Het dak eraf Marcus21-12.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Advertisements

Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Discipelschap.
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
… en wat wil Jezus van jou?
Stromen van levend water Johannes
de genezing te Bethesda
Heer, maak van mij een instrument van vrede…
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Bestemming God eren ….
MARKUS 2 vers 1 t/m 12 Toen Jezus enkele dagen later terugkwam in Kafarnaum, werd bekend dat Hij weer thuis was. Er stroomden zoveel mensen toe, dat er.
de centurio te Kapernaüm
1 Corinthiërs 3:10-15 de bema van God en Christus: Beoordeling van de werken van de gelovigen van het lichaam van Christus.
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
“Ik kan dit niet oplossen...” “Ik zal de weg voor jou banen”
1 donderdag 6 december 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 12 donderdag 6 december 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 12.
1 Samuël 16:1-13 Samuël zalft David
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
Zegen & vloek deel II.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Psalm ste boek 2-de boek 3-de boek 4-de boek 5-de boek Genesis Exodus Leviticus Numeri Deuteronomium 2.
1 Begin van het Evangelie van Jezus Christus. 2 Gelijk geschreven staat bij de profeet Jesaja: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw.
Bij het kolenvuur Johannes
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
de bloeiende staf van Aäron
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1. 1 En Hij (=Jezus) kwam Jericho binnen en ging erdoor. 2.
Groot geloof 1.
De Ben Adam Psalm 8.
14 maart 2013 bijbelstudie nr. 6 Vanaf hoofdstuk 3:4.
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
David, een profeet psalm 16.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Markus En in vele dergelijke gelijkenissen sprak Hij het woord tot hen, naardat zij het konden horen, 1 Op die dag ging Jezus het huis uit.
Wie is mijn naaste? Lucas
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Verpakt.
Is het allemaal wel waar?
Math.23 : 39,  Want Ik zeg u, gij zult Mij van nu aan niet meer zien, totdat gij zegt: Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren !
Om te genezen wie gebroken van hart zijn…
Christelijke Vrijheid
Leviticus 15:25 Wanneer bij een vrouw lange tijd bloed vloeit … dan zal zij gedurende al de tijd dat zij vloeit, onrein zijn.
Wie is God voor jou?.
Genade schenken 1.
Verlangen naar licht.
BOODSCHAP zondag 14 september 2014
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Handelingen 5: 1 En een zeker man, met name Ananias, met zijn vrouw Saffira, verkocht een eigendom, 2 hield iets van de opbrengst achter, met medeweten.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
15 februari 2015 Urk. Marcus 3 7 En Jezus trok Zich met zijn discipelen terug naar de zee. En een talrijke menigte uit Galilea ging mede.
De jonge Samuël was... hoofdstuk 1: uit een onvruchtbare vrouw geboren hoofdstuk 2: eerstegeborene, priesterlijk 3.
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
1. Godsvreze > godsvrucht > Duits: furcht = vreze ~ Engels: frighten = bang maken 2.
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
27 okt Zoetermeer 1. voorgeschiedenis  Paulus bezoekt de tempel (21:27)  'ontwijding van de heilige plaats' (21:28)  bijna vermoord (21:31) 
Op heterdaad... Johannes
De wapenrusting van God 5. SCHILD, HELM & ZWAARD.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
Evangelische gemeente de Brug. Wat is het oude leven? Wat is het nieuwe leven? Waarom moet je gedoopt worden?
Bartimeüs 10 jan Zoetermeer.
14 april 2016 Bodegraven. vorige keren... Johannes 4  onderbreking in de geschiedenis: Jezus blijft twee dagen in Samaria  Samaria, beeld van...  de.
De verlamde genezen Lucas 5: Lucas 19:10 Want de Zoon des mensen kwam om zoeken en te redden wat verloren is.
VERWACHTINGSDIENST….
Marcus 2: 1-12 Jezus ging naar het dorp Kafarnaüm.
Transcript van de presentatie:

het dak eraf Marcus21-12

Marcus 2 1 En toen Hij weder te Kafarnaum gekomen was, hoorde men na enige dagen, dat Hij thuis was.

