Diversiteit 12 december 2007 een workshop van drie kwartier bij het ondertekenen van Rotterdamse Werkafspraken Stages door RADAR, Carla Lepelaars (locatiemanager.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Advertisements

Lindenhout gaat 2.0, jij ook?
niets is zeker, dát is zeker!
3 x opvoeden 12 april Effecten van belonen en straffen
Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
Welkom Mijzelf voorstellen aan de hand van een recente gebeurtenis waarbij ik ‘in mijn vuur stond’ Wat gaan we doen vandaag.
Maatschappijleer 24 november 2011.
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Seksualiteit: gave van God
Competentie 12 Kritiek geven en kritiek ontvangen
We leven in een tijd waarin vreemdgaan zelfs gepromoot wordt.
Gemaakt door: Idiophine, Ashwin, Acelya & Lynn M3a
Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk
Een andere (weg naar de) arbeidsmarkt? Jong in de stad: 6 maart 2013 Inleiding workshop arbeidsmarkt – David Wemel.
Begrijpen, Waarheid en Denken..
Hoe kun je Geloven? 1.
Laika is een jonge dame. Zij werkt op kantoor. Zij is heel trots.
Leerling Ik ben … jaar en woon in ….
Het is precies 19:06.
Albert heijn Naam: *jurgen Klas: *5b Jaar: *2005/2006 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ het jaar.
Een Rotterdammer, een Turk en een Marokkaan zitten op een avond in een kroeg een biertje te drinken, als plots de Turk zijn glas leegdrinkt, het omhoog.
Geloven en nu….
Godsdienst 1 1.
Is het allemaal wel waar?
Iedereen coach naar Jef Clement.
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Greet en Gerrit wonen beiden in een bejaardentehuis en hebben een relatie  met elkaar. Ze zijn beiden 98 jaar oud en aan een rolstoel gekluisterd. Elke.
Prachtige Afbeeldingen en ware Gezegdes
Interpreteren van data
Een man loopt een winkel binnen en ziet er een prachtige handbewerkte houten kat. “Wat kost die kat?” vraagt hij aan de verkoper.
De oudere stagiaire.
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
Wie is God? Kun je Hem kennen? Wat kunnen wij van Hem weten?
CanDo Coaching.
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Marinus Schouten Ruben les Workshop GGD BZO 5 november 2014.
Lucas 18: Bijbel in Gewone Taal
Wees eens wat OENiger Open – Eerlijk - Nieuwsgierig
Spreuken: De nederige wijze.
Uitleg persoonsvorm (pv)
Ouderavond Social Media Basisschool De Meerhoef
Om soms eens dieper over na te denken
Zinnen die doen nadenken !
Aanvaarding en tolerantie
Waar moet je op letten in deze loopbaan?
Aquarellen van Marcel REYNAERT.
Liefde en relaties.
Ambassadeurs 31 juli 2014 Agenda
ThemaTeam Bijeenkomst?
Groepsdynamica & Interactief communiceren
Culturele synergie.
Week 7 Jacqueline Koopmans Docentenkamer PH 01.12
Luisteren en feedback Hoofdstuk 15 VP15 Begeleidingskunde
Week 3  Inleiding attitude interview  Oefenen met attitude interview a.d.h.v. de practicum-vragen.
Welkom ik maak me sterk.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Erop of eronder!  Jakob heeft Gods stem verstaan (31: 3)  Hij laat zich ook leiden door angst  Angst van buitenaf (Laban)  Angst van binnenuit: hij.
Talentgebieden – Interesses –Leervoorkeuren
Infectieziekten in de GGZ Praktijktraining [Ruimte om eigen naam, organisatie en evt. datum in te vullen]
Deep calls to deep. 27 Waarom zegt u, Jakob, en u, Israël: ‘Mijn weg is verborgen voor de HEER, en wat mijn recht is, ontgaat mijn God.’
Regie op je eigen loopbaan: workshops ter inspiratie
Wat weten we over discriminatie op de stagemarkt?
Module 1 Leren omgaan met dementie
Hij gaat naar binnen en ziet er plotseling een prachtige handbewerkte houten kat Wat kost die kat? Vraagt hij de verkoper….
Wat weten we over discriminatie op de stagemarkt?
Sociaal Maatschappelijke Dimensie – 1.1 Jezelf zijn
Voor Mekaar Ouderen in Beeld Eenzaamheid de deur uit
Hoofdstuk 1 Wie ben je? Wat kun je? Wat wil je?
Transcript van de presentatie:

