Bas van der Lans Sanne Schumacher Henno van de Hee “The BIGGER picture” Public design – concept 3.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Advertisements

Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Groepje: Alissa Beijdorff Mark Aarden Maurice America Brad Bijtjes
Hoe ruim ik mijn kamer op?
Public Design. Museumplein, 8 november In de nacht van 7 op 8 november is door een nog onbekend iemand het museumplein onder handen genomen. Het lijkt.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Mannus Menting 11 november 2009 Project Week 1 Foto’s van reclame onderweg.
Concept Voorstellen. Het Concept Ons definitieve concept is een informatieve website met informatie over de uitgaansgebieden en uitgaansgelegenheden in.
Door: Karlijn, Amber & Stefani. H23.
Hoofdstukken 15 en 16.  als spelers meer keuze hebben kunnen nieuwe verhalen ontstaan. Hoe kan ik meer keuzes brengen?  Conflicten leiden tot meerdere.
PUBLIC DESIGN Bas van der Lans, Henno van de Hee en Sanne Schumacher.
Project week 1 Foto’s van reclame onderweg
Kweekverslag van de sitta europaea
Denken en gewoon doen. Leren is eerder het vuur aansteken dan een emmer vullen.
Reflecties van de waarheid
Loverboys.
Public design – Concept 1
Public design - Concept 1
Op de hoek van de straat Bewerkt door Dries,Vincent en Laurent Les 10.
WIJZE SPREUKEN !.
Woord van Leven Woord van Leven April 2012 April 2012.
Vormen van bestuurlijke lichtheid CoP Conferentie d.d. 7-8 december 2006 Carol van Eert secretaris-directeur.
Vriendschap made by bep powerpointsite-bep.
Gezondheidscentrum Probleem: Slecht onderhouden gezondheidscentrum Oplossing: Opknappen van gezondheidscentrum (De Horstacker)
Tekenopdracht Voor en achter elkaar.
Het Debat Opbouw en inhoud.
Hoe en waarom brengt de burger zijn snoeihout snel naar de biomassa verbrander? Van consument tot biomassaleverancier.
Sjoerd Kooiker (met dank aan Josje den Ridder)
Inspirerend Coachen - praktijkervaring - het G®ROW kader
The Commons Game. Prinses op de ERT Bespreek de volgende punten in 4-tallen: 1. Het spel Was het gedrag van de spelers succesvol? Is er een winnende.
OO Analyse in de praktijk OO Analyse in de praktijk V Enkele Design Patterns.
Public design – Concept 2 Pascal Burggraaf Pim Donkerlo Joris van Laernhoven Wakker worden!
Public design – Concept 1 Pascal Burggraaf Pim Donkerlo Joris van Laernhoven Binnenhofje.
Public design - Concept 2 Rob Oudejans Tom Dekker Sascha Magendans.
Eerste Concept Tweede Concept Defenitief Concept Onderzoek Concept Ontwerp Uitvoering the Movie.
Public Design 2008 Andreas Pantelis, Irvin Appiah, Jacques Duerinck.
Ciara ‘The Sand’. Opdracht Observeer het publiek tijdens je bezoek.
Uitgaansmogelijkheden voor jongeren
Conflicten! Lastig of een kans op ontwikkeling?
Boerhaaveplein. Van wie komt de vraag om een aanpassing van het plein?  Van buurtbewoners met kinderen  Van buurtkinderen  Van schoolkinderen  Van.
Public Design Technologisering Paul van Den Hogen Martino Wullems.
wijze weetjes rustig in je eigen tempo klikken pps:
The medium is the message
HELP MIJN KIND IS DRUK! Welkom en voorstellen Karin Ariës
Loopbaan&burgerschap. WAT HEB JE NODIG ?  KENNIS ( THEORIE)  INZICHT (VERSCHILLENDE INVALSHOEKEN)  VAARDIGHEDEN.
Ik wilde je graag voor het komende weekend voor een barbecue uitnodigen. Iedereen komt naar mij toe. Kijk op het volgende plaatje waar je moet zijn.
 3SIGN  Studievereniging tegenover studentenvereniging  Uitleg over gehouden enquêtes.
Communicatie met ouders
5.3 Werk aan de winkel? Iedere werknemer heeft recht op het wettelijk minimumloon.  … … De betekenis van wettelijk minimumloon is: © Noordhoff Uitgevers.
Ik wou dat ik een vulkaan was, dan kon ik de hele dag roken en zou iedereen zeggen: "kijk hij werkt".
Wij willen jullie graag uitnodigen voor een barbeque komend weekend op ons nieuwe zomeradres.
Tekenopdracht Voor en achter elkaar.
Altijd online!.
Agenda Informatie over pesten Wat doen kinderen online?
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Lichtkracht een creatief project voor en mèt jou!
Apartamenta “Bouwvallia” Groeten uit Kluswoude Deel 5.
Zo doen we dat op De Wissel. Inhoud  Onze visie  Onze doelen  Afspraken  Tips  Facebook  Twitter  Youtube  Tot slot.
Plan voor uitvoering. Gebruik je boek Begin bij 8.4 de innovatiecyclus Stap 1 is eigenlijk het onderzoek wat je al gedaan hebt Je begint je ontwerp met.
Workshop Identiteit?.
Wie zijn wij? Graag willen wij ons eerst aan u voorstellen. Wij zijn Brando en Lianne met Samuel, Ruth, Salomé, Yaela en Jaimie van Oosten, Arjan, Marissa.
Methodiek: Plancyclus
WAT maakt ons UNIEK?. We houden van aanpakken! We leren door gewoon te doen de praktijk We houden niet van boeken We zijn schatten We willen graag nu.
Intensieve contextbegeleiding "De Vuurvogel" Informatiebrochure voor de jongere Hallo daar! Dit is onze informatiebrochure. Lees hem aandachtig door en.
Voorlichting vuurwerk. Wat is vuurwerk? zIIFGM zIIFGM.
1.7 Iedereen is bezig Samengestelde zinnen. Opa heeft alles wat zijn hartje begeert. Opa wil graag een hut hebben. Kun je hier één zin van maken?
Netwerkmarketing Hoe vindt je nieuwe klanten? In deze training 1.Je 100+ lijst 2.Je dagelijkse bezigheden 3.Verandering van denken.
Healthwise/UMCG voorjaarssymposium
Transcript van de presentatie:

