Patiëntveiligheidskaart in het TweeSteden ziekenhuis

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
HANDELINGSPLAN IN SCHOOL Margie van de Kerkhof, begeleider passend onderwijs
Advertisements

Duizenden mensen in de zorg zetten zich in 26 JUNI CHANGE DAY NEDERLAND Iedere dag staan er duizenden mensen in de zorg klaar om anderen te helpen. Zij.
Concept Voorstellen. De Concepten  Website & QR Code  Website & Mobile App  Website & Advertising.
Concept Voorstellen. Het Concept Ons definitieve concept is een informatieve website met informatie over de uitgaansgebieden en uitgaansgelegenheden in.
Les 4 BEIJUM IN DE TIJD VAN BURGERS EN STOOMMACHINES
WAK-inspiratiedag Vlaamse Opera, Gent 1 Week van de Amateurkunsten.
Ervaring project Op Eigen Benen Vooruit Projectleidersbijeenkomst 6 september Trudi Taat Verpleegkundig Specialist.
Schoolpartnerschappen in Europa
Kandinsky College Malderburchtstraat
  Droogbed (+) cursus.
Aanpassing Selectie beleid. Waarom aanpassingen in het huidige selectie beleid?
Excel, zin in een potje Zeeslag?
INSTRUCTIE 1: Verzamel zoveel mogelijk verschillende soorten gekleurd papier en pakpapier. Vergeet geen zwart en wit papier. Zorg dat ieder van jullie.
Toelating tot Geneeskunde in Nijmegen
Van Federatie naar Fusie: geloof en gemeente centraal
Voortgangspresentatie Jonatan Bruggeman
HOORCOLLEGE V2 ASSESSMENTS CMD
Werken met Nurse practitioners: “effecten van functie differentiatie op de grens van care en cure". Ik wil graag iets vertellen over mijn promotie onderzoek.
Medmec04 Engagement Les 2. agenda Teams vormen Maatschappelijk thema bepalen Ontwerpprocedure opstellen Dummie Procesverslag.
Media & Creativiteit / Pia Terstroet (wiki)
Medmec04 Engagement Les 2. agenda teams vormen maatschappelijk thema bepalen ontwerpprocedure opstellen dummie procesverslag.
6.8, De Vrede van Bresk-Litovsk Eerste Wereldoorlog.
Deskundigheidsbevordering palliatieve zorg
Een regionaal team een taak
Bevraging huisartsen /09/2005 Wat werd bevraagd? Enquête 1: verslaggeving (op naam)  Tevredenheid m.b.t de wijze van verslaggeving  De wijze.
KNOV-praktijkaccreditering
Gebaren als didactisch middel Gebaren kunnen een bijdrage leveren aan het klassenmanagement, aan het zichtbaar maken van kennis en bij het woordeloos communiceren.
Optimale Parkinsonzorg
Donderdag 25 november 2010 Onderzoeker Architectuur als hefboom in de zorg vanuit verschillende perspectieven Patiënt Overheid Specialist Manager Zorgaanbieder.
Hoe scoort het curatieve zorgstelsel in een land in 2013
Pass’t Montessorionderwijs ?
Arbitrage Jongste Jeugd: Voor de jongste jeugd wedstrijden levert ieder team (net als op het veld) 1 spelleider. Jeugd: Voor de jeugd wedstrijden levert.
Casuïstiekbespreking Dementie en palliatieve zorg
van schooladvies tot inschrijving
Het presenteren van het onderzoek
Media en creativiteit Herfst les 3.
Evalueren om te leren Kracht van Beoordelen
Lees de volgende dia’s aandachtig !
Nieuwland,Schiedam Visuals wijkbranding. Wat is jouw favoriete plek in de regio?Wat betekent die plek voor jou en welke waarden vertegenwoordigt die plek.
Inhoud  Hoe is het project geïntroduceerd?  Wie deed er mee?  Hoe zitten de posters in elkaar?  Hoe ging de uitreiking?  Tip voor de gemeenteraad.
Presentatie ledenbijeenkomst Viteria d.d dagen decentralisaties, Een zegen of een vloek? Tonny van Hensbergen, Federatie Opvang “Ieder mens.
• Debriefing • Voorgaande campagnes • Hoe hebben wij dit aangepakt?
ZorgSaam Kliniek Hulst. Ontstaan ZorgSaam Kliniek Hulst ± 1986: Politieke belofte bouw dagbehandelingsunit bij de polikliniek Hulst. Wens om huisartsenpraktijken.
Denise Goessens-Nix, ketencoördinator CVA keten Parkstad Utrecht, 7 oktober 2015.
Nu is het plan om een map op een van de 2 computers te plaatsen en die te simpel te delen naar die andere computer ook wel SFS (Simple File Sharing) genoemd.
Deze presentatie is bedoeld om een algemeen beeld geven van het doel, de mogelijkheden en het uiterlijk van het ouderportaal. Voor een compleet beeld is.
Joachim Tilanus en Harm-Jans Muntinga 3 december 2013 Huisartsenbijeenkomst.
Vrouwen hebben altijd het laatste woord !!!!
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
Zorgvraagzwaarte grz Welkom Informatiebijeenkomst 24 april 2014 Mark de Rijter Manager ziekenhuiszorg, DBC-Onderhoud.
In gesprek met zorgprofessionals Netwerkdag BVN 2 juni 2012 Marga Schrieks, Greta Antuma.
Toelichting en uitleg bij deze tool  Hoe is deze tool tot stand gekomen? Tijdens het MT van verschillen (V)SO scholen in het midden van het land. Naast.
De Triadekaart een introductie. Koorleden Medewerkers Vrienden van vroeger Buren Sportmaatjes Familie Gezin.
Samen goed voor later! Een democratische oefenplaats, daar horen ook ouders bij; een good practice.
Professionele nieuwsgierigheid Coaching en gesprekstechnieken
Vaardigheden 1. Het opzetten van een vaardighedenlijn voor leerlingen van de brugklassen. 2. Voor vakdocenten inzichtelijk maken wanneer welke vaardigheden.
EXAMEN 2015 “ANDERS” + DE GOUDEN TIPS.
Wij zijn FLEX Finn Megan Anouk Nina
Sociaal Maatschappelijke Dimensie – 1.1 Jezelf zijn
Een instructie schrijven
RVC – Clinical Assistant
Big Maus en PV presenteren Ja, je mag één keer raden !
volgende bladzijde terug
Alle Neuzen Dezelfde Kant Op?
Werkgroep transmurale communicatie
Mediawijsheid Netiquette.
Methodisch handelen Week 1. Methodisch handelen Week 1.
EXPERIMENT SHEET A/B TEST
Voorbeeld. Tijdens een SLB les heb ik mijn netwerk in kaart gebracht. Ik kwam er achter dat mijn netwerk niet zo heel groot is. Als ik kijk naar welke.
Informatiebijeenkomst Buurtteams Amsterdam & Aanvullende ondersteuning Wmo 9 en 18 september 2019.
Transcript van de presentatie:

