Visie, Missie, Speerpunten en Strategische doelstellingen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Over Diversion Bureau voor maatschappelijke innovatie
Advertisements

Beleidsplan sc Victoria ’04
Gezamenlijke uitwerking adoptiegroepen Wijkwerkers & Gezinswerkers
Centrale werkwinkel D:
Programma •9:45-10:15 Marcel Boogers, hoogleraar UT, BMC Samenwerking en strategische allianties •10:15-10:45 Jan Kerkhof, oud-wethouder Veghel, lid Cie.Huijbregts.
DE WMO: kansen of bedreigingen voor de ouderenzorg
WMO Praat mee!.
2010 CENTRAAL FONDS VOLKSHUISVESTING Beelden over de SRR vanuit de informatie bij het CVF Inleiding door Harry Derksen District adviseur Centraal Fonds.
De rekenkamer van Venlo
Veranderingen in rol Familieraden
1 unit Sport & Cultuur Unit Sport & Cultuur Verenigingsdag 2013, 28 augustus.
Vereniging FORUM voor Volkshuisvesting. Wat Waarom Wie Waar En verder Vereniging voor Volkshuisvesting Opgericht in 1988 door onder anderen: studenten.
Versnellen van innovatie in de zorg Januari 2013.
netwerk organisatiebeheersing
Maatschappelijk Aanbesteden
Bestuur Vlietlandcollege
Van tweeluik naar driehoeken
Gemeente en woningbouwcorporatie
Samenwerken in burgerschap
Samenwerken en netwerkvorming Brede School 16 mei 2008 Rita L’Enfant
BBC – LDC.
Geen woorden maar daden!? Over het belang van een actieve seniorenraad
OCW 3 juli 2012 Gemeenten en Ouder- betrokkenheid.
Alumnivereniging EUR Masters of Financial Planning Aanleiding In januari 1998 isde eerste selecte groep van de postacademische opleiding Master of Financial.
Missie, visie, strategie & jaarplan
Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter-Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut Najat Toub Arssi, CJG Eindhoven.
Jongeren Preventie Team
LOMOZ Versterking van de positionering 1. 2 Agenda 1.Drijfveren: idealisme 2.Marketingbeleid 3.De vertaalslag naar de LOMOZ situatie 4.Plan van aanpak.
Presentatie Missie en Visie Lomoz 2012 Anton Rijkers.
MSF FysiotherapeutenDeventerSalland i.o. 13 september 2010.
Zorg nieuwe stijl.
Van wie is de school? … en over welke school hebben we het dan? Over de schoolleider: zetbaas of ondernemer? … en de leraar die zijn vak kwijt is. Onderwijscafé.
PBO Platform Belangenbehartiging Ondernemersverenigingen presentatie adviesraad OF 31 januari 2011.
AdviesBrigade project in ontwikkeling Presentatie Arnhemse Sport Federatie, 17 juni 2013.
Naam van de Auteur 7 januari 2008 IPVO Werkbijeenkomst Leermiddelenbeleid Leeuwarden Ronald Kool, relatiemanager vo 25 november 2010.
VISITATIERAPPORT WOONGOED ZEEUWS-VLAANDEREN. WAAROM VISITATIE? VISITATIE IS EEN VERANTWOORDINGSINSTRUMENT OVER DE PRESTATIES VAN WONINGCORPORATIES. EEN.
De bijdrage van HRM bij het oplossen van actuele politievraagstukken
Professie & Hoger Onderwijs 2013 Centraal staat het verder ontwikkelen en uitdragen van projectmanagement als vak Dit doen we door: het stimuleren van.
september 2009 Aanbevelingen van Compliance professionals
Meer dan de som der delen De verankering van duurzaamheid in de gehele schoolorganisatie 14 november 2014.
Bekendheid met ‘Veiligheidshuis’?
1 OR & G EDRAGSCODE. 2 Governance codes Integriteitsverklaring 10 gouden regels Huisregels Zwembad Rotterdamse Burgerschapscode.. R EGELEN ONDERLINGE.
Welkom Bij de onafhankelijke partij voor elke Bestenaar.
MaatschapWij Onderstebovenverdieping 5 februari 2015 Mickey Huibregtsen.
Periklesstichting Creatief-strategische burgerdenktank voor de sociale zekerheid.
Stichting Stadsherstel Vlaardingen. Aanleiding Leegstand in historische binnenstad Eenzijdige branchering en lage kwaliteit Overbewinkeling Relatief hoge.
TRAJEKT Samen kunnen we alles
Van tweeluik naar driehoeken
Workshop sponsoring Delft voor Elkaar
Gemeente Heerenveen. Presentatie Fries Zorgcongres Wat is de Participatieraad - Visie en missie - Werkwijze en onze werkgroepen - Advies geven.
Opsomming Gebruik de knoppen op het Start-lint in de sectie ‘Alinea’. PRESTATIEAFSPRAKEN NIEUWE STIJL.
De Woningwet 2015 Themabijeenkomst DE NIEUWE WONINGWET Hans Savelkouls
Toezicht op governance: waar draait het om en paralellen tussen de mediasector en de financiële sector Wijnand Nuijts – Manager toezicht Governance Gedrag.
Introductieavond voor bestuursleden Beleidsvorming binnen een Scoutinggroep.
Visie woonruimteverdeling gezamenlijke woningcorporaties HR Presentatie Gemeenteraad Teylingen, 19 april 2011 Te Huur Regio Holland Rijnland Tom Horn,
monumenten- en erfgoedraad 1 De MONUMENTEN- en ERFGOEDRAAD een motor in het gemeentelijke CULTUURBELEID van Borgloon.
Drentsestraat 14 – 3812 EH Amersfoort – Tel. (033) – Fax (033) – Wijk en Psychiatrie.
Algemene Ledenvergadering 19 mei Agendapunt 1 Opening en mededelingen bestuur - Hoger beroep dhr. Alsemgeest.
Penningmeester KBO 10 december 2013 KBO OVERIJSSEL.
Jaarvergadering Stichting Huurdersorganisatie WBVAP
Coöperatief Dividend Rabofondsen 24 November 2016.
Samen werken aan leefbaarheid
Wie is
Ratificatie VN-verdrag: 14 juli 2016
De collectieve ambitie
“Omgeving in beweging”
Hoe zit het werkveld praktisch in elkaar?
Op zoek naar nieuwe verbindingen
Naar een vitale samenwerking tussen kinderopvang en lokaal bestuur
Geen woorden maar daden!? Over het belang van een actieve seniorenraad
Transcript van de presentatie:

