De functionele handleiding van het uniek jaarverslag.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling Doelstelling 2 VLAANDEREN Regionaal Concurrentievermogen en Werkgelegenheid Projectrapportering.
Advertisements

Inclusieve Kinderopvang De Vlaamse Beleidsaanpak.
Algemene Vergadering vergadering 22 februari 2013.
De stages die voorafgaan aan een tewerkstelling
Quid stages alvorens art. 60§7 ?. Introductie Stages alvorens contract met toepassing van art.60§7 Minimale / maximale duurtijd van de stages ? Verloning.
14 juni 2011 Infomoment georganiseerd door het Toelichting bij het aanvragen en afrekenen van creatie- en spreidingsdossiers door Machteld De Smedt (Vlaamse.
Art. 60 en welzijnwetgeving Werkgroep activering 7 juli 2012.
McGuireWoods LLP Symposium Belgica 25 oktober 2004 De milieueffectenbeoordeling van vergunningsplichtige activiteiten in de Belgische zeegebieden: een.
HET IN OVEREENSTEMMING BRENGEN VAN HET RIJKSREGISTER MET HET BESTAND VAN DE AFGEVOERDEN GEHOUDEN DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID ADVIES.
Welzijn op het werk van uitzendkrachten koninklijk besluit van 15 december 2010 Invullen van de werkpostfiche Nadine Gilis attaché FOD WASO AD Humanisering.
De onderneming als boekhoudkundige entiteit
Besluitvorming in OCMW
FAQ Activering – Nieuws. WINWIN Is WINWIN Activaplan ook van toepassing op OCMW- gerechtigden?
Sociale en culturele participatie. 1.Aangesneden thema’s 2.Hoe de activiteiten invullen in de webapplicatie 3.Toerekening van de activiteiten.
Zelfstandige activiteit OCMW- begunstigden Werkgroep activering 7 juli 2012.
DSH : praktische afspraken Leuven 2 februari 2009.
HET GAS- EN ELEKTRICITEITSFONDS. 1. Rechtsgrond Wet van 4 september 2002 houdende toewijzing van een opdracht aan de openbare centra voor maatschappelijk.
Subsidies Sociale Economie Presentatie door de POD Maatschappelijke Integratie Werkgroep sociale economie 27 januari 2014.
Vrijetijdscheques. Wat is een vrijetijdscheque? = een waardebon van 3 euro Wordt gebruikt voor de betaling van vrijetijdsactiviteiten georganiseerd door.
6/5, Alden Biesen – 28/5, Brugge P 1 6 mei 2009, Alden Biesen 28 mei 2009, Brugge Comenius “monitoring dagen” focus: verslaggeving.
Bestedende beheerder Een eerste stap naar budgethouderschap.
Logo van de desbetreffende sectie hier toevoegen.
Capelo Carrière publique électronique - Elektronische Loopbaan Overheid November 2009.
Tewerkstellingsmaatregelen bestemd voor de OCMW-begunstigden
EEN ENERGIESCHOOL
Nieuwe procedure voor de aanduiding van de veiligheidsconsulent* (1)
Werkgroep Activering 10 januari Agenda Goede praktijk: Intégra plus "Parcours Territoriaux d’Inclusion Sociale " Stand van zaken: –Ontwerp van omzendbrief.
Koning Boudewijnstichting "De sociaalprofessionele integratievrijstelling in de berekening van het leefloon: knelpunten en denkpistes met het oog op hervorming"
ADMINISTRATIEVE VEREENVOUDIGING Forfaitaire kosten / Standaardkosten.
1 WIJZIGINGEN UNIEK VERSLAG. 2 Agenda Verbeteringen Veranderingen formulieren Praktische herinneringen Nieuwe formulieren Sociale en culturele participatie.
UNIEK JAARVERSLAG VAN DE POD MI. I.Doelstelling 1.Administratieve vereenvoudiging van subsidiemaatregelen  Minder papier: webapplicatie  Minder kosten.
Contingent art.60 verhoogde staatstoelage Werkgroep activering 11 januari 2013.
Digitaal Sociaal Huis het concept Jan Vangrinsven projectverantwoordelijke, VERA Asse-Kobbegem, 12 feb 2008.
Gecombineerd onderwijs Gecombineerd onderwijs Studiedag Talen 19 maart 2010.
Comenius monitoring dagen 8/10/2008, Alden Biesen 13/11/2008, Brugge.
Comenius monitoring dagen oktober, Alden Biesen 12 november, Brugge.
Dienst Ondersteuning Aanpak wal- en kluismuren Bomenparagraaf Raadsinformatieavond Donderdag 28 januari 2010.
Wetgeving overheidsopdrachten. Welke organisaties? 4 Categorieën: –De overheid –Organisaties die aan bepaalde voorwaarden voldoen –Privaatrechtelijke.
F onds voor de M edische O ngevallen 1. OVERZICHT 1.Procedure; 2.Structuur; 3.Contactgegevens. 2.
Algemene Vergadering vergadering 20 juni Algemene Vergadering: opening Samenstelling van het bureau 2 stemopnemers Secretaris.
Informatiesessie Ateliers voor het Actief Zoeken naar Werk (AAZW) Projectoproep
Werkgroep activering 27 juni Agenda -Beste praktijk : KB 500€ door OCMW Jette (uitstel van vergadering van 21 maart) -Uitvoering van de omzendbrief.
KB’s van 9 en 19 maart Lichte ongevallen Bijscholing hulpverleners
CAF in het woonzorgcentrum De Groene Linde
“ met Demotte aan tafel ” ?! JP Matthijs Rita Cuypers.
Audit van de OCMW's in het kader van de door de POD MI gesubsidieerde materies.
1 MET GEDEELDE KRACHT Symposium Bindkracht / GIPSO.
Infosessie: Welkom! Artikel 60 OCMW-wet Nele Goffin & Abdullah Ciçek Beveiliging aan OCL-tarief Erwin Rousseau.
De financiële aanspraken bij bedrijfseconomisch ontslag Alexandra Krop jurist werkgeverszaken OPOF, 16 februari 2012.
1 AUTORISATIES 29 november Agenda Krachtlijnen van de nieuwe autorisaties Procedure Autorisatie aanvraagformulier invullen Overlopen handleiding.
VERHOOGDE STAATSTOELAGE Focus op sociale activering.
Werkgroep Sociale Activering 8 december Agenda 1.Goedkeuring verslag van 13 oktober Voorstelling conclusies studie GPMI (door Kristel Driessens,
Tijdelijke Werkervaring
Versie (S60) Link tussen het Enig document (ED) en de gegevensbank van MASP vergunningen voor de domiciliëringsprocedure en de vereenvoudiging.
Werkgroep activering 2 april 2015.
Tijdelijke Werkervaring (TWE)
Werkgroep sociale activering
POD Maatschappelijke Integratie Evaluatie van de energiefondsen
Raad voor Maatschappelijk Welzijn
Werkgroep sociale activering 15 juni 2017
Richtlijnen voortgangsrapport 2017/ in te dienen uiterlijk 31 maart 2018 Socius, Brussel, 20 december 2017.
Werkgroep sociale activering 19 oktober 2017
Mediprima en Dringende Medische Hulp
De toelage voor participatie en sociale activering: cijfers 2017
De algemene omzendbrief betreffende het recht op maatschappelijk integratie Wijzigingen.
De algemene omzendbrief betreffende het recht op maatschappelijk integratie Wijzigingen.
Richtlijnen voortgangsrapport 2017/ in te dienen uiterlijk 31 maart 2018 Socius, Brussel, 20 december 2017.
HET GAS- EN ELECTRICITEITSFONDS
INFOSESSIE OPROEP AMIF 43 INTEGRATIE
INFOSESSIE OPROEP AMIF 43 INTEGRATIE
Transcript van de presentatie:

