STRESS Bijbels omgaan met stress ? Wat is stress ? Stress is een vorm van spanning die in het lichaam optreedt als reactie op externe of psychische.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De Vrouw Toen God De Vrouw schiep was hij op de zesde dag nog laat aan het werk. Een engel kwam langs en zei: “Waarom duurt het maken van deze zo lang?”
Advertisements

“Het is allemaal toch maar gedoe”
Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
Jezus en de wet van Mozes.
Ik ben gedoopt! En nu..?. 5 stappen die je moet volgen nu je gedoopt bent.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Het dak eraf Marcus21-12.
De wet van God en de wet van Christus
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
De allergrootste liefde
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
1 Corinthiërs 3:10-15 de bema van God en Christus: Beoordeling van de werken van de gelovigen van het lichaam van Christus.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Genezing!.
Genesis (B-Rasjiet): het begin van alles
Woord van Leven Mei 2011.
EEN VERRASSING KRIJGEN
De visie is Jezus One for all.
Jeruzalem!. Jeruzalem Bezit – vrede Vrede bezitten Werpen (water/woorden) – hersteld (Onder)wijzen – welzijn.
David In God is mijn redding Psalm 62. De 5 boeken van de Psalmen 1-41 Genesis de mens Exodus het volk 73-89Leviticus het heiligdom Numeri.
Bij het kolenvuur Johannes
Groot geloof 1.
Tien treden terug Jesaja 38. tien treden terug Jesaja 38.
Markus En in vele dergelijke gelijkenissen sprak Hij het woord tot hen, naardat zij het konden horen, 1 Op die dag ging Jezus het huis uit.
Wie is mijn naaste? Lucas
…..overrompeld door verdriet
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
De Heer ontmoeten op dag 1 en dag 8
Om te genezen wie gebroken van hart zijn…
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
Het is beter eerst te ontvangen, en dan te geven
Wat bent u waard? Verandering van binnenuit Raamsdonksveer
18 februari 2009GW Hoddenbagh1 Treffende antwoorden van de Heer De Koning schaakmat? Mt22:15-46.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Exodus 35:1-38:20  Herhaling van het sabbatsgebod, het volk levert het materiaal voor de tabernakel en Besaleël leidt.
Bidden: Les 5 God, hoort u mij?
Verlangens van God.
Verlangen naar licht.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
De schepping van Genesis één.
Over hart en gedrag … - VYA 10 augustus
De vreugde van de HEERE.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Wegwijzer naar Jezus Handelingen 8:26-40
Het wordt in de Bijbel gratis aangeboden vanuit een onuitputtelijke bron
Welkom in deze kerkdienst
? Wat zegt de Bijbel erover?
30 november 2014 Zoetermeer. Gezang 1 ('Enige Gezangen') 5 "Gedenkt en viert, met vee en magen, Den Sabbath, na zesdaagse vlijt: God schiep 't heelal.
Verslaving.
Gods aanwezigheid ontdekken
Een voorbeeld dat navolging verdient
How to love GOD back. Deuteronomium 6:5 Heb daarom de HEER, uw God, lief met hart en ziel en met inzet van al uw krachten. Mattheüs 22:36-37 Farizeeën:
1 Het goede leven En iemand uit de menigte zei tegen Hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen. 14 Maar Hij zei tegen.
Dit is liefde, Vincent (het effect van genade) 1.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers
Welkom Gezamelijke avonddienst, zondag 13 december 2015 Voorganger: Ds. H. J. H. Pap Ouderling van dienst: Egbert Duurkoop Organist: H. Snel Lezing: Psalm.
Welkom Voorganger: ds. J. de Kok Ouderling : M. v. d. Velde Organist: J.M. v.d. Berg Schriftlezing: Openb. 12: 1-6.
Het Sabbats Principe Hebreeën 4: Verwarring… Na ons sterven…?!
Ik was verheugd, toen men mij zei: Laat ons naar 't huis des HEREN gaan, om voor Gods aangezicht te staan. Kom, ga met ons en doe als wij. Jeruzalem, dat.
Thema 3. Had ik de liefde niet - ik zou niets zijn ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is.
De discipelen hadden de hele nacht gevist en niets gevangen …
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
De verlamde genezen Lucas 5: Lucas 19:10 Want de Zoon des mensen kwam om zoeken en te redden wat verloren is.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Heb de HEER lief met heel je leven – Deuteronomium 6 HEB JE HEER LIEF MET HEEL JE LEVEN Heb hem lief, met heel je leven. Hem alleen! Neem de jeugd mee.
Nog bepalen… Vriendschap. Benoem drie dingen die jij kenmerkend vindt voor vriendschap Introductieopdracht Kenmerk van vriendschapVerbinding met christen-zijn.
Transcript van de presentatie:

