Wat houdt je ‘s nachts wakker?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Uit hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen
Advertisements

Hier en hiernamaals.
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Ik wens je De kracht van god.
Psalm 118 vers 11 (ob) De steen, dien door de tempelbouwers Veracht'lijk was een plaats ontzegd, Is, tot verbazing der beschouwers, Van God ten hoofd des.
7 april 2013 Zoetermeer 1. 1Korinthe Maar, zal iemand zeggen, hoe worden de doden opgewekt? En met wat voor lichaam komen zij? 2.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Evangelie der genade Vragen :
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
De allergrootste liefde
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Psalm 8 1 ¶ Voor de koorleider. Op de wijs van De Gatitische. Een psalm van David. HEER, onze Heer, hoe machtig is uw naam op heel de aarde. U die aan.
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
zonder angst voor veroordeling
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1991 Celmar Music! 1/4 WIJ ZIJN MEER DAN OVERWINNAARS (Marcel Zimmer) Refrein: Wij zijn.
Zingen Liedboek 477 : 1,2 Geest van hierboven, leer ons geloven,
God en ons.
Jeruzalem!. Jeruzalem Bezit – vrede Vrede bezitten Werpen (water/woorden) – hersteld (Onder)wijzen – welzijn.
Genade en veroordeling
Gods liefde overwint Romeinen 8:35-39.
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
Romeinen 16:17-23 ernstige slotwoorden. En ik spreek jullie aan, broeders, hen in het oog te houden die onenigheden (twee- stand) teweegbrengen en struikelblokken.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Paulus' toespraak in Antiochië (II)
ONZE HERDER GAAT VOOROP IN 2008
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
Vertrouw helemaal op God 1.Op de proef gesteld. Vertrouw helemaal op God 1.Op de proef gesteld 2.De proef doorstaan.
Alles komt door U of niet…?
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
In de leerschool van het gebed
Job 38 :1 – 4 1 En de HEER antwoordde Job vanuit een storm. Hij zei: 2 Wie is het die mijn besluit bedekt onder woorden vol onverstand? 3.
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
24 augustus 2014 Tollebeek. 'DE TWAALF ARTIKELEN VAN HET ALGEMEEN ONGETWIJFELD CHRISTELIJK GELOOF'... Die geleden heeft onder Pontius Pilatus, is gekruisigd,
31 augustus 2014 Zoetermeer 1. de vorige keer... Handelingen 20  Paulus' derde 'zendingsreis'  is op doorreis naar Jeruzalem  passeert Efeze (waar.
Romeinen 5:19 Zoals door de ongehoorzaamheid van één mens alle mensen zondaars werden, zo zullen door de gehoorzaamheid van één mens alle mensen rechtvaardigen.
De vreugde van de HEERE.
de Heilige Geest van de Hemelse God
de Bijbel is een liefdesbief: Ik heb je lief
13 november 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:29-34 indien er geen doden opgewekt worden...  vs 29: waarom dopen?  vs.30-32: waarom doodsgevaren.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Liturgie Ld.90:1, 2 Ps.32:4 Lz.Romeinen 8:28-39 Ps. 42:4, 7 Ps. 20:1, 2 Ld.90:10, 11 Opw.13 Agenda aanstaande week Zondag 27 juli Ophalen zusters: Mulder.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Zingen Vers 1 Wij weten dat God alles keert ten goede op termijn
15 december 2013 Rotterdam 1. Caesarea – een haven, een poort 2.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Welkom in deze gezamenlijke avonddienst
Welkom in deze kerkdienst
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Vertrouwen.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Multivitaminen voor uw geestelijke weerstand Preek n.a.v. Efeziërs 6:10-20.
Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf  
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
De opgestane Jezus spreekt je aan Het was stil geworden…
*.
Hemels denken.
Les 13 De Zoon wint Wat doe ik hier vandaag?
GEEN VEROORDELING Les 9 voor 2 december 2017.
In Perspectief.
Gods trouw in het verleden en beloften voor de toekomst!
Welkom in deze kerkdienst
Transcript van de presentatie:

Wat houdt je ‘s nachts wakker?

Wat houdt je ‘s nachts wakker?

Wat houdt je ‘s nachts wakker?