De functionele handleiding van het uniek jaarverslag

DE FUNCTIONELE HANDLEIDING I.Handleiding: 2 delen II.Doel van de handleiding III.Voorstelling van de handleiding IV.Inhoud van de handleiding V.Beschrijving van elke maatregel

I.Bestaande uit 2 delen - een deel dat het technisch aspect uiteenzet  Handboek Smals N.pdf N.pdf - een deel dat het functioneel aspect uiteenzet  Handboek uniek jaarverslag %20Manuel%20NL.pdf %20Manuel%20NL.pdf

II.Doel van de handleiding Ondersteuning om de gegevens correct in te brengen in het uniek verslag Vermelding van de kosten die worden aanvaard of geweigerd mbt de verschillende subsidies Hulpmiddel voor de toepassing van de subsidie in de praktijk

III.Voorstelling van de handleiding 1.Een inhoudstafel met de 6 maatregelen en per maatregel een afzonderlijke inhoudstafel

2.Afzonderlijke luiken per subsidie met een gemeenschappelijke structuur Elk luik behandelt voor de betrokken subsidie : → De wettelijke basis → Het doel van de maatregel → De financieringsmiddelen → De verschillende elementen eigen aan die specifieke subsidie

voorbeeld

3.Uitleg van de maatregel met een directe link naar het desbetreffende scherm voorbeeld

