Een project waar de zon altijd schijnt Nicoline Mulder & Fokke Wijnstra.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Organisatieverandering
Advertisements

wanneer is projectmatig werken geschikt?
K!X is een project van. Wat is K!X? K!X is een project waarin je op een leuke, boeiende en actieve manier met een groep jongeren een promoteam vormt om.
Van koeienboer tot miljoenenmanager Rendement door Samenwerking Johnny Hogenkamp 2 december 2010.
Strategische vernieuwing door propositieontwikkeling
Ouders en Kinderen Centraal
Bedrijventerreinen als economische motor Presentatie door drs. Gerrit Ybema Ybema Economy Solutions Bedrijventerreincongres 2006 Zutphen, 5 oktober 2006.
Uw opdrachtgever zoals hij is Nicoline Mulder 16 november 2006.
Academie voor Management
Kennis maken met Opbrengstgericht werken
basisstrategieën van implementeren (1) bron: Pendlebury
Werk je rot (punt NL) working title Netwerkdetacheren.
Risico’s en gevaren van techniek
Werven van geld Creëren van betrokkenheid
Visie op HNW juni Belang van een Visie Een Visie op Werken is de overkoepelende beschrijving hoe een organisatie werk in de toekomst ziet. De visie.
 Kwalitatieve jeugdopleiding waarin sportieve kansen worden gegeven aan alle jeugdspelers op hun eigen niveau  Van alle jeugdspelers betere voetballers.
Implementeren doe je samen
Projectmatig werken...en dan?
Middenmanagement in positie VO Congres 2013
Een impressie van de werkwijze in groep 3 en 4
“Projectmanagement in het hoger onderwijs”
SAMEN AAN ZET Workshop voor leidinggevenden én docenten.
WIJZE SPREUKEN !.
Hoofdstuk 7 Risicomanagement
Hoofdstuk 3 Inzet voor een project
SLOA vrijval project Bs. Aan de Bron Weert.
De competente projectleider
PLATO™-Intensief- Leadership
Hilde Bellaard van Krachtig Werk
© Kars cum suis bv Benchmarking publiekszaken Workshop Procesmanagement 7 februari 2007.
Kansen voor Samenwerken
Workshop Teamleiders OGW en sturen op OGW.
Valkuilen bij snelle groei van de organisatie
emotionele bankrekening
Innovatie-gunstig Johnson & Johnson
Sjiera de Vries Lector Sociale Innovatie en Verscheidenheid Sociale Innovatie.
Project Management Fails
Met Stakeholders Gedeelde Visie
{ Workshop 1 Verantwoordelijkheden, procedures, openbaarheid Peter Horsman.
Risico’s voor “boatrockers” (non-conformisten) 1.We passen ons aan (worden conformist) omdat we denken ons anders niet te kunnen handhaven 2.We verlaten.
Risicomanagement binnen de decentralisaties
Project Management The future starts now!
6 stappen in Risico management
HOE WORD JE EEN WINNING TEAM?
1 Onderscheid Ethish beleggen, Duurzaam beleggen en Verantwoord beleggen Ethisch beleggen Hierbij is sprake van een zuiver idealistisch motief. “Ethische.
Projectmanagement Hoofdstuk 1 en 2 Het project Roel Grit
Krimp biedt kansen ! 3 november 2015.
H7 Organiseren.
H2 Achtergrond.
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
De andere impact-factor: geïmplementeerde kennis Henk Nies Bijzonder hoogleraar Organisatie en beleid van zorg, VU Raad van bestuur Vilans, Utrecht Postersessie.
Visie van Eigen Kracht Eigen Kracht Centrale. Werkt aan een samenleving waarin participatie en samenredzaamheid van burgers centraal staan Waarin burgers.
Omgaan met verandering Elke verandering is een vernieuwing…
Slimme baasjes hebben een hondenverzekering! Alleen een mens zonder hart kan weerstaan aan een paar grote trouwe hondenogen. Als we in al onze kwetsbaarheid.
GGZ RIBW. GGZ Psy-Portaal Psy-Portaal is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van psychische en psychiatrische klachten voor cliënten vanaf.
LL. HvHK_Kuurne Organisatieontwikkeling >> Strategische planning.
De creativiteit van mevrouw Bol
HELP! Beren op de omgevingsweg
Hoe leg je meer focus op resultaat?
Hoe leg je meer focus op resultaat?
Titel Stap 1 Aanleiding Stap 2 Als we niets doen Stap 4 Aanpak
Leiding geven aan school ontwikkeling
Werkvorm Vergaderen op kleur.
De week van de vrijwilliger
OPEN-KLAS Vernieuwd zorgproject waar leerlingen de verantwoordelijkheid nemen over hun eigen leerproces. Een boeiende werkplek waar leerlingen leren out-of-the-box.
Excursiedidactiek Radboud Docenten Academie
Lessons learned Naar regionale oncologienetwerken.
Sociaal / ethisch ondernemen
EXPERIMENT SHEET A/B TEST
De scope van het project
Transcript van de presentatie:

