet één, 11 er is niemand die verstandig is, er is niemand.
Hoe luister je naar de wet van God?
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Preek Lucas 18: 1-17 Preek Lucas 18: 1-17 Slide 1
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Ds. Ds : Mw. M.Reinders de Haan
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Preek Hebreeën 4:
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Niets zonder Gods zegen
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Christen-zijn op je werk: fijn of eng ??
Welkom in de samenkomst
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Gods aanwezigheid ontdekken
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Abba, Vader Geen veroordeling meer! Geen veroordeling?? Maar er is toch zoveel kwaad in de wereld?
Jochem Schermers DE PIJN VAN GOD. JEREMIA 2: Het woord van de HEERE kwam tot mij: 2. Ga ten aanhoren van Jeruzalem: Zo zegt de HEERE: Ik denk aan.
Ik haatte dat woord gerechtigheid: het vervloekte en verdoemde mij Ik haatte dat woord gerechtigheid: het vervloekte en verdoemde mij. Ik zei tegen.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
WAT HEBBEN WIJ AAN DIT VERHAAL?. GODS VERLOSSINGSPLAN GAAT VERDER.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
De discipelen hadden de hele nacht gevist en niets gevangen …
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Thema voorbereid met jongeren. Licht van de wereld U scheen in mijn duisternis, nu mag ik zien wie u bent. Liefde die maakt dat ik U wil kennen Heer’,
Transcript van de presentatie:

Zouden de mensen in Sodom ook dankdag hebben gehouden?

De zonde van Sodom Geroep/gejammer dat de hemel bereikt Vanwege onrecht Voorbeeld: geroep vd Israëlieten in Egypte

De zonde van Sodom Ezechiël 16: 49-50 Dus niet: homoseksualiteit Zij gedroegen zich, omdat ze genoeg te eten hadden en onbezorgd van hun rust konden genieten, hoogmoedig en deden niets voor de armen en de machtelozen. Ze verhieven zich boven de anderen en ze deden gruwelijke dingen voor mijn aangezicht. Daarom vaagde ik ze weg, zodra ik het zag. Dus niet: homoseksualiteit

Sodom moet van de kaart … als voorbeeld voor ons. De rokende puinhopen laten zien: Het is God ernst Hij wil dat je heilig leeft Langs die weg wil Hij zegen geven Hoe je leeft is voor Hem dus geen bijzaak!!

Een voorbeeld voor ons Dus niet: je verkneukelen “net goed” Maar: herken ik iets v.d. zonden van die stad? Let op moderne vormen van wat daar gebeurde! Tim Ribberink Pleegde zelfmoord, beschadigd door pestgedrag In hoeverre draag ik bij aan een maatschappij waarin dit kan gebeuren? Pesten kan zo in het rijtje van zonden van Sodom!

De zonde van Sodom Jezus zei: Leer en leven bij elkaar. Niet iedereen die “Heer, Heer” tegen mij zegt, zal het koninkrijk van de hemel binnengaan, alleen wie handelt naar de wil van mijn hemelse Vader. Leer en leven bij elkaar. Losmaken is levensgevaarlijk!

Het geloof overdragen aan je kinderen Vertel je kinderen niet alleen voor Jesus Maar doe Hem ook voor!

Het verschil maken Rechtvaardigen kunnen het verschil maken Het verschil tussen vernietiging of niet! Aanwezigheid van rechtvaardigen is hoopvol Paulus: overwin het kwade door het goede

Het kwade overwinnen door het goede Dat wil God veel liever De les van Jona Wees een zoutend zout en een lichtend licht Ook al ben je maar met 10.

Maar wie is er een rechtvaardige? OT: onbekommerd “Ik ben rechtvaardig” NT: werpt dieper licht op wie/hoe we zijn Er is er maar Eén rechtvaardig: Jezus Christus En toch … NT spreekt net zo onbekommerd “Wees heilig want Ik ben heilig” Gelijkenis: “voortreffelijk gedaan!”

Laat het daarom elke dag dankdag zijn in je leven! Het diepere licht Zondaar en toch rechtvaardig Door die Ene, die echt rechtvaardig was En door zijn Geest Dat is de grond van je rechtvaardige bestaan. Laat het daarom elke dag dankdag zijn in je leven!