Diversiteit 12 december 2007 een workshop van drie kwartier bij het ondertekenen van Rotterdamse Werkafspraken Stages door RADAR, Carla Lepelaars (locatiemanager RADAR Rotterdam- Rijnmond)

Drie kwartier…proeven van vanalles Link met stagezoekers Illustratie: wel/geen discr (meerkeuzevragen) Ideeen: PIT WoD Umtapo Diversiteit: algemene inleiding Illustratie: ‘eerste indrukken’

“Diversiteit” Van grot naar globe –Inschatten van situaties van levensbelang –De menselijke geest herkent graag patronen –Verschillen worden weggemoffeld –Verschillen worden met achterdocht bekeken

Stagezoekers maken allemaal eerste indrukken… Hoe maak je een goede eerste indruk? Weet je wat de ander als ‘goed’ zal ervaren? Wat als je het gevoel hebt bij binnenkomst al ingedeeld te worden bij een groep waar negatieve ideeen over bestaan? Kun je vooroordelen voor zijn? Ga je je gedragen naar andermans verwachtingen? Juist niet? I.i.g: andermans verwachtingen al gauw leidend Hoe zit het met je identiteit als die tegen je werkt? Kun je die afleggen? Wil je dat dan? ‘Gevallen’ en ‘gevoelens’ van discriminatie

Meerkeuze ? (1) Een jongen van Marokkaanse komaf, 18 jaar, ziet er jonger uit, leren jack, bontkraag, gaat stappen. Ondanks zijn ID wordt hij niet binnengelaten; ‘met ID wordt veel gefraudeerd’. Is dit: a.discriminatie b.vermoeden van discriminatie c.geen discriminatie d.weet niet/geen mening

Meerkeuze ? (2) Zelfde jongen zoekt stageplaats. Hij loopt binnen bij een opticien en vraagt een verkoopster daar of hij stage zou kunnen lopen daar. De vrouw raakt in lichte paniek en zegt: ‘nee wij hebben nooit stageplaatsen’. Is dit: a.discriminatie b.vermoeden van discriminatie c.geen discriminatie

Vaststellen wel/geen discr niet altijd het belangrijkste of interessantste Relevanter: weet uitsmijter/opticien heel zeker dat hij geen goede klant/werkkracht is misgelopen? Wat voor conclusies trekt jongen? Gaat hij het rechtzetten? Gaat hij iedereen die hij kent vertellen dat hij is gediscrimineerd? Wat betekent het voor club/winkel als ze klanten/talent over het hoofd zien? Wat betekent het voor ze als het beeld bestaat dat ze mensen uitsluiten? Voorzichtig omgaan met eerste indrukken: niet ontkennen, wel expres ogen openhouden voor extra info “ontmoeten” = “ontstempelen, de wereld achter het etiket ontdekken”

Omgaan met diversiteit World of Difference (van CIDI, SPIOR, COC, RADAR voor scholieren over relatie tussen identiteit, discriminatie, diversiteit) Zuid-Afrikaanse empowerment ervaringen: hoe houd je jezelf staande in een wereld waar niet alle deuren altijd wagenwijd voor je openstaan?? Promotieteams Intercultureel Talent: voorbeeld ROC Tilburg. Jongeren nemen het initiatief in positieve beeldvorming