SVEB Plezier en Respect in Voetbal Sport als belangrijke drager van de leefbaarheid van een dorp/gemeenschap Ouderavond SVEB 28 oktober 2013.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Verenigings meerjarenplan Agenda presentatie  Plan van aanpak  Taak commissies  Bevoegdheden commissies  Invloed leden  Jaarplan  Stellen.
Advertisements

NOVEMBER/DECEMBER 2013 Belangrijke informatie over de gevolgen van Wijzigingswet kinderopvang Nulmeting Zoals wij u eerder bericht hebben, is op 1 maart.
Oranje Nassau Welkom.
Informatieavond voor ouders van Groesbeeks Glorie.
1 Club & cultuur Hockey •Sportiviteit voor prestatie, proces voor resultaat, plezier en prestatie gaan hand in hand •Elk lid kans op maximale ontwikkeling,
Algemene informatieavond trainers en coaches
Voorstellen.
Welkom. Ons doel Plezier in sport beleven Zich thuis voelen bij DFS Verbetering van prestaties en verhogen van kwaliteit.
o welkom o voorstellen bestuur o opening vergadering o vaststelling agenda o financiën o eindafrekening en verantwoording o 2010 K&V Luc van Dam / kascommissie.
Workshop Seksuele Intimidatie
SBO jeugdleidersvergadering Woensdag 6 juni 2012
V.V. S.S.C.’55 BRENGT DE BAL AAN HET ROLLEN
BIJEENKOMST MEISJES-/DAMESVOETBAL v.v. NUNSPEET: 3 juni 2013
Convenant Fair Play Arnhem, Nijmegen, Maas en Waal
Welkom op de Kaderavond 14 december Agenda Beknopt verslag enquête Nieuws van de werkgroepen Tijdspad.
Jeugdplan v.v. Poolster 2013 Presentatie
Ouderavond Jeugdafdeling DVG 17 Oktober Programma Welkom De vereniging DVG Wat mag u verwachten van DVG? Organisatie DVG Rollen coördinatoren, Technische.
Samen maak je de vereniging ROHDA-Raalte Presentatie leden 2 november 2011.
Sportcafé Amsterdam Zuid
Informatie avond nieuwe leden 12 juni 2013
r.k.v.v. Tongelre – Normen en Waarden
Scolaris... School Met Een Visie. Wij bieden: Verschillende richtingen In een aangenaam klimaat Met aandacht voor de noden van uw kind Individuele begeleiding.
Ongewenste omgangsvormen
Informatie presentatie Jeugd
De Zeester Informatieavond - Ouderpanel 12 maart
Een update. Inschrijving 2000 deelnemers waarvan : –1200 handhavers –500 vergunningverleners –en 300 juristen Inschrijving sluit op 15 december Hierna.
Klachtenregeling Qliq primair onderwijs 27 april 2011 mr Loulène Boersma juridisch adviseur bond KBO.
Anders kijken naar zorgsignalen. Het is pas zorg als
Arbitrageplan ROHDA-Raalte Kick off meeting 2 november 2010.
Ouderavond 2012 Ouderavond 2012 Welkom Welkom. Doel van de avond Doel van de avond Nader kennis maken met elkaar. Nader kennis maken met elkaar. Reilen.
Voetbal is een leuk spelletje laten we het ook zo houden!
WELKOM! Maandag 10 november 2014 DZOH op weg naar 2020!
H.6 Overleggen en regelen
Welkom op CBS Het Octaaf
Veilig omgaan met porto- en mobilofoon
Presentatie Presentatie door Elja Barten en John v/d Kimmenade van Stichting Welzijn Laarbeek.
Solidariteit op onze school Enkele suggesties voor gesprek.
Schooljaar 2015/2016.
Ouder INFO avond JCIE & TJC 30 september 2015 vv ‘t Vliegdorp JCIE.
Welkom. Welkom Voorburgse Rugby - Club We staan! Nu gaan we leren lopen, samen met jullie! Organisatie: Bestuur: Bart, Kour, Maurits TC: Fer en Kour.
BUURTBEMIDDELING. ALGEMEEN Definitie Bemiddelen Tussen (groepen van) personen Eenzelfde buurt betreden/ gebruik maken Methodiek Geïnspireerd op de methodiek.
Zaterdag - Zondag Resultaten onderzoek werkgroep ZFC Zuidlaren Op naar één prestatieteam.
DAPPR Samenspel 1. DAPPR Samenspel: doelen & resultaten > Doelen  Vergroten inzicht in eigen rol  Vergroten inzicht in elkaars rol en handelingsmogelijkheden.
Een Leven Lang DZC Symposium Achterhoek in Beweging Jeroen Sanders 15 november 2012.
Intensieve contextbegeleiding "De Vuurvogel" Informatiebrochure voor de jongere Hallo daar! Dit is onze informatiebrochure. Lees hem aandachtig door en.
Preventie grensoverschrijdend gedrag Twello 22 maart 2016 Roel Petter Vertrouwenspunt Sport.
FAIR PLAY PILOT DISTRICT ZUID II. PAGINA 2 VAN 16JoQu FAIR PLAY COMPETITIE Kindvriendelijk voetbal.
Swifterbant 9 april 2016 “Inspiratiesessie” Fierljepsymposium.
Pesten op het werk.
SV De Valken, een mooie en belangrijke dorpsvereniging Korte presentatie van het bestuur Op de Valkendag 2016.
MHCU Opzet trainingsplan. MHCU Visie Doelstellingen  Alle teams moeten met een zo hoog mogelijke intensiteit, hockeytechnieken en tactieken aangeleerd.
toekomst basisonderwijs Vriescheloo
Wil jij ook (beter) leren voetballen?
Agressie en geweld Voorlichting
Marijke Mahieu Vertrouwenspersoon/adviseur NOC*NSF.
Workshop inspraak gemeentelijk jeugdbeleid
Passend onderwijs.
POGGL Themadag 11 november 2014
Duurzame inzetbaarheid
JEUGDVOETBAL BELEIDSPLAN 2.0
Wegwijs bij pesten 5 november 2014
Duurzame inzetbaarheid
Let’s Roll 2017 Hockeyclub Montfoort
PowerPoint Taal Bijeenkomst 7: Evalueren op schoolniveau
Implementatie Code Goed Gedrag COC …2017
PBS op het ROC MN Dinsdag 6 november 2018
Besturen en Communiceren
Heet iedereen welkom en geef aan dat de bijeenkomst erg belangrijk is
Voor iedereen! Zonder oordeel, open, betrokken en actief!
Transcript van de presentatie:

