Kerst 2012 God is bij de mensen komen wonen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Jezus vol liefde, U wilt ons leiden. Wij prijzen U als onze Heer
Advertisements

Christengemeenschap De Goede Herder
De Tabernakeldienst Studiemateriaal : Heiligdomsleer © AGO 2013
De schepping.
Kinderkerstviering 2012 Hervormde kerk Nieuwkoop
Welkom in de samenkomst
Denkstof seizoen 3 aflevering 12
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Godsdienst.
Zingen Vers 1 U kennen, uit en tot U leven,
God en ons.
Heer, uw vriend is ziek! (Johannes 11, 3).
IN HET BEGIN WAS HET WOORD
Welkom Getuigen zijn.
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
Gedachteniszondag 20 november 2011 Leven in het licht van de Eeuwige, zoals Jezus ons daarin is voorgegaan. Is gerechtigheid zoeken, waar maken en stralen.
1 ste Kerstdag 25 december 2008 Johannes 1 vers 1-5 Het Woord was in het begin bij God en was God. In het Woord is leven en het leven is het licht voor.
Kerst 2010 Micha 5: 1-4a Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein voor iedereen. Uit jou komt een herder voort, bekleed met macht van de Heer, Hij brengt.
Kerstnacht 2012 God is bij de mensen komen wonen. Lucas 2: 6 – 7 Maria bracht een zoon ter wereld, haar eerstgeborene. Ze legde hem in een voederbak, omdat.
Gedachteniszondag 25 november 2012
Zonnebloem in de woestijn Vergissing of missie?. De bloem verwelkt? Waar ging de beproeving over? Waar ging de beproeving over? Gods geliefde Zoon – contact.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
GODS DAGELIJKSE LEIDING
Alles komt door U of niet…?
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
Wie is God voor jou?.
Wat is jouw lijstje? vya 29 december December lijstjesmaand.
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1998 Universal Songs t/a Essence Publishing 1/7 KOM, LATEN WIJ AANBIDDEN 540 (Frank van Essen)
Wandelen met de Ontzagwekkende
Zingen Vers 1 God heeft het eerste woord. Hij heeft in den beginne
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
In Uw licht zien wij het Licht
Liturgie Ps.99: 1, 2, 3 Lz.Joh. 1: Ld.75: 7, 8, 9 T.Joh. 1: 18 Gz.62: 1, 2, 3, 4 Gz.144: 7 Ld.1: 1, 2, 3, 4 Agenda aanstaande week 1/2 Zondag 25.
Marcus 9.
WOORD Het WOORD is vlees geworden en het heeft onder ons gewoond en wij hebben zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als van de eniggeborene.
Een prachtig stel! Johannes 1:17. Tegenstelling? Mozes en Christus: dicht bij elkaar Mozes en Christus: dicht bij elkaar “in het begin” “in het begin”
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Laatste advent - zondag 21 december
SMS bijbel-leesrooster Psalm 53:1-7. Voor de koorleider. Op: Machalat. Een leerdicht van David. De dwaas zegt in zijn hart: Er is geen God. Zij bedrijven.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
12 maart 2015 Bodegraven. terugblik...  inleiding op het Johannes-evangelie  de proloog van Johannes 1:1 t/m 3  onderwerp: het woord (>logos) van God,
Welkom in de samenkomst
1. 39 En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan - heb. 2.
Getuige van het licht Catechismus met Kerst?! Catechismus met Kerst?! Van twee kanten naar elkaar toe: Van twee kanten naar elkaar toe: Jezus Christus.
Welkom in deze kerkdienst
In de lichtkring van het Woord Johannes 1: Woord van het begin God sprak: “Er moet licht komen” God sprak: “Er moet licht komen” Woord van de Schepper.
Gedicht Sarah: Eén kaars gaat er nu branden En zegt aan iedereen Er is een feest ophanden De duisternis gaat heen.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
De geschiedenis van het Christendom
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Kinderen van het Licht Wandel in het Licht II. 1 Thess.5:1Maar wat de tijden [?] en de gelegenheden [?] betreft, broeders, is het voor u niet nodig dat.
Kerstviering Bethelschool 2013
Exodus 25:9 Volgens alles wat Ik u zal tonen, een ontwerp van de tabernakel en een ontwerp van al zijn voorwerpen, zó moet u het maken.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Aan welke kant sta jij? ’t-Is niet moeilijk te geloven
De bloemschikking. Paars is de kleur van de eerste adventszondag de kleur van ootmoed en verwachting Vol hoop zien we uit naar het licht van Kerst de.
Prekenserie discipelschap 2.0 Hoe worden we door de bijbel gevormd tot discipel?
Christelijke vrijheid
Kerstzondag 25 december 2016 Genesis 2: 3
Johannes 1: Hij kwam naar wat van hem was, maar wie van hem waren hebben hem niet ontvangen.
Jezus is Geboren! In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan
staat Hij die gij niet kent (2x)
Stralende sterren Genesis 1:14
God?. God? God? Kerk? God? Kerk? Inhoud? Jezus is vlees: Hij is mens geworden.
Transcript van de presentatie:

Kerst 2012 God is bij de mensen komen wonen. Johannes 1:11-12 In het begin kwam Hij naar wat van hem was, maar wie van hem waren hebben hem niet ontvangen. Wie hem wel ontvingen en in zijn naam geloven, heeft hij het voorrecht gegeven om kinderen van God te worden. Het Woord is mens geworden en heeft bij ons gewoond vol van goedheid en waarheid.

Johannes opent zijn verhaal met een bét, “In het begin” en voegt in één adem daar aan toe dat “het Woord mens is geworden”. Vandaar staat de kaars in het midden van de bét, het Licht van het begin is in ons huis gekomen. 3

Het huis van de aarde en mensen (“de Bét”) is gevuld Het huis van de aarde en mensen (“de Bét”) is gevuld. Het Woord woont in ons midden, een stralend helder Licht schijnt in de duisternis.

God houdt zijn huis voor ons mensen altijd open zodat zijn Licht in ons is en wij als zijn kinderen het kunnen doorgeven aan allen om ons heen.

Ken het Licht, laat het je verwarmen, straal het uit, houdt het niet verborgen. Straal als een ster en laat het pad dat je opgaat verlichten.