God is Licht In wat bestond, was Hij het leven. En het Leven was het licht der mensen. Het licht schijn in de duisternis, maar de duisternis nam het niet.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Over ladders en engelen Gods wegen kennen Engelen - OT Genesis 3:24 24 En Hij verdreef de mens en Hij stelde ten oosten van de hof van Eden de cherubs.
Advertisements

Honger, naar GOD. Het motief om te vasten..
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Leven in de kracht van de Heilige Geest
De les van de graankorrel
Ik wens je De kracht van god.
De beroemdste persoon die er is …
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Efeze 3:1-13 Tekstboekje Hoofdstuk 12 en 13
Evangelie der genade Vragen :
JEZUS zegt: Ik ben de Goede Herder Gisteren en Heden Dezelfde.
Jezus onze Hogepriester
Heer, maak van mij een instrument van vrede…
Pinksterfeest 2014 De Heilige Geest die verbinding maakt
Wie is God en wat is Zijn Naam
Ik ben de Bron... Ik ben de Bron... Dit is mijn overvloedig water, zuiver en kristalhelder voor wie dorst naar liefde, affectie, kracht en steun. Dit.
27 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Streeft dan naar de hoogste gaven. En ik wijs u een weg, die nog veel verder omhoog voert. 2.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
MET JEZUS OP WEG DE WEG NAAR HET ECHTE GELUK.
Jezus vroeg zijn leerlingen: `Wie is de Mensenzoon volgens de mensen?' Matt 16/13.
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Er was een tijd dat velen ontzet waren: zijn verschijning was onmenselijk geschonden, en zijn uiterlijk had niets meer van een mensenkind. Maar eens.
Romeinen Denken en Dienen.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
CHARISMATISCH? deel II.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Medewerkers voor de “Goed voor elkaar” activiteiten voor de basisschoolkinderen uit groep 1-4.  19 september “Filmmiddag” vanaf 14:45 uur  26 september.
Rotsen en bergen en water drinken.. EschatonEschaton Het christen leven.
WELKOM TOV’ERS.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Math.23 : 39,  Want Ik zeg u, gij zult Mij van nu aan niet meer zien, totdat gij zegt: Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren !
De aarde.
Het is beter eerst te ontvangen, en dan te geven
GODS DAGELIJKSE LEIDING
Johannes 8: 12 Jezus zegt: Ik ben het licht der wereld, wie Mij volgt zal nimmer in duisternis wandelen, maar hij zal het licht des levens hebben.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Niemand kan tot Mij komen, tenzij de
10 april 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik en overzicht (I) 1Korinthe 12 t/m 14: "de geestelijke uitingen" (12:1) spreken in tongen/talen: de laagste in.
Verlangen naar licht.
Preek Tekst: Johannes 20: 5-9.
de Bijbel is een liefdesbief: Ik heb je lief
Strijd tegen de zonde?.
In Uw licht zien wij het Licht
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Kvl, 26 ad 1) Tacitus, Josephus, Suetonius ad 2) met vele tijd-en plaatsgegevens, NT volledige manussripten uit 350 n.Chr.
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
12 maart 2015 Bodegraven. terugblik...  inleiding op het Johannes-evangelie  de proloog van Johannes 1:1 t/m 3  onderwerp: het woord (>logos) van God,
Waar moet je op letten in deze loopbaan?
Opwekking voor Kinderen 76
De doop in de Heilige Geest
18de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar de lofzang bidden wij tot de handen van Jezus (“Ad manus” v Buxtehude) die de Broden vermenigvuldigden Regina.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
terug naar het paradijs
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Hoe kan het leeg ongelovig hart een ruimte voor God worden?
Kinderen van het Licht Wandel in het Licht II. 1 Thess.5:1Maar wat de tijden [?] en de gelegenheden [?] betreft, broeders, is het voor u niet nodig dat.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Brengen we elkaar aan de voet van het kruis? Door licht en warmte gaat de bloem open Zo gaat ons hart ook open door het licht en de liefde van God.
1 Pinksteren De Heilige Geest als onderpand. 2 Wie immers van de mensen weet wat er in de mens omgaat? Alleen de geest van de mens die in hem is! Zo ook.
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
1. Wat is het verschil … 3. Nat van binnen naar buiten …
Johannes 3:16 Gods liefde voor wie anders verloren gaat Ga, getuig over Jezus Christus Motivatie - de liefde van God - de eer van Jezus Christus de Heer.
Ik heb een licht dat altijd schijnt. Het schijnt overdag en ook ‘s nachts. Als de duisternis komt en de zon niet meer schijnt, dan zal ik blijven schijnen,
Heer, Uw licht en Uw liefde schijnen,
Transcript van de presentatie:

God is Licht In wat bestond, was Hij het leven. En het Leven was het licht der mensen. Het licht schijn in de duisternis, maar de duisternis nam het niet aan (Joh. 1;4) Jezus: “Ik ben het licht der wereld. Wie mij volgt, zal niet in de duisternis wandelen maar het licht des levens bezitten” (Joh. 8;12)

God is Geest Maar de aarde was nog ongeordend en leeg, over de wereldzee heerste duisternis, en God’s Geest zweefde over de wateren (Gen. 1;2) God is een geest, en wie Hem aanbidden moeten in geest en waarheid aanbidden (Joh. 4;24)

God is Liefde Al schenk ik weg al wat ik heb, al geef ik mijn lichaam, om mij te laten verbranden; zo ik de liefde niet heb, het dient mij tot niets (1 kor. 13;3) De liefde; zij vergaat nimmer! (1 kor. 13;8) Geloof, hoop en liefde; maar de grootste daarvan is de liefde (1 kor. 13;13)