Romeinen 8: 31 Wat moeten wij hier verder over zeggen? Als God voor ons is, wie kan dan tegen ons zijn? 32 Zal hij, die zijn eigen Zoon niet heeft gespaard, maar hem omwille van ons allen heeft prijsgegeven, ons met hem niet alles schenken? 33 Wie zal Gods uitverkorenen aanklagen? God zelf spreekt hen vrij. 34 Wie zal hen veroordelen? Christus Jezus, die gestorven is, meer nog, die is opgewekt en aan de rechterhand van God zit, pleit voor ons. 35 Wat zal ons scheiden van de liefde van Christus? Tegenspoed, ellende of vervolging, honger of armoede, gevaar of het zwaard? 36 Er staat geschreven: ‘Om u worden wij dag na dag gedood en afgevoerd als schapen voor de slacht.’ 37 Maar wij zegevieren in dit alles glansrijk dankzij hem die ons heeft liefgehad. 38 Ik ben ervan overtuigd dat dood noch leven, engelen noch machten noch krachten, heden noch toekomst, 39 hoogte noch diepte, of wat er ook maar in de schepping is, ons zal kunnen scheiden van de liefde van God, die hij ons gegeven heeft in Christus Jezus, onze Heer.

Romeinen 8: 31 Wat moeten wij hier verder over zeggen? Als God voor ons is, wie kan dan TEGEN ons zijn? 32 Zal hij, die zijn eigen Zoon niet heeft gespaard, maar hem omwille van ons allen heeft prijsgegeven, ons met hem niet alles schenken? 33 Wie zal Gods uitverkorenen aanklagen? God zelf spreekt hen vrij. 34 Wie zal hen veroordelen? Christus Jezus, die gestorven is, meer nog, die is opgewekt en aan de rechterhand van God zit, pleit voor ons. 35 Wat zal ons scheiden van de liefde van Christus? Tegenspoed, ellende of vervolging, honger of armoede, gevaar of het zwaard? 36 Er staat geschreven: ‘Om u worden wij dag na dag gedood en afgevoerd als schapen voor de slacht.’ 37 Maar wij zegevieren in dit alles glansrijk dankzij hem die ons heeft liefgehad. 38 Ik ben ervan overtuigd dat dood noch leven, engelen noch machten noch krachten, heden noch toekomst, 39 hoogte noch diepte, of wat er ook maar in de schepping is, ons zal kunnen scheiden van de liefde van God, die hij ons gegeven heeft in Christus Jezus, onze Heer.

Romeinen 8: 31 Wat moeten wij hier verder over zeggen? Als God voor ons is, wie kan dan TEGEN ons zijn? 32 Zal hij, die zijn eigen Zoon niet heeft gespaard, maar hem omwille van ons allen heeft prijsgegeven, ons met hem niet alles schenken? 33 Wie zal Gods uitverkorenen AANKLAGEN? God zelf spreekt hen vrij. 34 Wie zal hen veroordelen? Christus Jezus, die gestorven is, meer nog, die is opgewekt en aan de rechterhand van God zit, pleit voor ons. 35 Wat zal ons scheiden van de liefde van Christus? Tegenspoed, ellende of vervolging, honger of armoede, gevaar of het zwaard? 36 Er staat geschreven: ‘Om u worden wij dag na dag gedood en afgevoerd als schapen voor de slacht.’ 37 Maar wij zegevieren in dit alles glansrijk dankzij hem die ons heeft liefgehad. 38 Ik ben ervan overtuigd dat dood noch leven, engelen noch machten noch krachten, heden noch toekomst, 39 hoogte noch diepte, of wat er ook maar in de schepping is, ons zal kunnen scheiden van de liefde van God, die hij ons gegeven heeft in Christus Jezus, onze Heer.

Romeinen 8: 31 Wat moeten wij hier verder over zeggen? Als God voor ons is, wie kan dan TEGEN ons zijn? 32 Zal hij, die zijn eigen Zoon niet heeft gespaard, maar hem omwille van ons allen heeft prijsgegeven, ons met hem niet alles schenken? 33 Wie zal Gods uitverkorenen AANKLAGEN? God zelf spreekt hen vrij. 34 Wie zal hen VEROORDELEN? Christus Jezus, die gestorven is, meer nog, die is opgewekt en aan de rechterhand van God zit, pleit voor ons. 35 Wat zal ons scheiden van de liefde van Christus? Tegenspoed, ellende of vervolging, honger of armoede, gevaar of het zwaard? 36 Er staat geschreven: ‘Om u worden wij dag na dag gedood en afgevoerd als schapen voor de slacht.’ 37 Maar wij zegevieren in dit alles glansrijk dankzij hem die ons heeft liefgehad. 38 Ik ben ervan overtuigd dat dood noch leven, engelen noch machten noch krachten, heden noch toekomst, 39 hoogte noch diepte, of wat er ook maar in de schepping is, ons zal kunnen scheiden van de liefde van God, die hij ons gegeven heeft in Christus Jezus, onze Heer.

