Wat maakt het leven zinvol?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Doe jij ook mee? de samenleving dat ben jij,
Advertisements

“Ik kan dit niet oplossen...”
Bijbeltekst: 1 Samuël 20: 1-17
VOOR SLIMMEKES! Bloemen verwelken, schepen vergaan… dus koop geen bloemen en vlieg voortaan! Je zult maar een ééndagsvlieg zijn en je dag niet hebben!
“Het is allemaal toch maar gedoe”
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Toen God “de vrouw” maakte, was hij al 6 dagen aan’t overwerken.
De beroemdste persoon die er is …
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Waarom ben ik hier op aarde?
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft?
Mijn gegevens op het web!?
We zijn toch allemaal gelijk…
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Discipelschap.
Hallo! De dia’s die volgen zijn gemaakt als advertentie-campagne door een kerk in Singapore. Vertaling: GKv Pijnacker-Nootdorp /
Waarom is Jezus aan het kruis gestorven?!
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Hoe kun je Geloven? 1.
Welkom.
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven."
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
“Ik kan dit niet oplossen...” “Ik zal de weg voor jou banen”
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Godsdienst 1 1.
Godsdienst.
Godsdienst.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
De vlinder en de bloem.
‘voor de kinderen’.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?

Mijn eerste levensbehoefte is…
Wie weg is wordt gezien Hoe het altijd gaat… wie niet weg is wordt gezien wie weg is wordt niet gezien Niet als je Jezus heet wie weg is wordt gezien.

Interpreteren van data
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
VREDE.
Mijn verjaardag..
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Welkom.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Lucas 18: Bijbel in Gewone Taal
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 23 HC Franeker 3 oktober 2010 Thema: Wanneer ben je blij met jezelf?
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Wat is de zin van het leven?
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen  
Welkom in de samenkomst
Om soms eens dieper over na te denken
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
“de liefde van God”.
terug naar het paradijs
Waarom zijn we hier op aarde?. Wat is de zin van ons bestaan? Waar leef jij voor? Wat is jouw levensdoel? Waarom ben jij hier op aarde? Heb jij dat helder?
Verstoppertje spelen Sommige mensen zijn er goed in…
Schattebout. Schattebout Er is meer tussen hemel en aarde! Ècht wel! Eindeloos bewustzijn bij God. Zo heet dit schilderij. Dat is net zoiets als eeuwig.
Wat is de zin van je leven?
Transcript van de presentatie:

Wat maakt het leven zinvol?

“Eigenlijk bestaat mijn leven uit school, sport, tv kijken, computeren en wat geld verdienen op zaterdag. Een half jaar geleden is mijn neefje gestorven. Dat was heavy. Toen ben ik over dingen gaan nadenken die me eerst koud lieten………!” Jeroen, 16 jaar

Klein Orkest Kinderen die mogen spelen in luchtkastelen die bestaan en nooit zullen vergaan Jong zijn dat is uitproberen, leren balanceren, blijven staan, vallen, verder gaan. Je kunt volwassen willen lijken, alvast naar rijtjeshuizen kijken Je kunt als je telt voor hetzelfde geld naar het eind van de wereld gaan Je hebt zo'n 26.000 dagen tussen niets en eeuwigheid Je kunt lachen, je kunt klagen, maar elke dag ben je voor eeuwig kwijt Gelukkig zijn is uit de mode, zomaar lachen streng verboden Je kunt ook hup voor de lol nog een keer gewoon op je kop gaan staan Je kunt lachen, je kunt klagen, maar elke dag ben je voor eeuwig kwijt Je hebt zo'n 26.000 dagen tussen niets en eeuwigheid

Wie bewonder jij? Waarom?

Vragen waar je allemaal wel eens over nadenkt… ++ + +/- - - - …… a.Kleding, uiterlijk en mooie spullen zijn belangrijk om je goed te voelen. b.Lekker uitgaan, leuke feestjes. Dat is pas belangrijk. c.Zonder verkering is het leven niet zinvol. d.Je leven is zinvol omdat je het van God hebt gekregen. e.Je leven is zinvol als je het naar je zin hebt. f.Je leven is zinvol als andere mensen jou waarderen. g.Een goede baan en een goed loon. h.Als je echt iets doet aan problemen in de wereld.

Wat maakt het leven zinvol? Allemaal verschillende antwoorden dus! Toch komen we iets gemeenschappelijks tegen: Je wilt iets betekenen. Je zoekt een doel om te bereiken.

Hoe maakt God je leven zinvol? We zoeken ernaar in de Bijbel… God heeft de mens gemaakt en Hij heeft aan het leven van de mens zin gegeven! Hoe maakt God je leven zinvol? We zoeken ernaar in de Bijbel…

Lees Genesis 2:15 God legt de schepping in jouw handen en Hij verwacht dat jij er iets mee doet!

Lees Johannes 3:16 God houdt dus van jou! Wat er ook zal gebeuren…. Jouw naam staat in zijn handpalm gegraveerd. Voor Hem ben je dus belangrijk!

Lees Prediker 3:12 en 13 Niks toevallig! Je hebt het leven van God gekregen. Je bent niet zomaar geboren. Je mag dus genieten van het leven!!

Lees Romeinen 6:4 en 5 We raken nog wel eens teleurgesteld in elkaar, in onszelf. Ook sterft iedereen. Wat heeft het leven dan voor zin??? Stop! God geeft je hoop. Wij zullen opstaan uit de dood en leven in een nieuwe schepping. Opstaan uit de dood en leven, net als Jezus!

Luther: “Als ik weet dat God morgen terug komt, dan plant ik vandaag nog een boompje.” Wat zou jij doen? Houdt rekening met God, met je medemens en ga goed om met de schepping!