IV.Inhoud van de handleiding 1.Samenvatting van de toepassing van de maatregel voor het verlopen jaar a.Herhaling van de algemene toekenningsvoorwaarden b.Concretisering in het formulier c.Concrete voorbeelden aanvaard door de Staat d.Concrete voorbeelden van hetgeen niet aanvaard wordt door de Staat

2.Jaarlijkse aanpassing vóór de terbeschikkingstellingvan de formulieren  Inlassing van nieuwe regelmentering  Inlassing van nieuwe praktijken geaccepteerd door de administratie door middel van concrete voorbeelden

V.Beschrijving van iedere maatregel BEKNOPTE BESCHRIJVING VAN IEDERE MAATREGEL

1. HUURWAARBORGEN  Financiering Voor het jaar 2009: de totale enveloppe bedroeg €  Wettelijke bepalingen betreffende de samenstelling van een huurwaarborg Uitleg over de wettelijke vormen van samenstelling van een huurwaarborg  Bewijsstukken Met het oog op de controle van de besteding van de subsidie moet het OCMW de volgende stukken bijhouden : Een kopie van het huurcontract Een kopie van het sociaal verslag De gemotiveerde beslissing tot hulpverlening van de Raad voor maatschappelijk welzijn

2.Personeelskosten  Financiering Bedrag: 320 EUR op jaarbasis → wordt berekend in functie van het aantal dagen dat het OCMW een staatstoelage ontvangt naar aanleiding van de toekenning van een leefloon of een tewerkstelling. → Voorbeeld : Een dossier openen op 1 januari 2009 tot 28 februari Personeelskosten = 320/365 X 59 = 52  Aanwending personeelskosten De handleiding geeft bv. een antwoord op de volgende vragen:  Aan welk personeel kan deze toelage besteed worden ?  Kan deze toelage gebruikt worden om de omkadering te vergroten voor de financiering van een VZW ?  Kan deze toelage besteed worden aan de aanwerving van een voorzitter, een secretaris of een ontvanger ?  …

3.Gas- en elektriciteitsfonds 1.Personeelskosten 1.Hoe wordt de subsidie verdeeld? Uitleg over de berekening van de klasses waarbinnen het OCMW zich bevindt 2.Waarmee komt het toegekende bedrag overeen? Voor het jaar 2009 : een voltijdse equivalent komt overeen met ,80 EUR 3.Welk type personeel? De handleiding beantwoordt bv. de volgende vragen: Welk type personeel kan aangeworven worden? Hoe de werkduur bepalen? ….

3.Gas- en elektriciteitsfonds 2.Onbetaalde gas- of elektriciteitsrekeningen De handleiding geeft bv. een antwoord op de volgende vragen: Wie heeft toegang tot het Fonds? Welke rekeningen kunnen in aanmerking genomen worden? Is de datum van de rekeningen van belang? Wat met eventuele terugvorderingen? ….

3.Gas- en elektriciteitsfonds 3.Maatregelen in het kader van een preventief sociaal energiebeleid Er worden concrete voorbeelden aangehaald:  Tegemoetkoming in de kosten voor efficiëntere en veiliger toestellen tweevoudige meter budgetmeter aankoop spaarlampen aankoop wattmeters  Tegemoetkoming in het toezicht op of het conform maken van toestellen voor energie installatie van een performanter stoomcircuit vegen van schoorstenen uitvoeren van een geïndividualiseerde energiediagnose energieaudit  Tegemoetkoming in de vermindering van energieverbruik aankoop van overgordijnen isolatie van de verwarmingsbuizen Aankoop van tochthond  Gerichte actiemaatregelen inzake informatie en preventie

4.CLUSTERS  Financiering Jaarlijks: een totaal bedrag van € Per cluster wordt € voorzien in de tegemoetkoming van de loon- en de werkingskosten van de gemeenschappelijke dienst voor tewerkstelling en opleiding.  De handleiding herneemt verschillende elementen betreffende: De selectie De overeenkomst De betaling  De interpretatie van de verschillende categorieën binnen het onderdeel opleiding wordt indicatief weergegeven. Er worden voorbeelden gegeven die in de toekomst zullen aangevuld worden

5.Verhoogde staatstoelage  Financiering Een bedrag van € wordt jaarlijks voorzien.  De handleiding herneemt verschillende elementen betreffende: De selectie De overeenkomst De betaling  De interpretatie van de verschillende categorieën binnen het onderdeel opleiding wordt indicatief weergegeven. Er worden voorbeelden gegeven die in de toekomst zullen aangevuld worden