De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Scolaris... School Met Een Visie. Wij bieden: Verschillende richtingen In een aangenaam klimaat Met aandacht voor de noden van uw kind Individuele begeleiding.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Scolaris... School Met Een Visie. Wij bieden: Verschillende richtingen In een aangenaam klimaat Met aandacht voor de noden van uw kind Individuele begeleiding."— Transcript van de presentatie:

1 Scolaris... School Met Een Visie

2 Wij bieden: Verschillende richtingen In een aangenaam klimaat Met aandacht voor de noden van uw kind Individuele begeleiding Leerkrachten met passie voor hun vak

3 Organigram:

4 Kenmerken van de school De school hanteert het leerlingvolgsysteem Er is een groene leerkracht aanwezig in de school De school werkt nauw samen met het C.L.B. Er is een leerlingenraad opgestart Het overleg i.v.m. leerlingen gebeurt via klassenraden De school hanteert het principe van leerlingenparticipatie

5 Onze leerkrachten: Hebben een goed zicht op de beginsituatie van de leerlingen Bieden planmatige hulp bij problemen Kunnen conflicten voorkomen, inschatten en ermee omgaan Staan open voor het realiseren en organiseren van een leerlingenraad

6 Onze leerkrachten: Motiveren hun leerlingen en stellen zich op als coach Creëren een klasklimaat waarin open communicatie en expressie bevorderd worden Stimuleren een positieve klassfeer waarin alles bespreekbaar is Onderhouden een relatie van wederzijds respect met de leerlingen Staan open voor de beleving van de leerlingen

7 Leerlingen: Staan altijd centraal Kunnen terecht bij alle leerkrachten, maar in het bijzonder bij de groene leerkracht en het C.L.B. De school probeert het aantal leerlingen met een positief zelfbeeld en sociale competentie te vermeerderen

8 Extra schoolfaciliteiten: De huiswerkklas Faalangstbegeleiding Remedial teacher Testmogelijkheden Vertrouwenspersoon Zorgteam J.I.P.

9 De huiswerkklas Er is een stiltelokaal met toezicht voor de leerlingen die thuis geen gelegenheid hebben om rustig te studeren. Tegen een geringe vergoeding kunnen leerlingen hiervan gebruik maken.

10 Faalangstbegeleiding Leerlingen die minder presteren als gevolg van faalangst, kunnen zich wenden tot een daarvoor speciaal geschoolde leerkracht.

11 Remedial teacher Dyslectische leerlingen komen in de problemen met Nederlands en vreemde talen. Voor hen heeft de school een remedial teacher in dienst. Leerlingen die problemen hebben met hun motoriek kunnen hulp krijgen van een speciale remedial teacher.

12 Testmogelijkheden Leerlingen kunnen na overleg met de ouders getest worden. Bij keuze-, gedrags- en/of dyslexieproblemen verwijzen we de leerlingen door naar het OPPU (praktijk voor leer- en ontwikkelingsmogelijkheden).

13 Vertrouwenspersoon Als leerlingen problemen of een klacht hebben met betrekking tot seksuele intimidatie, discriminatie, agressie of geweld; kunnen ze zich wenden tot één van onze vertrouwenspersonen in de school.

14 zorgteam Het zorgteam bestaat uit een schoolarts, een leerplichtambtenaar, een maatschappelijk jeugdwerker, de wijkagent, de zorg-coördinator en de schoolleider leerlingbegeleiding. Het zorgteam bespreekt leerlingen over wie de school zich zorgen maakt en ze geeft ook adviezen.

15 J.I.P. Een medewerkster van het Jongeren Informatie Punt heeft elke dinsdag tussen 12.30 en 13.30 uur een spreekuur op school. Het J.I.P. geeft informatie over wonen, werken, seksualiteit, alcohol, drugs, rechten en plichten van het kind en problemen thuis of op school.

16 Scolaris is een school... Waar problemen worden aangepakt Waar open communicatie een grote rol speelt Waar leerkrachten en begeleiders elke dag hun uiterste best doen En waar elke leerling zich thuis voelt

17 Kortom: Een toffe school met een hart voor hun leerlingen!


Download ppt "Scolaris... School Met Een Visie. Wij bieden: Verschillende richtingen In een aangenaam klimaat Met aandacht voor de noden van uw kind Individuele begeleiding."

Verwante presentaties


Ads door Google