De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vloerverwarming – Handleiding

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vloerverwarming – Handleiding"— Transcript van de presentatie:

1 Vloerverwarming – Handleiding
De toepassing van een vloerverwarming vereist een minimale vloeropbouw van 15cm. (verdiepingsvloeren 13cm) Hierin is voorzien, min. 6cm (verdieping 4cm) PUR vloerisolatie, 8cm chape en 1cm vloerafwerking. De beste warmtegeleiding wordt bekomen door een stenen vloer, parket kan indien onmiddellijk verlijmd op de chape en een maximale dikte van 12mm.

2 Benodigdheden: vloerverwarmigsbuis tacker haspel clips mantelbuis
vloerverwarmigsbuis haspel Verdeler per verdiep Transparante folie met raster tacker clips mantelbuis legplan

3 1: Plaats de rasterfolie, maak deze vast met behulp van tacker en clips, zorg dat het rasterpatroon continu doorloopt en de folie overlapt op de naden.

4 2: het plaatsen en aansluiten van de collector

5 3: plaats de rol buis op de haspel en breng het begin van de buis naar de locatie van de collector, laat hier minstens 1m overlengte voor latere aansluiting

6 4: Plaats de vloerverwarming volgens het legplan, let goed op de afstanden en respecteer de lengte van de kringen Exemple de plan

7 Alvorens van start te gaan duidt u aan waar welke kringen komt, uitzetvoegen kasten, keukenblokken, bad en douche worden best op voorhand aangeduid. Elke kring heeft een aparte benaming, bijvoorbeeld Groep 3.4 betekent 3e verdeler, 4e kring op verdeler 15 cm betekent de onderlinge afstand tussen de buizen, deze worden bepaald adhv de te bereiken temperatuur in de ruimte.

8 Werkwijze afrollen van de buis :
De buizen mogen elkaar nooit kruisen. Start aan de verdeler (A) en volg de rode lijn (afbeelding hiernaast). Werk steeds in SLAKKENHUISpatroon. Dwz wanneer de HOH afstand van een kring 15cm bedraagt de rode lijn op 30cm van elkaar wordt gelegd en met de retour van de kringen deze zone wordt opgevuld tot een HOH afstand van 15cm. Let goed op dat de buis in het midden (C) niet ‘knikt’. Ga terug naar de collector (B) en laat genoeg lengte om de buis later aan te sluiten.

9 De collector wordt aangesloten en geplaatst door Jordaan BVBA

10 De buis bevestigen dmv clips en tacker.
Werk hiervoor steeds met 2 personen. Persoon 1 begeleidt de buis en ‘maakt’ de kring, persoon 2 ‘tackert’ deze vast. Schiet een clip om de 1 à 1.5m op de rechte lijnen, in de bochten voorziet u een clip voor, in en na de bocht.

11 6: na het plaatsen van alle kringen plaats u de gaine ter plaatse van de uitzetvoegen.


Download ppt "Vloerverwarming – Handleiding"

Verwante presentaties


Ads door Google