Marcus 2 2 En velen kwamen bijeen, zodat zelfs de ruimte bij de deur hen niet meer kon bevatten, en Hij sprak het woord tot hen.

Marcus 2 3 En zij kwamen en brachten een verlamde tot Hem, die door vier mannen gedragen werd.

Marcus 2 4 En daar zij deze niet tot Hem konden brengen vanwege de schare, namen zij de dakbedekking weg boven de plaats, waar Hij was... 19 En toen zij geen gelegenheid vonden om hem binnen te dragen, vanwege de schare, gingen zij het dak op en lieten hem met zijn bed door de tegels in het midden neder, vlak voor Jezus. Lucas 5

Gen 11:3 En zij zeiden tot elkander: Welaan, laten wij tichelen maken en die goed bakken. En de tichel diende hun tot steen en het asfalt diende hun tot leem. Ex 1:14 ja, zij maakten hun het leven bitter door harde slavenarbeid met leem en tichelstenen en door allerlei arbeid op het veld. Ex 5:7 ... het volk geen stro meer geven om tichelstenen te maken ... zij moeten nu zelf stro gaan verzamelen... Jes 65:3 ... een volk, dat Mij bestendig openlijk krenkt door ... offers te ontsteken op de tichelstenen...

Marcus 2 4 ... en na het dak opengebroken te hebben, lieten zij de matras neder, waarop de verlamde lag.

5 En daar Jezus hun geloof zag... Marcus 2 5 En daar Jezus hun geloof zag... = van de vier man + de verlamde

5 ...zeide Hij tot de verlamde: Kind, uw zonden worden vergeven. Marcus 2 5 ...zeide Hij tot de verlamde: Kind, uw zonden worden vergeven. lett. wordt bevrijd van de zonden van je! 19 om aan gevangenen loslating te verkondigen en aan blinden het gezicht, om verbrokenen heen te zenden in vrijheid, om te verkondigen het aangename jaar des Heren. Lucas 4

Marcus 2 6 Nu waren daar enige van de schriftgeleerden gezeten en zij overlegden in hun harten:

Marcus 2 7 Wat spreekt deze aldus? Hij lastert God. Wie kan zonden vergeven dan God alleen? = van zonden bevrijden

Marcus 2 8 En Jezus doorzag terstond in zijn geest, dat zij aldus in zichzelf overlegden, en Hij zeide tot hen: Waarom overlegt gij deze dingen in uw harten?

Marcus 2 9 Wat is gemakkelijker, tot de verlamde te zeggen: Uw zonden worden vergeven, of te zeggen: Sta op en neem uw matras op en wandel? lett. je wordt bevrijd van de zonden van je!

Marcus 2 10 Maar, opdat gij moogt weten, dat de Zoon des mensen macht heeft op aarde zonden te vergeven; zeide Hij tot de verlamde: > Psalm 84 "ben Adam" = de zoon (erfgenaam) van Adam)

Marcus 2 10 Maar, opdat gij moogt weten, dat de Zoon des mensen macht heeft op aarde zonden te vergeven; zeide Hij tot de verlamde: lett. volmacht (Gr. exousia) = bevoegdheid om namens een ander te handelen

Marcus 2 10 Maar, opdat gij moogt weten, dat de Zoon des mensen macht heeft op aarde zonden te vergeven; zeide Hij tot de verlamde: = van zonden te bevrijden

sta op neem uw matras op en wandel Marcus 2 11 Tot u zeg Ik, sta op, neem uw matras op en ga naar uw huis. M.a.w. het tweede woord is een uitbeelding van Jezus' eerste woord: sta op neem uw matras op en wandel

Marcus 2 12 En hij stond op, nam terstond zijn matras op en ging voor aller oog naar buiten, zodat zij allen ontzet waren en GOD verheerlijkten, zeggende: Zo iets hebben wij nog nooit gezien!

28 Komt tot Mij, allen, die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven; 29 neemt mijn juk (= de rust!) op u en leert van Mij, want Ik ben zachtmoedig en nederig van hart, en gij zult rust vinden voor uw zielen; 30 want mijn juk is zacht en mijn last is licht. Matteus 11