De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gebaren als didactisch middel Gebaren kunnen een bijdrage leveren aan het klassenmanagement, aan het zichtbaar maken van kennis en bij het woordeloos communiceren.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gebaren als didactisch middel Gebaren kunnen een bijdrage leveren aan het klassenmanagement, aan het zichtbaar maken van kennis en bij het woordeloos communiceren."— Transcript van de presentatie:

1 Gebaren als didactisch middel Gebaren kunnen een bijdrage leveren aan het klassenmanagement, aan het zichtbaar maken van kennis en bij het woordeloos communiceren.

2 Stiltegebaar Met het stiltegebaar vraagt je om aandacht. Leerlingen herhalen het gebaar en daarmee is snel de aandacht centraal. Foto stilte gebaar

3 Voordelen stiltegebaar Verbaal vragen om aandacht is niet meer nodig. ssssst geluid maken, is niet meer nodig. Nooit meer boos worden bij het vragen om aandacht.

4 Sanctie bij het stiltegebaar Iemand die niet op wil letten kunt u even apart zetten. Als de sanctie zwaarder is, kunt u dat het beste van te voren aankondigen.

5 Kennis zichtbaar maken bij multiple choice. GebaarGekozen antwoord Hand boven het hoofd 1 Hand ter hoogte van de mond 2 Vuist ter hoogte van de borst 3 Vuist ter hoogte van de buik 4 Vier foto’s

6 Toetsen Met gebaren U laat op het bord een meerkeuze vraag zien. Alle leerlingen antwoorden met een gebaar. U weet nu zeker dat iedereen na gaat denken na een vraag. Zonder gebaren U laat op het bord een meerkeuze vraag zien. U vraagt wie het antwoord weet. Drie leerlingen steken hun vinger op. U geeft één het woord. Van de overige leerlingen weet u niet of zij het antwoord weten.


Download ppt "Gebaren als didactisch middel Gebaren kunnen een bijdrage leveren aan het klassenmanagement, aan het zichtbaar maken van kennis en bij het woordeloos communiceren."

Verwante presentaties


Ads door Google