Romeinen 8: 31 Wat moeten wij hier verder over zeggen? Als God voor ons is, wie kan dan TEGEN ons zijn? 32 Zal hij, die zijn eigen Zoon niet heeft gespaard, maar hem omwille van ons allen heeft prijsgegeven, ons met hem niet alles schenken? 33 Wie zal Gods uitverkorenen AANKLAGEN? God zelf spreekt hen vrij. 34 Wie zal hen VEROORDELEN? Christus Jezus, die gestorven is, meer nog, die is opgewekt en aan de rechterhand van God zit, pleit voor ons. 35 Wat zal ons SCHEIDEN van de liefde van Christus? Tegenspoed, ellende of vervolging, honger of armoede, gevaar of het zwaard? 36 Er staat geschreven: ‘Om u worden wij dag na dag gedood en afgevoerd als schapen voor de slacht.’ 37 Maar wij zegevieren in dit alles glansrijk dankzij hem die ons heeft liefgehad. 38 Ik ben ervan overtuigd dat dood noch leven, engelen noch machten noch krachten, heden noch toekomst, 39 hoogte noch diepte, of wat er ook maar in de schepping is, ons zal kunnen SCHEIDEN van de liefde van God, die hij ons gegeven heeft in Christus Jezus, onze Heer.

Romeinen 8: 31 Wat moeten wij hier verder over zeggen? ALS GOD VOOR ONS IS, wie kan dan TEGEN ons zijn? 32 Zal hij, die zijn eigen Zoon niet heeft gespaard, maar hem omwille van ons allen heeft prijsgegeven, ons met hem niet alles schenken? 33 Wie zal Gods uitverkorenen AANKLAGEN? GOD ZELF SPREEKT HEN VRIJ. 34 Wie zal hen VEROORDELEN? CHRISTUS JEZUS, die gestorven is, meer nog, die is opgewekt en aan de rechterhand van God zit, PLEIT VOOR ONS. 35 Wat zal ons SCHEIDEN van de liefde van Christus? TEGENSPOED, ELLENDE OF VERVOLGING, HONGER OF ARMOEDE, GEVAAR OF HET ZWAARD? 36 Er staat geschreven: ‘Om u worden wij dag na dag gedood en afgevoerd als schapen voor de slacht.’ 37 Maar wij zegevieren in dit alles glansrijk dankzij hem die ons heeft liefgehad. 38 Ik ben ervan overtuigd dat dood noch leven, engelen noch machten noch krachten, heden noch toekomst, 39 HOOGTE NOCH DIEPTE, OF WAT ER OOK MAAR IN DE SCHEPPING IS, ons zal kunnen SCHEIDEN van de liefde van God, die hij ons gegeven heeft in Christus Jezus, onze Heer.

Het borstpantser van de Heilige Patrick Ik omgord mij vandaag met de kracht van Christus' vleeswording en van zijn doop, Met de kracht van zijn kruisiging en zijn begrafenis, Met de kracht van zijn opstanding en zijn hemelvaart, Met de kracht van zijn wederkomst voor het laatste oordeel.

Het borstpantser van de Heilige Patrick Ik omgord mij vandaag Met Gods kracht om mij te leiden, Met Gods macht om mij te steunen, Met Gods wijsheid om mij te onderrichten, Met Gods oog om mij te behoeden, Met Gods oor om mij te horen, Met Gods woord om voor mij te spreken, Met Gods hand om mij te bewaren, Met Gods weg om die te bewandelen, Met Gods schild om mij te beschermen, Met Gods Geest om mij te beveiligen Tegen de strikken van de demonen, Tegen de verleidingen van de ondeugden, Tegen de neigingen van de natuur, Tegen elkeen die boosheid tegen mij beraamt, Ver of dichtbij, alleen of met meerderen.

Het borstpantser van de Heilige Patrick Christus met mij, Christus voor mij, Christus achter mij, Christus in mij, Christus beneden mij, Christus boven mij, Christus ter rechter- en Christus ter linkerzijde, Christus in de breedte, Christus in de lengte, Christus in de hoogte, Christus in het hart van ieder die aan mij denkt, Christus in de mond van ieder die over mij spreekt, Christus in elk oog dat mij ziet, Christus in elk oor dat mij hoort.

Het borstpantser van de Heilige Patrick De verlossing komt van de Heer. De verlossing komt van Christus. Moge uw verlossing, Heer, altijd met ons zijn. Nakijken? Reageren? http://petrakerkpreken.wordpress.com/ (ook voor de hele tekst van Het borstpantser van de Heilige Patrick)