STRESS

Bijbels omgaan met stress ?

Wat is stress ? Stress is een vorm van spanning die in het lichaam optreedt als reactie op externe of psychische prikkels.

- Chronisch in tijdnood zijn. - Met teveel dingen tegelijk moeten bezig zijn. - Vertraging of onderbreking - Geluidshinder

Soorten stress Positieve stress Negatieve stress

Mogelijke gevolgen van stress Hoofdpijn. Moeilijk in slaap raken of veel wakker worden. Spierpijnen. Hartkloppingen. Drukkend gevoel op de borst. Zich altijd moe en lusteloos voelen. Maag- en darmstoornissen. Snel geïrriteerd zijn. Snel huilen.

Verstrooid zijn. Snel vergeten. Concentratiemoeilijkheden. Piekeren. Meer of minder eten. Niet kunnen ontspannen. Geen energie meer hebben. Steeds willen rusten Zich gespannen en onrustig voelen. Vlug emotioneel reageren. Zelden lachen of glimlachen. Sombere en pessimistische gedachten hebben.

Stress in de Bijbel ?

Exodus 20: 9-11 Zes dagen zult u arbeiden en al uw werk doen, maar de zevende dag is de sabbat van de HEERE, uw God. Dan zult u geen enkel werk doen, u, noch uw zoon, noch uw dochter, noch uw slaaf, noch uw slavin, noch uw vee, noch uw vreemdeling die binnen uw poorten is.

David. Alleen bij God vindt mijn ziel haar rust, van Hem komt mijn redding. Vertrouwt op Hem te allen tijde, o volk, stort uw hart uit voor zijn aangezicht Psalm 62: 2, 9

Daniel 6 : 11 Toen Daniël te weten kwam dat dit bevelschrift ondertekend was, ging hij zijn huis binnen. Nu had hij in zijn bovenvertrek open vensters in de richting van Jeruzalem. Op drie tijdstippen per dag ging hij op zijn knieën, bad hij en dankte hij voor het aangezicht van zijn God, precies zoals hij voordien had gedaan.

Martha en Maria Lucas 10:41 Jezus antwoordde en zei tegen haar: Martha, Martha, u bent bezorgd en maakt u druk over veel dingen. Slechts één ding is nodig. Maria heeft het goede deel uitgekozen, dat niet van haar zal worden afgenomen.

Bijbels omgaan met stress ? Rust Besef dat je niet verzocht wordt boven wat je aankunt. Maar wat met mijn zorgen? Liefde onze motivatie waarmee wij in het leven staan.

Liefde onze motivatie! Mat. 22:34-40 Toen de Farizeeën gehoord hadden dat Hij de Sadduceeën de mond gesnoerd had, kwamen zij bijeen. En een van hen, een wetgeleerde, vroeg om Hem te verzoeken: Meester, wat is het grote gebod in de wet? Jezus zei tegen hem: U zult de Heere, uw God, liefhebben met heel uw hart, met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dit is het eerste en het grote gebod. En het tweede, hieraan gelijk, is: U zult uw naaste liefhebben als uzelf.