Bas van der Lans Sanne Schumacher Henno van de Hee “The BIGGER picture” Public design – concept 3

Winkelcentrum City Plaza Voor wie? Welke mensen komen er? Voor een heel divers (winkel)publiek, van student tot huisvrouwen met (of zonder) kleine kindertjes. Eigenlijk kan je wel zeggen voor “iedereen”. Waaronder ook daklozen, politie, hangjongeren en straatmuzikanten. Hoe gedragen deze zich hier? Mensen gedragen zicht hier erg verschillend. Dit hangt af van de groep die bedoeld word. Winkelpubliek houd zich bezig met winkelen en is variërend van stilletjes tot luidruchtig. Daklozen proberen mensen een krantje te verkopen op een rustige manier. Straatmuzikanten zijn vrij stil naast de muziek die ze maken. Hangjongeren zijn te vaak luidruchtig op een vervelende manier en de politie probeert deze dan ook vaak weg te sturen of in toom te houden.

Hoe is de plek ingedeeld? (zon/schaduw/gebouwen/andere objecten) Het winkelcentrum zou je kunnen zien als een 3 poot, 3 lange gangen die op één centraal punt tot elkaar komen. Het plafond is van glas en zo heb je door het hele winkelcentrum ontzettend veel lichtinval. Boven het winkelcentrum zijn appartementen gebouwd en onder het winkelcentrum is een parkeergarage. Welke rol zou hij voor wie beter moeten spelen? De rol voor het winkelpubliek. Het gebeurt nog te vaak dat winkelpubliek lastig word gevallen door jongeren die in het midden of aan de uiteinden van de gangen op bankjes zitten. Deze jongeren hebben dagelijks vrijwel niks te doen en vinden het een uitdaging om winkelpubliek te zieken, meisjes na te roepen en de politie proberen te ontlopen. Winkelcentrum City Plaza

Maatschappelijke issue Het gedrag van hangjongeren in een winkelcentrum kan vaak niet door de beugel. Zo worden meisjes nageroepen, mensen (vaak ook jongeren) uitgescholden en winkelend publiek op wat voor manier ook onnodig lastig gevallen. Deze hangjongeren hebben overdag waarschijnlijk niks te doen en zoeken dan met elkaar vertier in een winkelcentrum waar eigenlijk altijd wel wat te doen, te zien, of te beleven valt. Niet alleen winkelpubliek ondervind last van deze groep jongeren, maar ook de winkels en werknemers.

Interventie Aangezien er op bijna alle plekken binnen het winkelcentrum camera’s hangen willen wij deze graag gaan gebruiken. In het midden van het winkelcentrum hangt een groot elektronisch reclamebord. De hangjongeren die de problemen veroorzaken zitten vrijwel altijd op bankjes die uitzicht bieden op dit reclamebord. Wij willen dat wanneer er overlast is in het winkelcentrum, deze jongeren groot geprojecteerd worden op het reclamebord. Hangjongeren houden er over het algemeen niet van om zo groot “in the picture” te staan en zullen door meerdere mensen met de nek worden aangekeken. Design strategie ‘Design to debat’ Directe betrokkenen Vooral de hangjongeren, maar eigenlijk kan je wel het hele winkelpubliek zeggen. Concept

Vragen??