Startzondag 09 september 2012 Is er meer? Er is meer! 1Korintiërs12:4-11 Er zijn in de gemeente van Christus verschillende gaven, maar er is één Geest,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kennis maken met: Levend Woord Gemeente Franeker
Advertisements

Gebed om zegen.
Wat is het verschil tussen onze God en een totempaal?
Open en toch duidelijk Week van Gebed: er is meer wat ons samenbindt dan wat ons scheidt! Komende synode: hoe blijven we samengaan? Mensen verlaten de.
Gezag en autoriteit De Bron 20 februari 2011.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspr. titel: Lord have mercy © 1986 Serious Music / Universal Songs 1/4 VADER, VOL VAN VREES.
Groot is uw trouw, o Heer opwekking 123
Kurios - van de Heer. 1/5 Werkplaats van de Geest 31 oktober: welkom in de kerk ‘s ochtends avondmaal & 1kor 11 ‘s middags zondag 21a,b HC over de kerk.
Zingen Vader vol van vrees en schaamte, buigen wij voor U.
Zingen Vers 1 Een vaste burcht is onze God, een bolwerk in gevaren.
Zingen Vers 1 Zingt een nieuw lied voor God de Here
Zingen Groot is uw trouw, o Heer, mijn God en Vader.
Zingen Vers 1 O Schepper, Geest, woon in uw kerk,
HOEZO BIDDEN?.
De charismatische beweging is een beweging in het christendom die wordt gekenmerkt door een grote nadruk op persoonlijk geloof, en de ervaring hiervan,
Godsdienst.
WELKOM OP TOV!.
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
Vredeszondag 21 September 2008 Verbinding geeft vrede, leert delen. Matteus 20 vers 1-16 De werkers van het eerste uur zijn ontevreden omdat ze meer verwachten.
Opstaan om te bouwen Zondag 17 februari Nehemia 2:11-3:32 Nehemia zegt: God beschermt ons en zegent ons met gaven. En heel Jeruzalem zegt dan: “Laten wij.
Startzondag 13september 2009 Gezinsdienst
Zondag 2 september 2012 doop Tessa Groeneveld Exodus 14:9-22 “Wees niet bang, wacht rustig af, de Heer zal voor u strijden.” De Heer liet de zee terugwijken,
Doop Friso Sake Looij en Bastiaan Mike van Noordenne Zondag 10 Mei 2009 Jesaja 49: 15 Zou het mogelijk zijn dat een moeder haar kind zou kunnen vergeten,
Startzondag 11 September Korintiers 13,1-13 Al heb ik alle gaven van de Geest, maar heb de liefde niet, dan ben ik niets.
Verbinding is elkaar accepteren Zondag 7 September 2008 Matteus 18 vers 1-5 Groot en belangrijk zijn, daar moet je bij Jezus niet mee aankomen. Wordt als.
Derde zondag van de 40 dagentijd 27 maart 2011 Ontmoeting bij de bron Johannes 4: 3-26 Jezus ontmoet bij de Jacobsbron een samaritaanse vrouw en vraagt.
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
Proviand voor onderweg Verder aan de slag met de visietekst Dekenale avonden voor team 2013 Powerpoint bij de slotbezinning.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
1 18 september 2014 Rijnsburg 18 september 2014 Rijnsburg.
Startzondag 6 augustus 2014 Protestantse Gemeente te Bussum
Preek 1 Petrus 4: 7-11.
Pinksteren Het feest van de uitstorting van de Heilige Geest.
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
Geest, gaven, vruchten & talenten deel 1 29 maart 2015 R.Rausch © Serie: Geest & gaven (drie delen Q&A) Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg.
De doop in de Heilige Geest
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
Visie Marcel en Tjarda. Visie Visie geeft eenheid Joh 17: 21 Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn,
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
VERTEL JE LEVENSVERHAAL ALS VERHAAL VAN GOD - ALLES UIT HEM, DOOR HEM, VOOR HEM. Rom.11:36 1.
Jakobus (3).
Persoonlijkheid van de Geest
Het seizoen van twijfel
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
Kind van God.
Pinksteren 4 juni 2017.
Wie uit God geboren is zondigt niet, want Gods zaad
De 6-voudige roeping (of bediening) van een Christen
Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar
Zondag 16 april 2017 Pasen De Heer is waarlijk opgestaan
Het seizoen van twijfel
1 Wat er was vanaf het begin, wat wij gehoord hebben, wat wij met eigen ogen gezien en aanschouwd hebben, wat onze handen hebben aangeraakt, dat verkondigen.
1.
voor het werk van de Heer
Wat doe ik hier vandaag? Ik zie dat christenen van alle tijden en alle plaatsen zich verbonden voelen met dezelfde God. Ik denk na over de manier waarop.
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Gaven van de Geest.
Dienen in de gemeente.
23 – Waarom voel ik me soms zo anders?
heerlijkheid en Gods werk
Tweede zondag na Trinitatus Zondag 25 juni 2017
Gij nu zijt het lichaam van Christus
Opvoeden - 24 juni
Het seizoen van twijfel
Ik leef van de geef.
aanstelling pastoraal medewerkers
JJij en ik, wij zijn allemaal net zo zondig.
Wij geloven in de goede Vader
Bidden.
Transcript van de presentatie:

Startzondag 09 september 2012 Is er meer? Er is meer! 1Korintiërs12:4-11 Er zijn in de gemeente van Christus verschillende gaven, maar er is één Geest, er zijn verschillende taken, maar één Heer, er zijn verschillende uitingen van kracht, maar één God. Ieder heeft zijn/haar eigen gaven, die op hun eigen manier in en buiten de gemeente gebruikt wordt.

Als gemeente van Christus zijn wij niet één uniform gehéél, niet één van vorm, één van kleur en één van soort, zoals deze surfina’s.

Wij zijn in onze gaven verschillend van kleur, verschillend van soort, verschillend van vorm, verschillend van lengte, verschillend van aanpak, verschillend van grootte. Vandaar hier zoveel verschillende bloemen in kleur, vorm, lengte, soort, grootte en uitstraling.

Soms zien wij onze mogelijk- heden niet als gaven, hier uitgebeeld met bloemen van buiten het seizoen, die apart van de rest staan.

Toch zijn alle gaven, hoe groot of hoe klein ook uit één en dezelfde Geest, door één en dezelfde Heer, gegeven aan ieder persoonlijk door één en dezelfde God en Vader.