Patiëntveiligheidskaart in het TweeSteden ziekenhuis

De verschillende stappen: Overleg met onze OM’ers (organisatorische managers) van de zorgeenheden over: Wat zij van de patiëntveiligheidskaart vinden. Hoe zij denken dat ze deze op de verpleegafdelingen kunnen gebruiken.

Resultaten overleg OM’ers: Drie verschillende mogelijkheden om de patiëntveiligheidskaart op de verpleegafdeling in te zetten. Ook behoefte aan een kaart voor de polikliniek.

Mogelijkheden verpleegafdeling: Een poster op A3 formaat dat opgehangen wordt op de verpleegafdeling (zichtbaar voor patiënten) Patiëntveiligheidskaart op A4 formaat voor in de patiënteninformatiemap (op de kamer) Op A5 formaat voor in het nachtkastje van de patiënt Naast één van deze mogelijkheden, wordt de patiëntveiligheidskaart met iedere patiënt tijdens het opnamegesprek besproken.

Poster polikliniek Met behulp van ‘tips voor in de spreekkamer’ tekst gemaakt in overleg met medisch specialist Hierbij illustraties laten maken

En daarna: Voorstel voor invoering op verpleegafdeling en polikliniek besproken in de centrale teams patiëntveiligheid en patiëntenparticipatie En ………….. Goedgekeurd door beide teams.

En nu ………….. Tijdens de patiëntveiligheidsweek (vanaf 22 november) worden de kaarten geïntroduceerd. Vanaf dan ga ik (samen met 2 collega’s) in alle teamoverleggen op de verpleegafdelingen en poliklinieken het gebruik van de kaart toelichten.

Over een half jaar: Evalueren wij het gebruik van de patiëntveiligheidskaarten/posters door middel van onze patiëntenenquêtes.