Opslag van goederen HACCP and GMP in school restaurants

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Chemicaliën Op School 11 oktober 2008.
Advertisements

VEILIGE OPSLAG VAN NITRAAT-HOUDENDE MESTSTOFFEN
GMP and HACCP in school restaurants
Beheer fietsparkeren bij stations
GMP en HACCP in restaurants
Bedrijfskolom Handboek
Workshop harde schijf indelen
SLIM ONTWORPEN, GROEN GEBOUWD
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Een werkdag.
Keukenhygiëne.
Startvoorwaarden Infrastructuur 22 november 2013.
Diensten Voedselveiligheid Plaagdierpreventie Waterveiligheid.
Hygiënebewustzijn voor medewerkers in de voedselketen
Collectieve en Individuele valbeveiliging
HACCP.
GMP and HACCP in restaurants
Ontvangst, opslag en distributie SMH
Kamerleden en mensenrechten
DG Controle – Sector DIS
Thema HACCP
Wat betekent EU-GHS voor afnemers van chemische stoffen en mengsels?
Train de trainer energiedeskundigen type A september/oktober 2012
DE KOUDEKETEN IN DE PRAKTIJK
Comenius School Development Project Constructie- en bouwvoorschriften van de keuken Made by the Comenius team - Selandia food and beveragedepartment Slagelse.
Hoofdstuk 15 Product ontwikkeling Srednja šola Zagorje.
GMP and HACCP in school restaurants School Development Project
GMP en HACCP in school restaurant School Development Project
Hoofdstuk 14 Party Catering Srednja šola Zagorje.
Bouwfysica kouddak-constructie Warmte- en vochtberekening van een
Training Hygiëne /HACCP Horeca
Adviesrapport Restaurant keuken.
Voedselhygiene.
Vloerverwarming – Handleiding
Chineese restaurants onhygiënisch
Zorg voor een gezonde woning
Toolbox brandwonden.
Deltion College Engels B1 Lezen [no. 001] can-do : 2 products compared.
Levensmiddelen hygiëne
Opstellen van een praktijkgericht HACCP handboek
KAM H4 Gevaarlijke stoffen Logistiek medewerker.
Leveranciersbeoordeling Overeenstemming tussen bestelling en levering Nakomen levertermijnen Flexibiliteit, prijs, service Vestiging in de buurt Commerciële.
Verplichte documenten
Opbouw van de Nederlandse levensmiddelenwetgeving
Deltion College Engels B2 Lezen [Edu/003] thema: Topical News Lessons: The Onestop Magazine can-do: kan artikelen en rapporten begrijpen die gaan over.
En… Wat zit er in? Het etiket onder de loep!
Deltion College Engels B2 Gesprekken voeren [Edu/007] thema: ‘With this mobile you can…’ can-do : kan op betrouwbare wijze gedetailleerde informatie doorgeven.
Onhygiënisch werken.
Spelen Instructions: 1) Verdeel klas in teams. 2) Stel een vraag aan een team. 3) Bij een goed antwoord mag er aan het rad gedraaid worden. 4) Typ het.
Beheer veterinaire apotheek
YOUR REPUTATION IS MINE. NL FR EN. Vaak stellen we vast dat zowel bij broncontainers als bij bronkoffers (=oververpakking) de labels beschadigd, onleesbaar.
Voor gezond en veilig werken Toolbox Big Bags. voor gezond en veilig werken Wat is een Big Bag? 2Titel van de presentatie Big Bag = flexibele stortgoedhouder.
10 mei 2016 Energie en milieu Antwerpen (EMA) Monique Van Dousselaere Duurzaam raamcontract hygiënische papierwaren stad Antwerpen.
Quick Reference Guide Plandix versie 2.0 Plancoördinatie.
HACCP.
Op sneeuwklas in Zwitserland
2. Beheer van de veterinaire apotheek
Samenwerken & lobby Harde lessen & hoe nu verder.
Dieetvoeding en Voerproductie
Gedeelde mobiliteit Overzicht en opportuniteiten 26/09/2017
HACCP.
De taaltaak
HACCP.
IBS de verpakking Week 1 | Les 2..
Goederenstroom Goederenopslag.
Supermarkt Ontvangst en opslag.
Goederenstroom en voorraadbeheer
KAM – Integrale kwaliteitszorg
Supermarkt Ontvangst en opslag.
Voedsel bereiden.
Moving Minds DNA.
Transcript van de presentatie:

