Anne-Frank.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
PowerPoint over Anne Frank
Advertisements

Quiz Anne Frank.
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Hoe het was op woensdag 16 januari 2013.
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Christophel Columbus.
D o e d a g E I N Z E Wat wil ik worden? Ga ik naar Technisch, of naar ASO? Wil ik denkwerk doen? Of toch liever iets met mijn handen? … Al deze vragen.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Beelden storm.
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Hoofdstuk 4 De middeleeuwen 1
de genezing te Bethesda
Door Rosalie Blok. 4 en 5 juni 2013 was het weer tijd voor de Jaarlijkse modeshow van de studenten van de opleiding Mode/maatkleding van ROC Tilburg.
Een romantisch sprookje
Hoofdstuk 4 De middeleeuwen 1
Anne Frank.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Anne frank Anne Frank die is geboren in 1921
De doos van pandora Gemaakt door: Santiago & Quinty.
Anne frank.
IKL project door: Kiki Pappers
Godsdienst 1 1.
De Bataafse Revolutie Paragraaf 2.5.
…..overrompeld door verdriet
Spreekbeurt door Floor Kölker
Europa wordt christelijk
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Wij houden onze presentatie over Anne Frank
Pasen zondag 23 Maart 2008 Opgestaan Johannes 20: 1-18 Zij hadden uit de schrift nog niet begrepen dat Jezus uit de dood moest opstaan.
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Genesis 39:6 Daarom vertrouwde hij alles volledig aan Jozef toe; nu Jozef er was, bekommerde hij zich alleen nog om wat hij te eten kreeg.
Dagboek van een vrouw.
Jezus, Mohammed, Mozes en Boeddha
De planten. 29 mei 2008 De dukdalf.  Wij zijn met de hele klas naar buiten gegaan. Toen kregen we een paar planten voor het groepje, want we hadden.
Anne Frank.
Dit is onze PowerPoint van Anne frank
Anne Frank was een joods meisje uit de 2e wereldoorlog.
Anne Frank.
Anne-Frank is in Duitsland geboren in Frankfurt, ze had ook een zusje die heette Margot.
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
Het verhaal van Pasen.
E-minds Gemaakt door: Marie Joëlle. Menu.  E-minds  Foto's  Zwem game  Stop filmpje.
Tom en de pony Door Mathias Benoit. Tom ging met zijn mama en papa op reis naar Nederland. Ze gingen naar een huisje waar ze een pony kregen tijdens hun.
“Beleef de canon” Een vertelproject voor groep 5 t/m 8
Op een warm strand, Vlak bij een groot oerwoud, kwamen vijf krokodilletjes uit hun ei.
Wereldoorlog II
Jezus roept de leerlingen
K O E K J E S.
door groep 1-2 a basisschool De Bukehof
Herinneringskamp Westerbork
En daar stond ik dan… slaperig stapte ik mijn bed in.
Na hun bezoek aan Abraham vertrokken de twee engelen die God vergezelden naar Sodom en Gomorra, de stad waar Lot en zijn gezin woonde.
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
Pater Damiaan Door Valerie.
Welkom in de samenkomst. Handelingen 3 Handelingen 3 1. Op een middag, omstreeks drie uur, het Joodse gebedsuur, gingen Petrus en Johannes naar de tempel.
Pas op Leesvirus! Een verhaal geschreven door de kinderen van groep 5/6 van de Meester Sieberingschool Nieuw Balinge 2015.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Help!!!Er zit een monster onder mijn bed!!!
Bedrijfsbezoeken 2015  Groenhart, Kluster, Ruiter en Eipie.
Het leven van Anne Frank.
De robot en de uitvinder! Geschreven door de kinderen van groep 3 en 4a!
SPECIAL EDITION: DE TWEEDE WERELDOORLOG Speciale editie: de Tweede Wereldoorlog.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Het achterhuis door Vic. Waarover gaat het? ●Anne Frank en haar ouders gingen onderduiken in het achterhuis samen met andere gezinnen ●joden moesten met.
Transcript van de presentatie:

Anne-Frank

Hoe oud werd Anne-Frank? Hoe heette haar beste vriendin? Anne-Frank werd 15 jaar. De beste vriendin van Anne-Frank heet Hannelie zij leefd nu nog steeds

Hoe werkte de kast? Eerst zag je gewoon alleen een grijze deur met een slot erop maar een van de helpers vond dat dat te opvallend dus hij besloot dat er iets voor moest en dat werd de kast. In die kast stonden mappen zodat je de deur ook echt niet meer kon zien. Die kast kon je draaien en dan kon je naar binnen lopen bij de onderduikers.

Hoe wisten de veraders van het achterhuis Willem van Maaren was een man die in hetzelfde bedrijf werkte als het bedrijf waar het achterhuis zat. Maar hij wist niks van de onderduikers. Dat kwam doordat Anne Frank en haar familie en het andere gezin heel stil waren ze mochten ook pas in de avond doortrekken dus soms ovestroomde de w.c.pot bijna. Toch kreeg Willem van Maaren een vermoeden. Dus hij wilde erachter komen of zijn vermoeden klopte nu was het zo dat de onderduikers elke woensdag avond naar het bedrijf gingen om daar naar de radio te luisteren. Willem van Maaren had voor de boekenkast poeder gestrooit en een boek neergelegd. Hij deed dit allemaal voor de boekenkast omdat hij, aan sommige mensen merkte dat er daar iets was en mischien zat achter de kast wat hij zocht en dat klopte dus. Toen de onderduikers die avond naar de radio gingen luisteren zetten een van hen een voetstap op het poeder waardoor er een voetspoor achter bleef en het boek verschoof. Toen Willem van Maaren de volgende dag keek zag hij dat er mensen waren geweest zo kwam hij erachter dat er onderduikers zaten.

Wie hielpen er en hoe deden ze dat? De helpers waren: -victor kugler -johannes kleiman -miep gies Ze hielpen door de onderduikers kleren en eten te geven. En ze zorde ervoor dat Anne- Frank en de andere onderduikers veilig waren

Waarom moesten joden dood? Hitler wilde eerst naar de kunstacedemie maar hij werd niet toegelaten. Hij dacht dat dat kwam omdat joden mee mochten beslissen wie wel en wie niet werd toegelaten. En joden waren in hitlers beleving ontzettend rare mensen die raar waren omdat ze joods waren. Dus toen haatte hij joden.

Waarom werd het dagboek zo belangrijk na de oorlog? omdat er in het dagboek allemaal dingen stonden over de tijd van de 2e wereldoorlog. zo konden mensen dingen leren en te weten komen over die tijd. En Anne Frank stond symbool voor alle joden die in de in de tijd van de 2e wereldoorlog dood waren gegaan.

Quiz!!!

Hoe heette de verrader van Anne-Frank? A Victor Kugler B Willem van Maaren C Johannes Kleiman

Wie hielpen anne frank A Miep Gies C Victor Kugler Victor Kugler Johannes Kleiman Johannes Kleiman Willem van Maaren B Victor Kugler Willem van Maaren Miep Gies

Hoe heette haar beste vriendin? A Miep B Hannelie C Hammelie

EIND Zijn er nog vragen?