Visie, Missie, Speerpunten en Strategische doelstellingen Kernwaarden MFW

Stichting MFW VISIE: Woningbouwcorporaties moeten maat- schappelijk verankerd zijn! MISSIE: Maatschappelijk verankeren van woningbouwcorporaties in Nederland KERNWAARDEN: Gelijkwaardig Onafhankelijk Samen Congruent SPEERPUNTEN : Faciliteren van corporaties en burgers STRATEGISCHE DOELSTELLINGEN 2008: Landelijk maatschappelijke verankering onder de aandacht brengen

Visie Woningbouwcorporaties zijn van oudsher opgericht als verenigingen met een maatschappelijke (volkshuisvestelijke) doelstelling; in de verenigingsstructuur was de maatschappelijke verankering automatisch ingebed. Bij de omvorming van het merendeel van de corporaties van vereniging tot stichting en het daarbij invoeren van het twee lagen bestuursmodel is deze maatschappelijke verankering losgelaten. De stichting MFW vindt dat in deze moderne tijd corporaties maatschappelijk verankerd moeten zijn en beschouwt het als haar missie om dit te bewerkstelligen.

Maatschappelijke verankering is: een actieve wisselwerking tussen corporaties en belanghebbenden (stakeholders). betrokken zijn bij beleidsvoorbereiding en de wijze waarop ideeën worden omgezet in beleids- en actieplannen. zorg voor en door corporaties én belanghebbende partijen (samen). wederzijds verantwoordelijk zijn.

Maatschappelijke verankering: Maatschappelijke verankering betekent dat een corporatie zo werkt, dat zij een actieve wisselwerking heeft met alle belangengroepen in de maatschappij en met alle rechtstreeks betrokkenen in het bijzonder. De betrokkenen actief betrekken in het voorbereiden van beleid; in de manier waarop ideeën tot stand komen en omgezet worden in beleids- en actieplannen, dit is dus veel meer dan ‘rekening houden met betrokkenen’. De zorg om maatschappelijk verankerd te werken is niet alleen een opdracht voor de woningcorporaties maar ook voor belangengroepen.

Missie Het MFW beoogt maatschappelijke verankering te bieden aan woningbouwcorporaties. Zij heeft ten doel het versterken van de sociale volkshuisvesting door het bevorderen van activiteiten en samenwerking van belanghebbenden, die raakvlakken hebben met huisvesting van en zorg voor zwakke groepen op de woningmarkt.

Speerpunten Faciliteren van activiteiten, waardoor corporaties beleid voeren dat in samenwerking met belanghebbenden tot stand komt en volledig transparant is. Stimuleren, dat burgers er zelf alert op zijn dat de ontwikkeling van het beleid van de corporaties participatief verloopt.

Strategische doelstelling Maatschappelijke verankering landelijk onder de aandacht brengen van alle stakeholders, waardoor zij de plaats krijgt die zij verdient!

Middelen Wereld Woon Cafés. Werkbijeenkomsten. Samenwerking met TU Delft MOVe. Publicaties.

Kernwaarden Gelijkwaardig. Onafhankelijk. Samen. Congruent.

Gelijkwaardig Alle betrokkenen zitten als gelijkwaardige partners aan tafel.

Onafhankelijk De Stichting MFW stelt zich onafhankelijk op. Ze beperkt haar rol tot het professioneel faciliteren en stimuleren van de dialoog.

Samen De zorg om maatschappelijk verankerd te werken is niet alleen een opdracht voor woningbouwcorporaties maar ook voor alle belangengroepen, zoals lokale-, provinciale- en landelijke overheden; huurders (verenigingen); maatschappelijke instellingen en (individuele) burgers.

Congruent De aanpak, die het MFW zelf hanteert is maatschappelijk verankerd. Het MFW zal de resultaten voortkomend uit de door haar gefaciliteerde activiteiten en de informatie over bepaalde ideeën zo breed mogelijk verspreiden.

Rol bestuur Faciliteren van activiteiten (opdrachten geven). Bewaken van de kernwaarden. Visie zo breed mogelijk communiceren/uitdragen. Netwerken. Financiële continuïteit waarborgen.

Contact: info@maatschappelijkforumwonen.nl Het MFW bestuur verbindt Maatschappelijk Forum Wonen…… een onafhankelijke brug tussen mensen en ideeën. Contact: info@maatschappelijkforumwonen.nl Het MFW bestuur verbindt maar bindt zich niet. Vz.: Chrisla Posthuma de Bruin Secr./penningmeester: Frits Prins Bestuursleden: Arend Lamm, Jaap Tielrooy en Ron Lede Notuliste: Ellie Nieuwenhuizen