Opslag van goederen HACCP and GMP in school restaurants School Development Project Opslag van goederen

DROGE VOEDING GEKOELDE PRODUCTNE OPSLAG VAN VOEDING DIEPVRIES PRODUCTEN GEVAARLIJKE STOFFEN

Opslag DOEL: De kwaliteit en ongeschonden toestand van voeding gedurende een bepaalde periode te waarborgen. Opslag voorwaarden: Sla goederen apart op: - volgens de natuur van het product - volgens de opslag voorwaarden aangegeven door de producent. Sla goederen op in pseciaal daarvoor bestemde ruimtes, aangepast aan de wettelijke vereisten. Aangepaste temperatuur, vochtighiedsgraad en ventilatie.

Droge geventileerde ruimte voor droge voeding Opslagplaatsen Magazijn Droge geventileerde ruimte voor droge voeding Diepvriezers Koelkamers Dagmagazijn keuken

Voorwaarden waaraan moet voldaan worden in de opslagruimtes Geplaatst volgens de technische voorschriften om kruisbesmetting te voorkomen, Uitgerust met thermometers en heavy-duty vloeren Proper en hygiënisch Beschermd tegen ongedierte Koelapparaten dienen steeds aan te staan indien ze gebruikt worden ATTENTIE Elk technisch defect aan het koelsysteem zal onmiddellijk worden verholpen om het verbreken van de koelketen te voorkomen

Belangrijk in voeding opslag Het FIFO principe Producten die eerst worden geleverd worden ook eerst gebruikt.

Regels om goederen op te slaan Plaats nieuw geleverde goederen achter goederen welke reeds aanwezig zijn (FIFO) Breng een houdbaarheidsdatum aan, indien niet aanwezig. Gebruik eerst de producten met de kortste houdbaarheiddatum, ook als ze later zijn geleverd. Controleer minstens éénmaal per week het FIFO-systeem en maak hiervan notities

De verantwoordelijke voor de opslag: Controleert de houdsbaarheidsdatums op de verpakkingen regelmatig. Gebruikt de aanbevolen lijst met houdbaarheidsdatums als de aanduidingen op de verpakkingen onvolledig zijn. Vermindert de houdbaarheidsdatum indien de producten op een hogere temperatuur dan aangegeven worden bewaard. Verwijdert producten waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken. Markeert en verwijdert vervallen producten Noteert de producten die zijn verwijderd. Om microbiologisch en biochemische besmetting te voorkomen.

Regels voor gekoelde producten Temperatuur lager dan 7°C Plaats producten in de koeling op de demonteerbare rekken Stockeer groenten en rauwe vleesproducten van elkaar geschieden Als de oppervlakte te klein is, verpak dan de producnten in afsluitbare containers

Rules for refrigerate storage store semi-finished and end products separately from the other products mark each type of products so as to be easily identified apply the FIFO principle measure and record the temperature every day

Het is verboden Producten te stockeren op de vloer of tegen de wqnden Warme producten in de koelkast te plaatsen De koelketen te onderbreken.

Regels voor diepvriesproducten Temperatuur -180C of lager Sla producten op in gesloten verpakkingen Label elk diepvriesproduct Handel volgens het FIFO principe

Regels voor diepvriezers en koelkasten Reinig diepvriezers en koelkasten volgens voorschriften van de producent Vontroleer en registreer dagelijks de temperaturen van koelkasten en dierpvriezers ATTENTIE! Verwijder producten waarvan de temperatuur boven de -12°C is geweest Verwijder producten die vervallen zijn.

Regels voro droge voeding De magazijnen moeten goed geventileerd en proper zijn De temperatuur mag niet hoger zijn dan 25°C Stockeer enkel verpakte goederen Verpake geen droge voeding en kuisproducten in dezelfde ruimte Label elk product Werk volgens het FIFO principe ATTENTION! Geopende verpakkingen waar nog voeding inzit dienen gesloten te worden en voorzien van een label.

Rules for storing hazardous substance store in a separate locked room or cupboard keep the substances in their original containers read carefully the usage instructions for each substance remove containers that are insufficiently coded

Intern transport Wordt gedaan met : liften Karretjes Transporteer goederen van verschillende types afzonderlijk Zorg ervoro dat diepvriesproducten en gekoelde producten maximaal 15 minuten na levering zijn Vervoer geen rauwe producten samen met bereide producten

Opslag einde HACCP and GMP in school restaurants School Development Project Opslag einde