Iets over Henk: ‘Wat ik heb meegemaakt is met geen pen te beschrijven. Ik ben geen held. Wat ik gedaan heb is niet belangrijk.‘ De onderscheidingen die.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De bedenker van het Daltononderwijs
Advertisements

De kinderen stellen zich graag aan u voor.
Karel Willems I have a dream…….
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Uitleg bijwoordelijke bepaling (bwb)
“De woonplaats van God...”
Feestmarkt vrijdag 1 juni 2012
He, ik ben de sterkste Zelf klikken Wist u dat wij katten helemaal geen bang hebben van jullie honden.
De Slippertjes.
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Tussen Pasen en Pinksteren.
‘’Een beetje tijd!!! Kamunyak.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Mijn Intake Kevin Lutgert Matchpoint. De Voorbereiding naar mijn opleiding Onderzoeken Beslissingen nemen Praten met Matchpoint Gesprek op.
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Burgers regelen het zelf
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Er was eens een koning in een ver land, met een hele mooie dochter. MAAR : Alles wat deze lieve prinses aanraakte smolt direct! Niemand durfde met haar.
Een geluksmopje….. Alleen het lezen van deze mop brengt geluk.
Modern Sprookje Kikkerkoning.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Bij het kolenvuur Johannes
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Kom Hoger Teveel om te vergeven. Mattheüs 18: 21 Toen kwam Petrus bij Hem en zeide: Here, hoeveel maal zal mijn broeder tegen mij zondigen en moet ik.
Vaders & ouwe jongens Moeders & ouwe taarten.
Godsdienst 1 1.
Leidens ontzet 3 oktober.
Ken je me niet meer?.
zo raakte de kooien verlost en jammerden. vlakbij viel hij voor haar op de was.
En inderdaad haar handen werden weer warm.
De dood van de heraut en Jezus' reactie Wim Hoddenbagh Dalfsen, 2 maart 2006.
Mijn spreek beurt gaat over judo
Bidden: Les 5 God, hoort u mij?
Foto 1 Lucia kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat ze bevalt van een kindje.
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
Rode Rozen.
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
LOVE IS IN THE AIR Hoe het allemaal begon Er was eens een vrolijke jongen die hield van scouts,uitgaan en een goei pint pakken met zijn vrienden. M.a.w.
“Beleef de canon” Een vertelproject voor groep 5 t/m 8
Vier broers verlieten het ouderlijk huis om te gaan studeren.. Alle vier werden succesvolle, welgestelde dokters en advocaten..
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
Een liefdesgeschiedenis
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Verander je wereld 2 Samuel 11:1-2 Bij het aanbreken van het voorjaar, de tijd waarin koningen gewoonlijk ten strijde trekken, stuurde David opnieuw een.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
13 november 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:29-34 indien er geen doden opgewekt worden...  vs 29: waarom dopen?  vs.30-32: waarom doodsgevaren.
Floodcom lesworkshop Hoofdpresentatie les
8 maart 2015 Zoetermeer. Efeze dankt te allen tijde in de naam van onze Here Jezus Christus God, de Vader, voor alles, 1Thes.5:18dankt in alles.
Wintersport 2004 Hippach, Oostenrijk /
Lekker gegeten??.
AANGRIJPENDE BRIEF AAN EEN ABORTEUR
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
DE SPIEGEL.
Een geluksmopje….. Alleen het lezen van deze mop brengt geluk.
Onze doelen en visie in beeld
Beelden van de kerk.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Door gebruik te maken van alle nieuwe technologieën met betrekking tot de vruchtbaarheid lukte het een 75 -jarige vrouw een baby te baren.
DE DIAPRESENTATIE VAN !! RONALDO !! De Titel: automatisch na 1sec.
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
Op Schiphol. we vlogen met maatschappij KLM. Dag 1- aankomst Toen we aankwamen was het 16 graden.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Kinderen van het Licht Wandel in het Licht II. 1 Thess.5:1Maar wat de tijden [?] en de gelegenheden [?] betreft, broeders, is het voor u niet nodig dat.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Hallo wij gaan een geschiedenis opdracht maken over de Gouden eeuw.
Mopje… Ontwerp: Wsbrd Ontwerp: Wsbrd. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd voor een gemaskerd bal. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd.
Transcript van de presentatie:

Iets over Henk: ‘Wat ik heb meegemaakt is met geen pen te beschrijven. Ik ben geen held. Wat ik gedaan heb is niet belangrijk.‘ De onderscheidingen die in een lijst hangen lijken iets anders te zeggen, maar over de telefoon vertelde hij al over al die jongens die in de oorlog zijn gevallen. ‘Waarover zou ik dan moeten spreken.‘ Hij diende bij de Coastal Command van de RAF, de Royal Air Force en vloog in de B-25 Mitchell, een middelzware bommenwerper, om Engeland te beschermen tegen Duitse onderzeeërs. 88

De prins opende de eerste sociëteit die Henk Ruyper opzette en kwam ook een tweede keer toen de sociëteit door nood gedwongen verhuisde naar Schiphol. Via (sponsor)contacten met Freddie Heineken en Reinder Zwolsman wist hij de clubs te voorzien van middelen. Henk is of was betrokken bij veteranenclubs- en veteranendagen in Harderwijk en Dronten. Zijn laatste actie was om een straat naar Vera Lynn genoemd te krijgen in zijn vorige woonplaats Almere. Dat lukte niet.

Henk was treasurer en later secretary van de RAFA, was 21 jaar vaandeldrager en is nu life-member. De Royal Air Force Association is een wereldwijde veteranenclub. Voor de Dutch branch organiseerde hij legendarische charity- ball‘s, die in het Hilton in Amsterdam werden gehouden. Negen maal haalde hij Vera Lynn naar Nederland. De Sweetheart of the forces werd zelfs commandeur in de orde van Oranje Nassau, een benoeming waar hij de hand in heeft gehad. ‘Zij heeft zoveel voor de jongens betekend.‘

Deze foto van Dame Vera Lynn werd genomen tijdens haar optreden voor het Rafa Charity Ball in het Amsterdam Hilton op 18 maart Zij draagt hier het onderscheidingsteken van het Commandeurschap in de Orde van Oranje Nassau. Ik heb dit tesamen met de heer van 't Lam voorzitter van de Ver. van Pilotenhelpers "The Escape" en de heer van de Heuvel, bestuurslid van het Voormalig Verzet, aangevraagd. Wim balijon Bedankt, Henk, voor al deze activiteiten!