Op een dag besloot een universiteitsprofessor zijn studenten uit te dagen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Open-up / over de streep
Advertisements

Levensles van de Vlinder
Geloven in de hoop.
De pot mayonaise en het bier Een verhaal met een moraal
Ik wens je De kracht van god.
Jezus en de wet van Mozes.
Alles wat een begin heeft, heeft ook een einde
Gods geboden, geen commando’s
Klik op je linker muisknop
LEVEN NAAR GODS WOORD EXODUS 16:4-30. LEVEN NAAR GODS WOORD EXODUS 16:4-30.
Een professor wilde zijn studenten eens uitdagen.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Vierde zondag van de veertigdagentijd 30 maart 2014 “Laetare” – “Verheug u!” Lukas 18:31-43 Een blinde riep: “Zoon van David heb medelijden met mij!”
De mayonaisepot en de koffie
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
Zeven kleuren Een wijze leermeester ging eens
God is Licht In wat bestond, was Hij het leven. En het Leven was het licht der mensen. Het licht schijn in de duisternis, maar de duisternis nam het niet.
Een verhaal om te onthouden
Peter Strawson.
De zeven wereldwonderen
De zeven wereldwonderen Een lerares vroeg aan een groep studenten om een lijst op te stellen met, volgens hen, de « Zeven Wereldwonderen » van onze tijd.
Er was een man die vier zonen had
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
GOD.
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe een vlinder zijn lijf door de kleine opening.
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
Na de verschillende «grappen » die we mekaar toesturen om te kunnen lachen,is dit een beetje anders. Het is niet de bedoeling je aan het lachen te brengen,
Zou dat GOD… kunnen zijn?
Spanisch Eyes-James Last.
Gezang 186: 1, 3 en 5 Ned. Herv. Bundel 1938
Het Potlood.
EEN VERRASSING KRIJGEN
Wie is de baas?.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
Schriftlezing: Handelingen 25: 23 – 26: 32 Zingen: Psalm 67 : 1, 2, 3
Ik vroeg God... presentation by Booker
Who cares?!. 14 Als het nu etenstijd was, zeide Boaz tot haar: Kom hier bij, en eet van het brood, en doop uw bete in den azijn. Zo zat zij neder aan.
Alles komt door U of niet…?
Ga de weg van de kinderen van het licht en let er goed op, welke weg je bewandelt. Volg het voorbeeld van God en ga de weg van de liefde, zoals Christus,
En inderdaad haar handen werden weer warm.
PANTOFFELS.
Oost-Vlaanderen (in Oost-Vlaams dialect)
Op een dag stond een jonge man midden in de stad en verklaarde, dat hij het mooiste hart had dat men ooit had gezien.
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Bestaat het kwaad?. Bestaat het kwaad? Een universiteitsprofessor besloot op zekere dag zijn studenten uit te dagen.
Verlangen naar licht.
Wie is God? Kun je Hem kennen? Wat kunnen wij van Hem weten?
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Er was eens een oud koppel van 85 jaar
Kinderen
Na hun bezoek aan Abraham vertrokken de twee engelen die God vergezelden naar Sodom en Gomorra, de stad waar Lot en zijn gezin woonde.
Om soms eens dieper over na te denken
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
De Zeven Wereldwonderen Een lerares vroeg aan een groep studenten om een lijst op te stellen met, volgens hen, de ‘Zeven Wereldwonderen’ van onze tijd.
Een geluksmopje….. Alleen het lezen van deze mop brengt geluk.
O Heer, wat ben ik moe!.
De zeven wereldwonderen. Men vroeg aan een groep studenten om een lijst op te stellen met, volgens hen, de « Zeven Wereldwonderen » van onze tijd. Er.
Waarom zou ik geloven? Een uitnodiging om na te denken over je geloof Philip Nunn - De Bron Deel #1: 1 nov 2105 Deel #2: 22 nov 2105.
Kinderen van het Licht Wandel in het Licht II. 1 Thess.5:1Maar wat de tijden [?] en de gelegenheden [?] betreft, broeders, is het voor u niet nodig dat.
27/04/2017 Hoe zie ik God? Mijn godsbeeld.
Jezus steekt zijn verrader de hand toe Een klein maar veelzeggend moment, waarin veel samenkomt, hemel en hel elkaar ontmoeten.
DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus – - niet ‘later.
Welkom Ouderavond: “Filosoferen met ouders”
Les 11 voor 12 maart In de Grote Strijd vocht Petrus een persoonlijk gevecht uit, daarom kan hij ons leren hoe om te gaan met de dagelijkse strijd.
Heb de HEER lief met heel je leven – Deuteronomium 6 HEB JE HEER LIEF MET HEEL JE LEVEN Heb hem lief, met heel je leven. Hem alleen! Neem de jeugd mee.
Illustratie van Kees de Kort Marcus 10:49-52 En Jezus stond stil en zei dat men hem roepen moest. Toen riepen ze de blinde en zeiden tegen hem:
De mayonaisepot en de koffie
Transcript van de presentatie:

Op een dag besloot een universiteitsprofessor zijn studenten uit te dagen.

-“Alles?”, vroeg de professor nogmaals om bevestiging. -”Ja, alles”, was het antwoord van de student.

“In dat geval heeft God ook “ het kwaad” geschapen, correct? Omdat kwaad ook bestaat”, zei de professor…

Daarop had de student geen antwoord en hij bleef stil. De professor was opgetogen dat hij zo nogmaals de kans kreeg te bewijzen dat geloof een mythe was.

Plotseling stak een andere student zijn hand op en vroeg: “Mag ik u een vraag stellen, professor?” “Natuurlijk”, was het antwoord.

“Bestaat kou?” “Natuurlijk”, beantwoordde de professor, “Heb je nooit koude gevoeld?”

“ Feitelijk, meneer, bestaat kou niet. Volgens Natuurkundige studies, is kou te definiëren als de totale en complete afwezigheid van warmte.”

Een voorwerp kan slechts bestudeerd worden indien het energie heeft en overdraagt. En het is de warmte van een voorwerp die de energie overdraagt.

“Zonder warmte zouden voorwerpen inert zijn, niet in staat tot reageren. Derhalve bestaat kou niet. De mensheid creëerde de term kou slechts om het ontbreken van warmte aan te duiden.”

“En duisternis?”, ging de student door. “Het bestaat”, antwoordde de professor

“Opnieuw, meneer, moet ik u ongelijk geven. Duisternis is het totale ontbreken van licht.”

“Licht en lichtsterkte kun je bestuderen, maar duisternis niet. Het prisma van Nichols toont de variëteit aan kleuren waarin licht kan worden ontleed volgens de lengte van de lichtgolven.”

“Duisternis is de term die we creëerden om het totale ontbreken van licht uit te leggen.”

Ten slotte vroeg de student: “En kwaad, meneer, bestaat het “kwaad”?”

“God heeft niet “het kwaad” geschapen. Kwaad is slechts het ontbreken van God in het hart van mensen, het is het ontbreken van Liefde, Menselijkheid en Geloof. Liefde en Geloof zijn als warmte en licht. Zij bestaan. Het ontbreken ervan leidt tot het kwade”

Nu was het de professor die stil bleef..

De naam van de student : Albert Einstein