Een project waar de zon altijd schijnt Nicoline Mulder & Fokke Wijnstra

Projecten en structuur 1.De zon in een project: de motivatie van de projectwerkers 2.Het effect van structuur 3.Het wankele evenwicht van complex projectmanagement 4.Nuttig of waardig projectmanagement 5.Therapie voor projectverslaving

Waarom werken mensen in projecten? om plezier in hun werk te hebben om resultaten te bereiken om in groepen te kunnen werken om leiding te geven aan een team om te denken, analyseren en doen om onder tijdsdruk te presteren om... (waarom werkt u in een project?)

Zeg projecten, zeg... projectopdracht, structuur, tijdplanning, formats, budgetplanning, faseringen, (risico-)analyses, zekerheid, project- hierarchie, resultaatgerichtheid, vergaderplan, rapporten, consolideren, haalbaarheidsonderzoek, procedures, verantwoording, businesscase, control, stakeholdersanalyse, afbakenen, certifi- cering, stuurgroepbespreking, complex, methoden, technieken, beheersen.

Wat doet structuur in projecten? + biedt houvast + geeft duidelijkheid + focust -geeft schijnzekerheid -en schijn’grip’ op een project -beperkt creativiteit en vrijheid -laat talenten onbenut -richt energie op het volgen ervan

Van complex naar complexiteit Projecten: Het wankele evenwicht van een complexe werkelijkheid Het ‘butterfly effect’: kleine veranderingen in de context hebben grote gevolgen voor die stabiliteit Creëer creativiteit, innovatie en “out of the box thinking” Biedt de chaostheorie uitkomst in projectmanagement?

Nuttig of waardig projectmanagement Concreet omschreven eindresultaat bij start Contract Juridisch verantwoordelijk Complex Moeten van... Financieel economisch Bazig Nuttigheid van de mens In de hand vasthouden Verwachtingen over het realiseren van een visie Contact Persoonlijk verantwoordelijk Complexiteit Willen voor... Sociaal economisch Betrokken Waardigheid van de mens Op de hand leggen

Projectmanagement: een glijdende schaal Financieel ec. projectmgt: -Zeer concreet eindresultaat -Keiharde deadline (geld is zelden zo hard) Vb.: Een rijklare gouden koets op prinsjesdag Sociaal ec. projectmgt: -Projectdoel is termen van verwachtingen -Ongeveer binnen tijd en budget blijven Vb.: Heel veel projecten van u! +++ STRUCTUUR in PROJECTMANAGEMENT - - -

Therapie voor projectverslaving 1.Bepaal het minimale structuurniveau 2.Negeer alle hulpmiddelen die geen hulp maar extra (beheers-)last bieden 3.Manage uw project op basis van de talenten van de projectwerkers 4.Spreek met uw opdrachtgever over zijn visie en het project als middel daarbij 5.Blijf trouw aan uw drijfveren!

Een project waar de zon altijd schijnt is een project waarin iedereen kan doen waar hij of zij goed in is waar mensen aan meewerken omdat ze dat wìllen waarvan de projectmanager begrijpt dat structuur volgend is waar niets ‘moet’ behalve dat wat bijdraagt aan het project.

Nicoline Mulder Fokke Wijnstra Dank voor uw betrokkenheid. Succes met uw project!