Diensten Voedselveiligheid Plaagdierpreventie Waterveiligheid
Voedselveiligheid Het uitvoeren van advies bezoeken Hygiene & HACCP Beoordelen van: Algemene bedrijfshygiene Hygienisch werken, persoonlijke hygiene Staat van inrichting Uitvoeren van metingen en registraties in kader van HACCP/Hygienecode Horeca Digitale rapportage Training on the job Indien gewenst en noodzakelijk
Inhoud checklist HACCP Algemeen Registratie HACCP Hygienisch werken Bouwkundige staat Reinheid / Inrichting Temperatuur
Monstername Monstername van kritische producten Conform Hygienecode Oppervlakte monsters ter controle van schoonmaak Monstername na klachten van gasten Onderzoek vindt plaats op ons eigen geaccrediteerde laboratorium
BDW Zelfcontrole Inspectie sluit aan bij werkwijze nVWA. Vanuit inspectie volgt advies en begeleiding. Score Rood < 60 % Score Oranje 60% - 80% Score Groen > 80 %
Bevindingen pilot
Positieve uitkomst pilot Temperatuur Controle van koelingen, vriezers en het warmhouden van producten.
Grote tekortkoming Bouwkundige staat Reinheid Tegelwerk, kitnaden, staat van koelingen, apparatuur, verlichting, plafonds etc. Reinheid Staat van reinheid keuken inrichting, koelingen, afvalverzorging
Grote tekortkoming HACCP registratie Hygienisch werken Aanwezigheid van Hygienecode Uitvoeren van met name temperatuur controle en registratie Hygienisch werken Handenwas regime Het voorkomen van kruisbesmetting
Plan van aanpak Bureau de Wit ExtraTraining / uitleg Leveren van benodigde HACCP documenten Inspectie en advies bezoeken Follow up van verbeteringen bewaken