SVEB Plezier en Respect in Voetbal Sport als belangrijke drager van de leefbaarheid van een dorp/gemeenschap Ouderavond SVEB 28 oktober 2013

Ko0

Plezier en respect in voetbal Samenwerking is de basis Verenigingen onderling( voetbal/tennis/volleybal, fanfare etc) In gezamenlijke evenementen Met basis en voortgezet onderwijs Middenstand, bedrijven etc Dat betekent dat we als SVEB verder moeten kijken dan het eigen clubbelang

Plezier en respect in voetbal Onze club is het uitgangspunt Een goede organisatie Enthousiaste en actieve trainers, begeleiders, vrijwilligers, ouders, supporters, bestuursleden Recreatie en prestatie in goede balans Plezier en respect hoog in het vaandel

Plezier en respect in voetbal SVEB streeft ernaar dat iedereen: Met plezier lekker kan voetballen of voetballen kan beleven Zich thuis voelt bij de club Goede omgangsvormen op prijs stelt

Plezier en respect in voetbal Op en langs het veld tijdens de sport Het sportcomplex en kantine Materiaal en kleding Zelfwerkzaamheid Diefstal en Intimidatie Daarom zijn er afspraken gemaakt over hoe iedereen zich vooral ook in relatie tot anderen dient te gedragen: Daarbij behoren dan corrigerende maatregelen ter handhaving

Plezier en respect in voetbal Film 1Sg 1Sg

Plezier en respect in voetbal Verdieping: Tafel discussie aan de hand van een korte vragenlijst Terugkoppeling in de groep

Plezier en respect in voetbal Ongewenst gedrag: Agressie en geweld Treiteren/pesten Discriminatie Intimidatie Andere ongewenste omgangsvormen die leiden tot vernedering, aanstoot geven en tot een ongewenste confrontatie. Bijvoorbeeld a.g.v. misbruik van macht. Het is vaak erg individueel. Wat voor de een, een grapje is, is voor de ander kwetsend.

Plezier en respect in voet bal Vertrouwenspersoon (VP): Benader bij ongewenst gedrag de “dader” direct! Als dit niet kan of moeilijk is meld je dan bij de VP zonder het risico te lopen voor een directe confrontatie met de betrokkene of groep.

Plezier en respect in voetbal Vertrouwenspersoon cont.: Werkwijze Bespreek het incident met de VP Jij en de VP bepalen hoe nu verder: Bemiddeling of Formele klacht

Plezier en respect in voetbal Vertrouwenspersoon cont.: Bemiddeling: VP nodigt de aangeklaagde uit voor een gesprek en beoordeelt wat nodig is om het ongewenst gedrag te beëindigen. Informeert de voorzitter

Plezier en respect in voetbal Vertrouwenspersoon cont.: Formele klacht: Klager en VP zetten klacht op papier met vermelding van de aangeklaagde VP organiseert en faciliteert en gesprek met de klager en aangeklaagde en maakt hiervan een verslag. Klager kan zich altijd terugtrekken. Aangeklaagde kan zich verweren en de VP informeert de klager hierover. VP dient formele klacht in bij de Voorzitter ( max 6 weken) inclusief een advies. Voorzitter/ DB nemen besluit over de te nemen maatregelen en stellen partijen hiervan in kennis. Alle betrokkenen hebben in principe plicht tot geheimhouding.

Plezier en respect in voetbal Belangrijke actuele zaken: Alcohol en drugsbeleid. Het belang van melden en hoe staan de ouders hier tegenover Alcohol wet en de implicaties voor SVEB - kantine; op zaterdag pas na uur alcohol en legitimatie door het kantine personeel - rol leiders en ouders Douchen Is het huidige beleid te handhaven?

Plezier en respect in voetbal Toekomst SVEB Ambitie SVEB Vrijwilligers inzet Rol ouders

Plezier en respect in voetbal Afsluiting Wat vonden we van deze avond? Wat ging goed wat kan worden verbeterd? Welke onderwerpen dienen de volgende keer aan de orde te komen? Is 2x per jaar bij elkaar ok?