De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gedachteniszondag 20 november 2011 Leven in het licht van de Eeuwige, zoals Jezus ons daarin is voorgegaan. Is gerechtigheid zoeken, waar maken en stralen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gedachteniszondag 20 november 2011 Leven in het licht van de Eeuwige, zoals Jezus ons daarin is voorgegaan. Is gerechtigheid zoeken, waar maken en stralen."— Transcript van de presentatie:

1 Gedachteniszondag 20 november 2011 Leven in het licht van de Eeuwige, zoals Jezus ons daarin is voorgegaan. Is gerechtigheid zoeken, waar maken en stralen als hemelse sterren op aarde.

2

3 De Eeuwige, die Eén is verbonden met de 4 windstre- ken van de aarde, vandaar een vijfpuntige ster, de verbondenheid van de mensen met de Eeuwige

4 Deuteronomium 34 ‘Dit is het land waarvan ik aan Abraham, Isaak en Jakob onder ede heb beloofd dat ik het aan hun nakomelingen zou geven. Ik laat het je nu zien, maar erheen oversteken zul je niet.’ Zo stierf Mozes, de dienaar van de HEER, daar in Moab.

5 De rozen staan voor de gestorvenen die we vandaag herdenken. ‘U bent allen kinderen van het licht en van de dag. Wij behoren niet toe aan de nacht en de duisternis.’

6 Aster De bloemetjes lijken op sterren. Volgens een legende gaf een engel, die met Johannes en Jezus wilde spelen, een ster aan hem, op verzoek van Jezus. Johannes begroef de ster in de tuin. Daaruit ontstonden de eerste asters.

7 In verbondenheid met de levende zoeken we een ster die ons verlicht in droeve dagen van gemis. Gij, Licht in ons leven, beziel ons om het licht van een ander brandend te houden en door te geven, als een ster op aarde, in Gods naam.


Download ppt "Gedachteniszondag 20 november 2011 Leven in het licht van de Eeuwige, zoals Jezus ons daarin is voorgegaan. Is gerechtigheid zoeken, waar maken en stralen."

Verwante presentaties


Ads door Google