05-03-09 Jan Mihl 1. 05-03-09 Jan Mihl 2 Inleiding Vooral informatief Bestaande modellen tunen Diverse aspecten De methode Het resultaat.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De Paradox van onze Tijd
Advertisements

Dyscalculie Asli PEHLIVAN.
Sociaal emotionele ontwikkeling en groepsgedrag
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Lagoonia Je vliegtuig is neergestort op een eiland in de Stille Zuidzee en je bent een van de overlevenden. Zult u in staat om andere overlevenden te vinden,
1.Er wordt als groep gereden, dus: Samen uit, samen thuis! 2.Cycletime is een toerfietsvereniging, de tochten zijn geen wedstrijd 3.ledereen houdt zich.
Mijn naam is Willem Wind. Mijn naam is Willem Wind En ik ben hoogbegaafd.
Vermogen Veel vermogen Zelfde locomotief in model, weinig vermogen.
Waar denk je dat onze PowerPoint over gaat?
B C A E Carrousel Op de AC-lijn met tweeën halve volte ½ baan rechts: mars! gevolgd door 2x afwenden (rechts) en weer een ½ volte ½ baan.
Psychologie en energiebesparing
Adaptieve Ondersteuning van Mens-Computer Teams Een Verkenning van het Gebruik van Cognitieve Modellen van Vertrouwen en Aandacht Peter-Paul van Maanen.
Levensvragen Over geluk…..
Ledenvergaderingen cao postverspreiders
Titel presentatie Vragen subsets OM1 Gemeente Amsterdam 1 januari 2003.
Momenten Vwo: paragraaf 4.3 Stevin.
Trix en Lex Niveau 6 Bewerkt door Jeff, Liesl en Robin
COMPETENTIEONTWIKKELING
het welbevinden en gedrag van leerlingen.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Hoe kan het jou veranderen?
Mijn tred is lichtvoetig, ik zie en begrijp en
Het einde is in zicht. De Criteria Nulmeting - Linkaudit.
PIR sensor.
Idee Generatie Wit Papier, Warcraft 3, Thrall, Hoofdpijn, denken, rare les, Karel aan het ijsberen, Schrijven, Opdracht, Schaken, Stappen, Oplichten, Vooruit.
Van doelen naar reflectie
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Ruimtevaartquiz De Maan De.
Verder met Bridge Hoofdstuk 13 Het Volgbod versie DEEL 3
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
B C A E Carrousel De draaischijf. Bij E en B beginnen grote volte, openen en doorlaten. Na deze volte schuin naar de middenlijn en met drieën.
Wat willen we vandaag doen?
TomTom WORK Truck Navigatie woensdag 24 september 2014.
MET DANK AAN COLLEGA’S IN DEN LANDE ! vee 2012
PHP & MYSQL LES 02 PHP & FORMULIEREN. PHP & MYSQL 01 PHP BASICS 02 PHP & FORMULIEREN 03 PHP & DATABASES 04 CMS: BEST PRACTICE.
De Paradox van onze Tijd
Proeftoets periode 1 4 havo.
“Ja, maar dat is gewoon mijn mening!”
Godsdienst 1.
LST-RulesGame A B C G H I D E F START Finish.
Verkeerssituatie rond onze school
Veranderen, Haal er uit wat er in zit!. Programma: Voorstellen Wat verandert er bij jullie? Veranderen. Welke processen spelen er? Model. Hoe kijk je.
Theresialyceum. OriëntatieTheorievormingOntwerpplanExperimentVerwerkingRapportagePresentatie Onderzoekscyclus Experiment.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
hoe kun je krachten grafisch ontbinden?
Les 6  vragen naar aanleiding van de vorige les  van diagnose naar doelen en een plan  werken aan eindopdracht.
Cases Kamprechter  4 groepen: personen  Iedere groep max. 4 cases  Oorzaak van situatie is niet belangrijk  Doel: discussie over mogelijke oplossing.
Workshop Portret Fotografie. Tips voor betere portretfoto’s 1. Stel scherp op de ogen 2. Gebruik een grote diafragma opening 3. Fotografeer op ooghoogte.
Woordjes leren.
Nederlands Vrijdag 11 maart 2VA.
Bijeenkomst 5.  Doelen  Wat hebben jullie bij thema vanmorgen gedaan?  Feedback geven en ontvangen op huiswerkopdracht  Van doelen naar leeractiviteiten.
Ontwerpen van 3D lesmateriaal voor biologie Ecent conferentie 20 mei 2015 Dirk Jan Boerwinkel Freudenthal Instituut voor Didactiek van Wiskunde en Natuurwetenschappen.
Ouderinformatieavond Andere schooltijden Het belang van alle kinderen staat voorop!
Inleiding De voordelen De mechaniek Het design Vormgeving juiste keus!
Het maken van een toets. Inleiding Voordat je aan de toets gaat beginnen doe je er verstandig aan om aan de volgende tips te denken: 1.Goed lezen Goed.
Vrouw zoekt man Door onze werkwijze is Liever prive één van de snelst groeiende dating sites van Nederland en dagelijks zijn er vele nieuwe aanmeldingen.
Meest voorkomende vragen bij examenteksten.
Werkstuk nask In de week van 23 januari 2017 (week 04) voor vrijdag 27 januari 12:15, inleveren Daarna: elke werkdag te laat: 5 punten (van de 100) van.
Meest voorkomende vragen bij examenteksten.
MIJN SPREEKBEURT GAAT OVER...
De Paradox van onze Tijd
SKILL GAMES JO8, JO9, JO10 & JO11.
(week 045) voor vrijdag 02 januari 12:15, inleveren
Vervanging Container Met muisklik.
RÜYA Bijeenkomst 1 Meiden.
GAME MAKER ONLINE Les 4 / Asteroids Michel Fiege.
Nieuw Wedstrijdreglement 2020??
Actieve Verbinding Netwerkmoment 26 februari 2019
Transcript van de presentatie:

