Fotoverslag bijeenkomst 6 juli 2009 Opzet kennisnetwerk landbouwprojecten KRW Hoe doen we dit? Wie doet wat? Opgesteld door: Annet Noordik Facilitators.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Lindenhout gaat 2.0, jij ook?
Advertisements

Zorg voor autonomie van ouderen met een psychiatrische achtergrond in het verzorgingstehuis Lambert Liza.
Door goede gesprekken groeien
Realisatie kindcentrum
Train de trainer Levensboeken Beatrijs Van der Heijden
Achtergronden & Opzet April De chemische industrie in de media:
Nul Energie Huis Workshop offerte.
Werkgroep De Redakse een samenwerkingsverband tussen Leerpunt Meetjesland en Wijkcentrum De Kring Hoe drempels en knelpunten overbrugd worden…
CoP - PlatOO. Vandaag Centraal: Community of Practice – PlatOO Een klein stukje theorie Straks een praktijkgemeenschap spelen met als doel het ervaren.
Train de trainer Levensboeken Beatrijs Van der Heijden
Schitterende Vrouwen Door Irene van Donselaar 6 November 2012
Gepersonaliseerd leren
Q-KENNIS Een kennis-systeem is veelal gebaseerd op het ontsluiten van aanwezige kennis en ter faciliterering van de ontwikkeling van nieuwe kennis. Het.
CoP - PO Community of Practice – Primair Onderwijs.
Intakegesprekken voor Groen Proeven: een goede start is halve werk Judith Gulikers, Educatie en competentiestudies, WUR & Corry.
Professioneel-kritische Instelling
Professioneel-Kritische Instelling
Ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling Professioneel-kritische Instelling Training follow-up (dag 2)
Ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling Professioneel-Kritische Instelling Dag 1.
Iedereen coach naar Jef Clement.
…… kennisterrein ….. ……naam en functie ……. …… naam bedrijf …….
Presentatie Missie en Visie Lomoz 2012 Anton Rijkers.
Ecce ama! Is een EQUAL project van ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid.
Samen werken aan een gezonde regio!
PBO Platform Belangenbehartiging Ondernemersverenigingen presentatie adviesraad OF 31 januari 2011.
NatuurWijs: educatie in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug De klas uit, het bos in UNO 19 januari 2012 Annemarieke Holland/Charlotte Robben.
11 Algemene Ledenvergadering 5 april 2012 Jaarplan 2013 Commissie PAS Professional Auditors at Small Audit Shops 25 december 2012.
Deel anders, mijn organisatie
Workshop stakeholdermanagement & Netwerkborrel 19 september 2013 Bereik de 18 e hole en vier het succes op de 19 e !
Workshop Fondsen werven
De Zilvervloot crowdfunding
SUPPORTTEAM NAH Vlaams-Brabant Sociale Plattegrond - oktober 2014.
CoP Voedsel bij Gelderse gemeenten Voorbereiding 1e CoP bijeenkomst – 13 november ‘14.
Uitwisseling = onderdeel Innovatieprogramma Innovatie = Human Resource-programma Gedragen en uitgedragen door de top Terugkerende innovatieve activiteiten.
Beleidsinformatie Jeugd
Burgerinitiatieven.
Presentatie projectplan werkgroepen
Deltion Prokkelt in samenwerking met: Frion, zorginstelling JP van de Bent en Philadelphia, ODDC de Niloka en Onderwijscentrum de Twijn Een kort overzicht.
. Reacties tot nu toe………………………….. Veenlab. . Waaruit bestaat de pilot? Veenlabproject: Veenlab kennisrotondeproject. Veenlabmethode: de methode waarmee.
Aan de slag met waarderend vernieuwen
Wat leer je? Je leert dat heel veel actuele onderwerpen ook iets met wetenschap en techniek te maken hebben. Je denkt na over wat wetenschap en techniek.
Nationaal Hydrologisch Instrumentarium (NHI) NHI Gebruikersdag 12 november 2009.
Presentatie Presentatie door Elja Barten en John v/d Kimmenade van Stichting Welzijn Laarbeek.
Economisch en Maatschappelijk toegevoegde waarde van gezondheid(szorg) en welzijn. Kick off bijeenkomst Professionele Leergemeenschap, 2 september 2015.
HOE WORD JE EEN WINNING TEAM?
Weerbaarheid en zelfredzaamheid vergroten
Solliciteren: wat wil ik?
School en samenleving kwartaal 1 schooljaar 2012/2013 docent: Pascal van Schajik medsite: schpa
Project 3 Pedagogisch werken in de wijk Bijeenkomst 1 Kwartaal 1, schooljaar 2015/2016 Klas: VQR2A Docent: Petra van der Zee.
Bijeenkomst 2 Ethiek 3, Normatieve professionaliteit
Pedagogisch werken in de wijk Kwartaal 1 Les 1 Kamer L
LA intro en overzicht van werkwijzen Master Leren en Innoveren 8 september 2015 Bartel Standaar-Dorhout en Hanneke Koopmans.
Klein Lef en IB Bart de Jongh & Carel Aalbers SO RvIG.
In gesprek met zorgprofessionals Netwerkdag BVN 2 juni 2012 Marga Schrieks, Greta Antuma.
Marktonderzoek © 2011 | Noordhoff Uitgevers bv MARKTONDERZOEK Schooljaar Kennistentamen onderdeel van management accounting Leerwerktaak statistiek.
De genetwerkte docent Bieke Schreurs, Monique Korenhof & Maarten de Laat.
INSTRUCTIEBIJEENKOMST 17 DECEMBER ‘Aan de slag met de Triadekaart’
Netwerkondersteuning - ondersteunend. Aanleiding Ouders of een gezin of jongeren zitten in een moeilijke fase. Voorbeelden: * Moeder dreigt oververmoeid.
Familie netwerkberaad. Aanleiding Er is een situatie in het gezin ontstaan die onveilig is of kan worden. Familie netwerkberaad.
INTRODUCTIE Over Energieplein20 Welkom op Energieplein20 Het adres voor iedereen die sneller energiebesparing in de bestaande bouw wil realiseren. Ben.
Instrument of houding? Implementatie van regionaal en lokaal integraal volksgezondheidsbeleid.
© MOVISIE Een leefbare samenwerking Door: Bora Avric (senior organisatieadviseur en o.a. projectleider van het project ‘Sportief Participeren’ binnen MOVISIE),
Instrument bij ‘Burgers mee aan Zet’ Fase 1: Visie ontwikkelen.
Wegen van waarden en randvoorwaarden
Ondersteuning gebruik Verbetering en verdieping Nieuwe toepassingen
BVMBO: Aan de slag met collegiaal leren!”
Opstart leernetwerk vaardigheidsontwikkeling
Waarde(n)vol werk in uitvoering
Bibliotheek en erfgoed
Transcript van de presentatie:

Fotoverslag bijeenkomst 6 juli 2009 Opzet kennisnetwerk landbouwprojecten KRW Hoe doen we dit? Wie doet wat? Opgesteld door: Annet Noordik Facilitators van de bijeenkomst: Annet Noordik en Addy de Zeeuw

Doelstelling bijeenkomst Thema: Hoe organiseren we kennisuitwisseling tussen alle betrokkenen bij onderzoek naar landbouwmaatregelen voor de KRW?

Tekst uitnodiging Introductie Vanuit jullie interesse in het terugdringen van landbouwemissies en waterkwaliteit hebben jullie allemaal een rol in het vinden van doorbraken om tot een betere oppervlaktewaterkwaliteit te komen. We richten ons specifiek op jullie met als scope de landbouwprojecten binnen het Innovatieprogramma KRW. We willen voorkomen dat we langs elkaar heen werken in o.a. het uitvoeren van onderzoek, het communiceren met betrokkenen en doelgroepen. Daarom is er de intentie om een 'community of practice' op de te richten. Immers: de ervaring leert dat kennisuitwisseling tussen deskundigen en hun omgeving niet vanzelf op gang komt (waan van de dag overheerst, veel verschillende partijen betrokken, verschillende belangen, etc.). Dit vraagt om een goed opgezette werkwijze rondom kennis- en ervaringsuitwisseling en het creëren van draagvlak bij de doelgroepen. Hoe we dit gaan doen en welke rol je hierin zelf hebt, is het onderwerp van deze brainstormsessie. Aan de slag bij LEF! Met de ondersteuning van twee facilitators van het LEFcenter in Utrecht gaan we samen op 6 juli in gesprek over bovengenoemde vragen. We stappen in met het bijgesloten document ‘ Kennisuitwisseling en het innovatieprogramma KRW: hoe pakken we dat aan?’. Met vriendelijke groet, Adri Bakker (namens LNV) Olga Clevering (namens VenW) Michelle Talsma (namens STOWA) Sacha de Rijk (namens Deltares)

We zijn gestart met de lunch. Kaartjes met kennismakingsvragen werden gebruikt om nader kennis te maken.

Met welke plek in Nederland heb jij iets? In het LEF-theater hebben we de kennismaking voortgezet. Men nam als antwoord op de vraag: ‘met welke plek in Nederland heb jij iets?’ een plek in op de levensgrote kaart van Nederland geprojecteerd op de grond. Jory had de voorbereidingen weer perfect getroffen. Ab Dijksterhuis nam een kijkje mee over onze schouders vanwege zijn onderzoek bij LEF. Interessant was dat verschillende deelnemers de affiniteit met een gebied in Nederland ook gekoppeld hadden aan hun werk- inhoud.

Hoe verhoudt je je tot het initiatief? De opdrachtgevers Olga, Adri en Michelle hebben de aanleiding en het doel van het initiatief – het opzetten van het kennisnetwerk – uiteengezet. Deelnemers hebben zich ‘opgesteld’ ten opzichte van dit initiatief.

Wat spreekt je aan? Een palet aan ideeën geclusterd in drietallen.

Waarover heb je twijfels?

Wat is er nodig om het tot een succes te maken?

Wat is er nodig om het tot een succes te maken (vervolg)?

Welke meerwaarde zie je?

WIE zijn de uiteindelijke afnemers van de kennis?

Wat wil iedere doelgroep? En hoe kan deze groep het beste benaderd worden? Tenslotte de namen: WIE concreet benaderen?

Overheid

Tussentijds overleg met Olga en Adri. Vervolgstap – na deze sessie: PvA opstellen voor opzet netwerk: wat, wie en wanneer?

Wat zijn, de antwoorden van de 1 e inventarisatieronde samenvattend, dé succescriteria voor het netwerk?

Tenslotte – wat neem je van deze sessie mee naar huis? Dé slotconclusie: begin gewoon met een themadag, met de uitwisseling van kennis van de huidige projecten. PROOST! Op een goede start van het netwerk!