Jan Mihl 1

Jan Mihl 2 Inleiding Vooral informatief Bestaande modellen tunen Diverse aspecten De methode Het resultaat

Jan Mihl 3 Informatie Deze info/methode is voor iedereen die meer of het maximale uit zijn model wil halen Veel modellen kunnen stukken beter worden door ze goed te tunen. Veel modellen ken je door de positieve bijdrage in hun gedrag niet weer terug.

Jan Mihl 4 Bestaande modellen tunen. Alle modellen laten zich tunen. Het is daarbij belangrijk de goede volgorde te hanteren. Natuurlijk zal het voor de arobatic modellen het resultaat zich direct laten zien door het makkelijker en beter maken van bijzondere vliegfiguren. Met name ARF kisten is voordeel te behalen omdat deze over het algemeen “veilig”zijn ontworpen maar daardoor voor arobatic slechter presteren.

Jan Mihl 5 Diverse aspecten We beginnen met de juist propeller en als die eenmaal gevonden is blijven we daarbij. Belangrijk is de juiste Center of Gravity oftewel zwaartepunt. Uitleg wordt gegeven hoe je dit punt kunt vinden. Op de vingerpunten balanceren kom je in de buurt maar volgens de te behandelen methode wordt hij echt gevonden. Motor side en douwn thrust ( motor zijwaartsstelling en domp ) is erg belangrijk en wordt vaak onderschat Vleugel balans wordt vaak vergeten Juiste Dihedral ( V stelling) Moeilijk aan te passen maar indien mogelijk goed voor het kunnen meskantvliegen etc.

Jan Mihl 6 De Methode De juiste propeller keuze Even wat algemeen over de plaatsing van Servo's. Manier van gebruik van de servo arm en welke hoek. Alle manieren op het veld en vliegend testen bij redelijk weer met weinig wind recht op de baan. Met ledig luchtruim en als het kan met tweede man i.v.m. kijkhoek etc. en discussie.

Jan Mihl 7 Pauze

Jan Mihl 8 Methode deel2 Propeller keuze. Het is belangrijk om voorafgaand aan alle andere tuningen alvast te testen of de gekozen propeller de juiste is. Belangrijk is daarbij te weten of het gaat om een snelle kist of juist meer een arobatic kist of zelfs een fun /3D kist. Hoe groter de propeller met minder spoed des te meer trekkracht. Denk hierbij aan de eerste of tweede versnelling van een fiets of auto. Hoe meer spoed en de bijbehorende kleiner wordende propeller ( anders kan de motor het niet aan) des te hoger is de te behalen eindsnelheid van de kist. Je zult moeten experimenteren om erachter te komen wat juist is. Over het algemeen wordt een te grote spoed gekozen. Bij de keuzes dient rekening gehouden te worden met de door de min en max waarden die door de fabrikant zijn gegeven over de motor.

Jan Mihl 9 Methode deel 2 Servo's

Jan Mihl 10 Methode deel2 Center of Gravity

Jan Mihl 11 Methode deel2 Welke kant is het zwaarst (heavy Side)‏

Jan Mihl 12 Methode deel2 Motor zijwaartsstelling ( Side Thrust)‏

Jan Mihl 13 Methode deel2 Motor domp ( Douwnthrust)‏

Jan Mihl 14 Methode deel2 Dihedral ( V stelling )‏